Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı durdurduğumda daha sonra yeniden alabilir miyim?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
Yeni özel sektöre bisküvi fabrikasında çalışağim. Dilekçe versem kapatmak için sonra tekrar cikartabilirimiyim 2022 maaşı için acil cvp bekliyorum çıkma ihtimali varmı ?

orhan altıparmak
sigortalı mı çalışmaya başladın?

aylığın kesildikten sonra elbette tekrar başvurabilirsin. ama bu yeni başvuru sayılır.
yeniden başvurunca da muhtaçlığın tekrar araştırılır. 2022 aylığı baglanmasına engel bir durumun yoksa ve muhtaç bulunursan yeniden aylık baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Evet kalem abla sigortalı sigortasiz bi iş vermiyorlar .anladım abla riski gözüme alıyorum sorun yok demi sadece belediye otobüsü ve vergi indirimden yaralanirmiyim

orhan altıparmak
ablacım sigortalı çalışıyormuşsun. sigorta kaydın yapıldıysa bu mart başında aylığın feshedilecektir bilgin olsun.
sistem aracılıgıyla her ödeme dönemi öncesinde SGK kaydı sorgulaması yapılır. bu sorgulama neticesinde SGK kaydı olduğu tespit edilenlerin aylıkları sonraki ilk ödeme dönemi öncesinde feshedilir. önumuzdeki ödeme dönemi de Mart. dolayısıyla mart başında aylıgın feshedilecek.
aylıgını feragat dilekçesi vererek kestirmene gerek yok yani. vakfa gidip de bildirim de yapsan vakıftakiler, sistem aracılıgıyla sorgulama yapıldıgını bildiğinden "bildirimine gerek yok" diyecektir.
aylığın kesildikten sonra olur da işten çıkarsan ve SGK kaydın olmazsa, tekrar 2022 aylıgına başvurabilirsin. bu, yeni bir başvuru sayılacak ve yeniden muhtaçlığın sorgulanacaktır. şartların uygun bulunursa da tekrar 2022 aylıgı baglanır.
risk almıyorsun yani:) madem iş bulmuşsun çalış. her şeyin hayırlısı olsun hakkında.
Bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt