Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 Maaşım üzerine kredi çekebilir miyim? Çekersem aylığım kesilir mi?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
@Kalem abla ve diğer arkadaşlar acaba 2022 alan ve bakım maaşı alan bir kişi bunları göstererek bankadan 15 bin ila 25 bin arasında ihtiyaç veya taşıt kredisi çekebilir mi? Bir de çekilirse maaş kesilir mi?

Aylık gösterdiğiniz gelirin 3/2 kadar borçlana bilirsiniz yani aylık 400 tele geliriniz varsa 250 tl aylık taksitli borçlana bilirsiniz yalnız geriye kalan 150 tl sizi geçindiremeyeceği için banka kredi vermez velhasıl verdi diyelim en fazla 48 ay borçlana bilirsiniz buda 8.500 tl 48 ay taksitli ihtiyaç kredisi 1.20 faiz oranı ile aylık 250 tl tutar.Benim görüşüm banka en fazla 8500 tl verirler.

O zaman 15 bin çekebilirm engelli bakım parası aldığımdan demi 850tl yarısı 425 tl buda 15 bin yapıyor sorun olmaz sanırsam? Kalem abla daha iyi biliyordur belkş

serhanas net cevap verebilmem için hane aylık gelirinizi bilmem gerek. hanede kaç kişi yaşıyorsunuz? hanenin aylık geliri ne kadar? ayrıca mal mülk varsa belirt lütfen.

@Kalem Abla merhaba 3 kişi +18 yaş üzeri 1 kişi 18 yaş altı 4 kişi toplam.

Aylık gelirimiz 86 raporla 2022 alıyorum annem 830TL bakım parası alıyor bunlar. Banka 5 ila 15 bin arasında kredi başvurusu yapabilirsiniz aylık 200 ila 300 arsı ödeme şartı ile dedi ama başvurmadan önce sana sormak istedim.

Üzerimizde 1 tane bile bir şey yok ev falan hepsi kira sigorta falan yok.

abacım evde bakım aylığı için sorun olmaz. lakin 2022 aylıgı için vakfın tutumuna baglı. çok yüksek meblag değil çekeceğin kredi. araç alabilirsen 15 bine, kasko değerinin gelirini de eklesek yine muhtaçlık sınırını geçmiyorsunuz aslında. ama sadece 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgı aldıgınızı düşünürsek, hanede 4 kişi de olunca zor geçinirsiniz ve sıkıntı çekersiniz. hem kira ödeyeceksiniz hem de kredi ödemesi. bu İzmir gibi bir yerde sizi çok zorlar. bence bu riske girme.

bir de mecburen sormak zorundayım. 5 bin ile 25 bin arasında kredi çekilebilir mi demişsin. hade 25 bin çekme hakkın oldu. yahu sen 25 binlik krediyi nasıl ödeyeceksin? bu ihtimali sorman bile bana başka gelirin oldugu kuşkusunu uyandırdı. böyle bir şey var mı? bu kısım çok önemli. gayriresmi bile olsa her türlü gelir dikkate alınır çünkü. 15 binlik krediyi bile düşünmen bu şartlarda hakikaten zor. yemeyip içmeyip kredi mi ödeyeceksiniz? yoksa bahsetmediğin başka gelir mi var? birileri mi yardım edecek vs?

Abla ben vakıfa kirayı biz ödemiyoruz ailemiz ödüyor diye yazdırdım ek olarak babamın ortalama 500tl geliri var dedik.

Kardeşim ödeyecek krediyi ama ben 10.000tl çekeyim dedim kardeşimin geliri bankadan alıyor ama sigortası falan da yok, 10.000tl de 224tl ödeyeceğim diye istedim taksitli borçlarım var onu bitirmek amacıyla tek bir yere öderim en azından.

ablacım kardeşin ve baban sizle mi yaşıyor? kardeşinin geliri tam olarak ne kadar? babanın tam olarak geliri ne kadar? babanın geliri nereden geliyor, ne iş yapıyor? ödeyeceğin kredi miktarını duyunca vakıf da hesap yapar çünkü. çekilen kredi miktarını görünce gelir sorgulaması da yapılır benim yaptıgım gibi.

babamın elden aldığı gelir en fazla 1 ayda 500tl abla vakıfa da söyledik bunu maaş bağlanmadan önce.

Kardeşimin belli bir geliri sigortası vs yok.

kardeşin için şöyle yazmışsın:

" kardeşimin geliri bankadan alıyor ama sigortası falan da yok" bankadan ne geliri bu? sigortalı olmaması önemli değil. ne geliri bu?

