Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı Haziran ayında alamadım. Sorun ne olabilir? [Soru]

blue_rose

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 2022 maaşımı kardeşime verdiğim vekalet ile geçikmeli olarak almaktaydım.

Bir hafta önce kardeşimi paramı alması için bankaya gönderdiğimde hesabımda para olmadığını ve artık postahane aracılığıyla aylığımın alınacağını söylemişler. Kardeşim postahaneye gitmiş ve Eylülün 7 sinde maaşların yattığını söylemişler.

Şimdi benim merak ettiğim Haziranda gelmiş olan benim aylığım kayıpmı?
Ben ne yapmalıyım?

Diğer bir sorumda artık aylıklarımızı postahane aracılığıyla alacaksak, bankadaki gibi postahaneden geçikmeli aylığımı alabilirmiyiz. Herangi bir sorun çıkarmı?

Şimdiden yanıtlar için çok teşekkür ederim.

ne yazık ki 2022 maaşları bir müddet bekledikten sonra alınmazsa tekrar kuruma geri gönderiliyor.
siz kuruma dilekçe yazıp paranın tekrar iadesini isteyiniz kurumun adresini vereyim size eger yoksa sizde..
2022 maaşlarında gecikme söz konusu degil aşagıda size attıgım tarihlerde postane tarafından ödenecektir 2022 maaşları günüde hesaba işlenir gecikme söz konusu degildir.

2022 Sayılı Yasaya Göre Ödenen Aylıklar:

Bilindiği üzere, 2022 sayılı Kanun kapsamında 65 yaşını doldurmuş muhtaç yaşlılar ile özürlü vatandaşlarımızın PTT şubeleri aracılığıyla aylık ödemeleri yapılmaktadır.Ancak ödeme sırasında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 01.09.2008 tarihinden itibaren yaşlı ve özürlü vatandaşlarımızın aylık ödemeleri

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar her dönemin 5 inci günü
Doğum yılının son rakamı 1 ve 6 olanlar her dönemin 6 ıncı günü
Doğum yılının son rakamı 2 ve 7 olanlar her dönemin 7 inci günü
Doğum yılının son rakamı 3 ve 8 olanlar her dönemin 8 inci günü
Doğum yılının son rakamı 4 ve 9 olanlar her dönemin 9 uncu günü

Bu ödeme günlerinin tatile denk gelmesi durumunda tatili izleyen mesai günü ödeme yapılması kararlaştırılmış olup ,

Ama daha önceleri bankadan 6 aydan fazla bir süre geçtikten sonra bile toplu alabilmiştim. Şimdiki sorun aylık ödemelerinin postahaneye geçmesiyle oluştu büyük ihtimal.

Yani merak ettiğim Eylülde toplu bir şekilde gelebilirmi maaşım?
Vede postahaneden bankada olduğu gibi maaşımı gecikmeli alabilirmiyim bir sorun çıkarmı?

haziran maaşınızı bilemem ama eylül maaşı postaneye hesabınıza yatar ama siz haziran maaşı için bir dilekçe yazın bence haziran maaşınızı almadıgınızı/alamadıgınızı belirtin..
iki maaş birlikte gelir mi bence çok zor. hatta aklıma haziran maaşının geri gönderilmesi halinde eylül maaşınında verilmeme ihtimali geliyor.
siz bence ivedi şekilde bir dilekçe yazın yoksa sizde ben adresi yollarım size burdan.

ben sizin yanıt almanızı degil paranızı geri almanız açısından dilekçe yollayıp haziran maaşının tarafınıza tekrar verilmesini saglayacak dilekçe ile başvurmanızı önerdim.
maille haziranda kaybolan paranızı vermezler.

Az önce http://bilgiedinme.ssk.gov.tr/bilgiedinmebasvuru/GercekKisiEkleForm.do adresinde form doldurup sorunumu anlattım.

Ayrıca forma yazdıklarımı yaslilar@sgk.gov.tr adresine bir kopyasını attım.

Eğer sonuç alamazsam 0312-458-1000 dan şansımı deneyeceğim. Yine olmazsa son çare dilekçe olacak.

Gerçi ayın en geç 9 da belli olacak. Bekleyip görmek lazım.
Neyse her şey için teşekkürler. Durum hakkında bilgilendiririm....

Maaşının falan kesildiğini sanmıyorum öyle olsaydı eylül ayında maaş alacaksınız demezlerdi.zaten 2022 maaşları 1 yıl alınmadığın da geri gider ancak öyle 3 ayda geri gitmez. Bence burada çok basit bir yanlış anlama /anlaşılma var kardeşin maaş almak için geldiğini söylemiştir PTT deki memur da eylül ayın daki maaştan bahsettiğini sanarak şimdi alamazsın demiştir tekrar PTT ye gidip durumu etraflıca anlatırsanız sorunun çözüleceğini tahmin ediyorum..

Arkadaşlar emailime bilgiedinme@sgk.gov.tr adresinden konu ile ilgili şöyle bir yanıt geldi.

TAHSİL EDEMEDİĞİNİZDEN AYLIĞINIZ KURUMUMUZA İADE EDİLMİŞTİR.TEKRAR ÖDENMESİ İCİN KURUMUMUZA YAZILI MÜRACAATINIZ GEREKMEKTEDİR. ]

Ben şimdi yazılı müracatı nasıl yapcam. Ne yazmalı venereye göndermeliyim...

Şimdiden teşekkürler....

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA
ANKARA

06.01.2008 maaşım çeşitli sebeplerden dolayı alamadıgım için bankadan tekrar kurumunuza gönderilmiştir. Bu gönderilen maaşımın tarafıma tekrar gönderilmesini bilgilerinize arz ederim.

isim soyisim
tc numarası
tarih

göndereceginiz adres:
SGK PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TUNA CD. NO:7 KIZILAY/ANKARA

Arkadaşlar alamadığım maaşımı Eylülde gelmiş olan maaşımla bu gün tahsil ettim. Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan teşekkür ederim. Bu arada şöyle bir dilekçe yazmıştım.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü
Yaşlılar Sosyal Güvenlik Daire Başkanlığına /ANKARA

Kurumunuz tarafından üçer aylık dönemler halinde 2022 sayılı Kanun uyarınca 01/06/2008 tarihinde ödenmiş olan aylığımı çeşitli sebeplerden dolayı alamadığım için kurumunuza geri gönderilmiştir. Kurumunuza geri gönderilen aylığımın tarafıma tekrar gönderilmesini istiyorum.
Bilgilerini ve gereğini arz ederim.

Üst Alt