Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı nasıl yükseltebilirim?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
abi birşeydaha soracam cevaplarsan sevinirim ben2022 maaşımı nasıl yüksete bilirim cogu benden vazla alıyorlar.

eğer bakıma muhtaç engelli raporu alabilirseniz,sizde 2022 maaşının yüksek diliminden maaş alabilirsiniz.

yeni raporunuz % 70 ve üzeri ise aldıgınız raporu ankaraya göndereceksiniz.

sakatlık durumun ilerlediyse kaymakamlıktan alacağın maaş yükseltme talebi sevk kağıdıyla yeniden rapor alman gerekli.% 70 ve üzeri olmalı. çoğu benden fazla alıyor diyerek kendi isteğimizle maaş artıramayız.rapor derecen önemli.

kaymakamla gittim girecektim mal müdürüne sordum maaşını yükseltemessin dedi devlet sana onu veriyor hic ugraşma dedi icinizde maaşını yükselten varmı varsa kaymakamla konuşuyum şimdiden vbereceniz bilgiler icin tşkl..

2022 Maaşını yükseltmek için gerekli olan dilekçe örneği
Sosyal Güvenlik Kurumu
Primsiz Ödemler Genel Müdürlüğü
Yaşlılar Sosyal Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na

..../..../

......Sicil numarası ile halen 2022 sayılı yasa kapsamında maaş almaktayım, hastalığımın ilerlemiş olmasından dolayı aylığın ekte yer alan %.. oranındaki sağlık kurulu raporuma istinaden maaşımın arttırılmasını ve konu hakkında tarafıma yazılı yanıt verilmesini arz ve talep ederim.

Tc kimlik numarası
isim soyisim
adres
imza

Dilekçenin gönderilmesi gerekn adres: Sosyal Güvenlik Kurumu, Primsiz Ödemler Genel Müdürlüğü, Tuna Cad. No:7 Kızılay - Ankara

Yunus adıyaman, eğer rapor oranınız %40-%69 oranındayken %70 ve üstü olmuşsa elbette maaşını yükseltbilirsin.
Ama özür oranın, %70 ve üstüyse maaş yükseltmen söz konusu olamaz. Zaten yüksek seviyede maaş alıyorsundur.
Bu durumdaysan yani özür oranın %70 ve üstüyse maaş yükseltmek için başvurmana gerek yok, maaşın yüklseltilmez.

ben ilk raporum %70 di ankaraya gönderdik 6 sene önce ordan %40 olarak geldi şimdiki aldıgım maaş 604 ytl ama şimdi rapor alsam en az %80 alırım

Yunus, 2022 aylığı için kabul edilen özürlü sağlık kurulu raporun %40- %69 ise ve sen yeni rapor aldığında %70 ve üstü özürlü sağlık kurulu raporu alabileceğini düşünüyorsan önce özürlü sağlık kurulu raporunu çıkarmalısın. Eğer dediğin gibi %70 ve üstü özür oranı alırsan şuradaki dilekçeyle birlikte özürlü sağlık kurulu raporunu SGK primsiz ödemeler genel müdürlüğüne gönderirsin.

gönderdikten sonra nekkkadar zamanda belli olur aldıgımız maaş 3ay sonra yine verilirmi yoksa durdurulurmu.

Üst Alt