Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı iptal ettirip Yetim Maaşına mı dönmeliyim?

kalpsiz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben ortopedik engelliyim.ve 2022 maaşı almakdayım.3 ay önce kalp krizi sonucu babam vefat etti.kendisi memur emeklisiydi.maaşın yarısı anneme bağlandı..sgk bana bi yazıyla mal bildirim ve muhtaçlık belgesi yolladı.bide benden rapor istiyr..aaba eski rapor olurmu .kardeşimdende öğrenci belgesi istemekde..ne yapmam lazım bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.2022 maaşını iptal ettirsemmi napsam kafam çok karışık herkes bişey sölüyo kimi 2022 maaşını iptal ettir kimi ettirme diyo.il sgk yı arıyorum ankarayı arayıp bilgi alın diyo.ankarayı arıyorum açan yok..santralı arıyorum ısrarla arayın açarlar diyolr.

Yetim maaşı için istenen evrakları tamamlayıp gönderin bence. Böylece sağlık güvencesi açısından çok daha iyi bir konumda olursunuz...

Babanızın vefaatı sonucu bağlanacak Yetim maaşı şu anda aldığınız 2022 maaşından düşük olursa, bir dilekçe ile bu aylığın 2022 maaşı seviyesine çıkartılmasını sağlayabilirsiniz. Hatta, daha ilk başvuru esnasında 2022 maaşı aldığınızı ve aylığınızın onun altında hesaplanması halinde ilgili mevzuat gereği aylığınızın yükseltilerek bağlanmasını talep edin.

Bu arada kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız şart. Eldeki raporları kabul etmezler.

Yeniden rapor aldım ama raporda oran yazmıyor..görevliye sordugumda bana dediki biz sadece rahatsızlıgını belirtiyoruz kararı sgk verecek..buda kafamı karıştırdı..bende raporu yollarken engelli kartımın fotokopisinide koydum.

Birde aldıgınız 2022 maaşından düşük olursa demişsinz ya 3 ayda 750 alıyorum aylık 250 denk geliyo..şimdi bu düşüklükden kasdınız aylıkmı yoksa 3 aylıkdan yanamı

sgk nın kendi kurulu var sizin için verilen raporlar yapılan tetkikler oraya gönderilir ve orda değerlendirilir sonuca varmaya yeterliyse karar verilir yoksa eksik görülür ve tamamlanması istenir. orda uzun kalmaz kurulun eline ulaştıktan 15-20 gün içinde bi karar verirler ve sonucu maaşı bağlayacak sgk birimine bildirirler sizede neticede yazılı olarak dönüş yaparlar. herşey yolunda gider ve uygun görülürseniz tahminim 2-3 ay sonra maaşınız bağlandı aylığınızı ptt den alın yazısı gelir ( babası işçi olanlar ptt den alıyor bunu biliyorum memurlarda da farklı değilse ptt den alınıyor ). maaşınıza bakarsınız kaç lira bağlanmış 2022 seviyesinden düşükse dilekçe verip denkleştirilmesini talep edersiniz burda bi rapor daha gerekli görülebilir oranı belirtilen. tabi iş bu aşamaya gelse gerisi kolay önemli olan SGK sizi uygun görsün.

Üst Alt