Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşım yeni bağlandı. İsteğe bağlı bağkur olursam maaşım kesilir mi?

saskin54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;
Benim siz tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.
Sorum şöyle 2022 aylığım yeni bağlandı, %71 olduğu için annemde bakım parası alıyor. Benim önceden internet cafem vardı ordan bir 5yıl bağkur'um var ve ben isteğe bağlı bağkur başlatmak istiyorum. İsteğe bağlı bağkur olursam annemin maaşı ve benim maaşım kesilir mi, sade benim maaşım mı kesilir yoksa ikisi de kesilmez mi? + isteğe bağlı bağkur 5 yılım var 5 yıl daha ödersem emeklı olabileceğimi söylediler doğru mu?
İlgilenip cevap veren herkese teşekkürler... Allah yar ve yardımcımız olsun

Bağkurlu olarak sosyal güvenceye sahip olacağınızdan sadece 2022 aylığınız kesilir, gelirinizde bir değişme olmayacağından bakım maaşı devam eder.

Ufukalp

TEŞEKKÜRLER... Peki sigortalı bir işe girsem evdeki gelir oranı etkilenmese yinede annem bakım maaşı alabilir mi?
yoksa kesilir mi?:confused::confused::confused:

Sigortalı bir işe girdiğinizde eve giren gelirin etkilenmemesi mümkün mü ki?

saskin54
şöyle demişsin:
" 2022 aylığım yeni bağlandı, %71 olduğu için annemde bakım parası alıyor."

sen 2022 aylığını yeni almaya başlamışsın burası tamam. annen senin bakıcın olduğu için evde bakım aylıgı mı alıyor yoksa % 71 raporu oldugu için 2022 bakıma muhtaç engelli aylıgı mı? şöyle de sorayım. annen aylıgı her ay mı alıyor yoksa 3 ayda bir mi alıyor?
bakım aylıgı yazmışsın ama yine de doğru mu anlamışız diye sormak zorundayım.

eger annen bakıcınsa ve bahsettiğin aylık evde bakım aylıgıysa bakıma muhtaç engelli de sensen, çalışmaya başladıgında hem gelir hem de bakıma muhtaçlık açısından yeniden değerlendirilirsin.
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırını (2015 yılı 2. altı ay için bu miktar 606,95 TL olup 1 Ocak 2016 itibariyle yendien belirlenecektir) aşmıyorsan ve çalışmaya başlamakla birlikte bakıma muhtaçlığın (bakıcının bakım hizmetine ihtiyacın) devam ediyorsa aylıga devam. aksi takdirde evde bakım aylığın kesilir.

@Kalem annem her ay alıyor..evde 4 kişiyiz şuan çalışan yok ama olursa asgari ücret olur.. benım maasım zaten o kadar cok olmaz aylık 2400ü bulmaz @Ufukalp ortalamayı kast ettim fazla bir etkisi yok..

Benim için önemli olan sigorta ve annemin maaşının kesilmemesi..,
Şimdi sorum şöyle şekilendi; Annem her ay maaş alıyor.Annemin maaşı hariç (Bakım maaşı) hariç birey başına düşen ortaalamanın altında.Bu koşullar altında ben sigortalı bir işte çalışırsam annemim maaşı kesilir mi, benim ki kesilsin önemli deil

Dikkatli okuyunca anladım Kalem yeniden değerlendirmeye sokacaklar heyet e falan mı girerim yoksa sosyal hizmetlerden mi kontrol ederler
Sigorta ile isteğe bağlı bağkur arasında fark var mı

Teşekkürler @Kalem ve @Ufukalp

taam bahsettiğin aylık evde bakım aylığı. bakıcı annen oldugundan ödeme ona yapılıyor. bu durumda bakıma muhtaç engelli de sensin.
evde bakım aylıgı gelir hesabına evde bakım aylıgı dahil edilmez. çalışmaya başlarsan gelir açısından sorun olmaz.
ama bakıma muhtaçlık açısından yeniden degerlendirilmek zorundasın. Bu konuda karar bakım hizmetleri değerlendirme heyetine aittir.
sen çalışmaya başlayınca bu durumu en geç 1 ay içinde evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız. aksi takdirde hakkınızda hukuki işlem yapılır. hem gelir değişikliğini dikkate alıp yendien hesap yaparlar hem de bakıma muhtaçlıgınız heyet tarafından yeniden değerlendirilir. biliyorsunuz bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılıgında ödeme yapılıyor. çalışmaya başladıktan sonra yeniden bu durumun değerlendirilmesi gereklidir. heyet olumlu kanaat bildirirse aylıga devam ama olumsuz kanaat bildirirse evde bakım aylıgı kesilir.

isteğe bağlı prim ödersen sorun yok hiçbir şekilde. ama sigortalı çalışmaya başladıgın takdirde hem gelir hem de bakıma muhtaçlık açısından degerledirilirsin yukarıda anlattıgım gibi.

Üst Alt