25.3.2014 tarihinde yapılan değişiklikle evde bakım aylıkları da 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor. senin geçmiş mesajlarını taradım. 2022 aylıgın baglandıktan sonra evde bakım aylıgı almaya başlamışsın. bu durumda evde bakım aylıgı almıyorken elbette 500 TL'lik gelir sorun çıkarmaz.
lakin şimdi durum değişti. evde bakım aylıgı 830 TL + 500 TL geliriniz var. bu durumda zaten hanede kişi başına düşen aylık geliriniz muhtaçlık sınırı olan 303,48 TL'yi geçiyor.
krediyi çektiğinde bu durum kuşkulara yol açar, ve gelir sorgulaman yeniden yapıldıgında 2022 aylıgının kesilmesine yol açar, bilesin.

Abla internet üzerinden gelen bir gelir arkadaşlarının falan gönderdiği yardım ettiğinde vs.

Peki abla annem kendi çekse yine de keserler mi bu ülkede kredi de mi çekemeyecek vatandaş yani? ben çekmesem annem kendi üzerine çekse. en azından 5000TL olarak ayda ödemesi 187 lira.

serhanas
yapılacak ilk sosyal incelemede 2022 aylıgın kesilir. çunku hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırının ustunde. ben yazacagımı yazdım.risk belli. ister kredi çek ister çekme. sonuçta aylık kesilmesini gerektirecek şartlara sahipsin. kredi çekeceksen 2022 aylıgına sırtını dayama.

Anladım abla yani kısacası diyorsun ki bu maaşı alıyorsan hiçbir şey yapamazsın, benim anlamadığım kredi ile bunun ne alakası var yani devlet neden krediye izin vermiyor?

Sonuç olarak ben çekmicem ki annem çekcek 5000TL ve bunu kendi bakım maaşından ödeyecek olan bir durumda kesmeleri çok tuhaf. Bu arada 500TL dedim ama kadına söyledik en fazla 500 alıyo dedik.

serhanas
ben anlatamadım galiba ablam. tekrar anlatayım. şu an hanede kişi başına düşen aylık geliriniz sınırı aşıyor. Bu durum tespit edildiği an aylıgın kesilecektir. kredi çekmesen de değişen bir şey yok yani.
1 Ocak itibariyle muhtaçlık sınırı yeniden belirlenecek o zaman tekrar durumunu değerlndiririm.
eğer 31 Aralık'a kadar hakkında bir sosyal inceleme yapılırsa, hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırı aştıgından dolayı aylıgın kesilir.
Evde bakım aylıgı 830 TL
Babanın maaşı 500 TL
ikisini topla, dörde böl (hanede 4 kişisiniz). 303,48 TL'nin üstünde çıkıyor. bu durum aylık kesme sebebidir.

Eger 1 Ocak itibariyle geçerli olan muhtaçlık sınırına göre de sınırı geçersen 2022 aylıgını unut.

Ocak ayının ilk haftasında 2016 ilk altı ayının muhtaçlık sınırı duyurusunu yaparım zaten. o zaman da tekrar hesap yaparsın.

Aman Allah korusun abla çekmem tamam.

Ama şunu sorayım aklımda kalmasın ben en fazla 500Tl demiştim ki bu ay getirdiği 230TL tutmuş bu durumda da kesilir mi babamın geliri elden hiçbir yerde kaydı yok demiştim hatta kirayı da kendimiz veremiyoruz demiştik gerçekten de öyle veremiyoruz.

Bu durumda bağladılar bana maaşı yani ama kızlar tanıdıktı hatta bir şey olsa söylerlerdi mutlaka?
Ayrıca e devlet gelir testinde

[FONT=Tahoma]G1 (Asgari ücretin 1/3'ü - asgari ücrete kadar) yazıyo[/FONT]

babanın da kardeşinin de kayıt dışı da gelirleri olsa gelir hesabına dahil edilir. bu gelirlerin aylık ortalaması esas alınır. GSS gelir testi sonucunda g0 çıkmışsın. gss gelir hesaplamasındaki muhtaçlık sınırı 424, 50 TL'dir. yani ailede kişi başına düşen aylık gelir 424,50 Tl altında oldugundan dolayı g0 çıktın sen.
oysa 2022 aylıgında 2015 yılı 2. altı ay için muhtaçlık sınırı 303,48 TL'dir. bu miktar 1 Ocak itibariyle yeniden belirlenecektir.

kirayı bile ödeyemiyorsanız ablam derdiniz ne, kredi çekip borçlanarak yük altına gireceksiniz?

Abla bankanın ayda 187TL ödemeyle ilgili çok iyi bir teklifi vardı bir daha olmayacak şekilde ondan demiştim ama vazgeçtim şimdi.

Yani bizim maaşlara bişey olmaz değil mi abla? Annemin aldığına ve benim aldığıma? Bu arada kaymakamlığı aradım 300TL olarak değiştirtmek için zaten öylemiş dediler.

Üst Alt