Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı neden çekemiyorum?

FaCia

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
Başlıktada belirttiğim üzere maaşımı alamadım. 1988 doğumluyum. Mal Müdürlüğüne sorduğumda Ödeme emri gelmeden Haziran ayı maaşını 8inde çekmem gerekiyordu. ama ortada maaş filan gözükmüyor. Toplu paramıda alamadım ödeme emri gelmedi ama yani bir kağıt gelecek dediler. kağıt gelmeden de çeken arkadaslar var. Resmide paylaşayım size. bir sorun mu var acaba?

Facia, malmüdürlüğüne başvuru formunu hangi ayda teslim ettin sen? Başvurunu ne zaman yaptın yani?

23.09.2011 yada 23.10.2011 olması lazım. tam tarihi bilemeyeceğim. şu anda 10 gün oldu halen yok para çıldıracam.

Ablam toplu paranı hesapladım demin. Haziran dönem aylığın da toplu paranın içinde mi diye. O yüzden başvuru tarihini sordumdu. Aylık başlangıç tarihini tesbit etmek için.
Hesapladım ve malesef Haziran dönem aylıgını da toplu paranın içine katmışlar.
Ödeme emri kağıdı geldiğinde zaten bu bilgi yazacaktır.

Bu şekilde sgk mevzuatta yazılı olan usulun dışında işlem yapıyor anlayacagın. Toplu para, aylık baglandıktan sonra ilk dönem aylıgına kadar ödenen para idi. şimdiye kadar ama:)
Ödeme emri gelince yazılanları buraya aktarırsın bana. BU uygulama yeni başladıgı için bakayım bi. Rastladıgım 2. örnek vakaısn bu şekilde.
Hep mi böyle yapacak yoksa arada boyle yapıyor arada yapmıyor mu anlamış deilim. Ama mevzuata göre yanlış bir uygulama bu.

ablam bilgilerin için teşekkür ederim. ben hiç yılmadan bıkmadan hergün gidecem ziraat bankasına durmadan sicil numaramı ve kimlik numaramı verip para yatmıs mı soracam onlar bıksın ben bıkmayacak hergün sormazsam büğün yıne soracam mesai bitmeden bakalım ne diyecekler.

144 den verilen cevap mayıs ayında onaylanan başvuruların toplu paraları haziran 15 inden sonra paraları transfer olacak . cuma günü öğlenden sonra bankaya sorun . olmadı en kötü pazartesi günü çekeriz ümit ediyorum ...

2022 maaşı ve işe girmek

Kısa ve Öz olarak derinlemesine konuyu aktarıyorum.

2022 sayılı kanuna göre engelli maaşım Bağlandı Ama çekmek nasip olmadı toplu parayı filan alamadım.

28.05.2011 Tarihinden itibaren(Mal Müdürlüğü Dosyasındaki Öğrendiğim Tarih) bu günden itibaren maaş hakkım başlamış.

Aşağıdaki Resimde Görüldüğü gibide Maaşım Bağlanmış Ama ben Bu maası halen alamadım Çünkü Bankada gözükmemektedir.

144 ü aradığımda ayın 15inden sonra toplu maaşlarımızın yatacağının söylenmesidir.

Şimdi asıl olay şu. Ben 18.06.2012 tarihinde KARABÜK ÖZEL MEDİKAR HASTANESİ KAMERA VE GÜVENLİK ODASINDA siğortalı olarak işe başlıyorum.

Siğortalı olarak işe başladıktan sonra Bu toplu parayı çektiğimde sorun yaşarmıyım? çünkü bilgilere göre Haziran ayı aylığıda bu toplu paranın içinde.

Ayrıca işe başladığım günün ertesi günü bu maaşın durdurulmasını talep edeceğim. ve bunu nereye ne şekilde yapacağım. Yardımlarınız bekliyor mahcup olmamam için yardım edenlere teşekkür ediyorum.

toplu parada dönem maaşıda senin hakkın . sorun yaşamazsın .
eğer bir yıl içinde 3 aydan az bir süre sigortalı olursan, 2022 maaşını kestirmek zorunda değilsin. Yani, şimdi girdiğin işten 3 aydan önce ayrılırsan, hiç bir işlem yapmadan 2022 maaşını almaya devam edebilirsin. dilekçeni verki bir daha ki dönem maaşını alma ... dilekçe eskiden sgk primsiz ödemeler genel müdürlüğüne yazılıyordu . şimdik tam bilemiyorum ...

15.05.2011 yılından bu tarafa hiç siğortam yok arkadaslar. yukarıda belirttim önemli noktaları. o halde ben bu maaşı ödeme emri gelince çekeyim.(15inden sonra parayı cekersın dediler ki diyenler 144 hattındaki aile sosyal musterı temsilceleri) Kalem abla sendende haber beklıyorum bu konuda. ay gün hesaplaması yapmıstın o yuzden abla. birde işe başladıktan ne zaman sonra nasıl bir dilekçe yazacağım kıme yazacağım bukonudada bi yardım lütfen.

İşe girdim. 2022 Aylığımı durdurmak için ne yapmalıyım?

18.06.2012 Tarihinde Özel bir sektörde İşe girdim. 2002 Maaşım durdurulması ıcın yapmam gereken nedir? nasıl bir dilekçe yazacağım nereye yazacağım..?

Aşağıdaki dilekçeyi iadeli taahhütlü posta ile dilekçenin altında yazılan adrese gönder ablam.
UYARI: Sakın feragat dilekçesi yollama ve hakkından feragat etme dilekçeni hiçbir yere onaylatma. Aynen benim yazdığım yaz ve gönder. Feragattta bulunmak, aylık kesme sebebidir çünkü. Aşağıdaki gibi bir dilekçe gönderirsen olur ki 90 günden önce işten çıkarsın bu durumda aylıgın kesilmeksizin devam eder.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
Pirimsiz Ödemeler Genel Müdürlüğüne

2022 sayılı Kanuna göre . . . . . . . . . . . . . . Y. Sicil numaralı dosyadan almakta olduğum aylığımın, . . . . . . . . . . . . . .tarihinde sigortalı olarak işe başlamamdan dolayı durdurulmasını istiyorum. Gereğinin yapılarak sonucundan tarafıma bilgi verilmesini, arz ederim. . . ./ . . . ./ 20.

TC kimlik no:
Adres:
Telefon:

Dilekçe gönderecek adres: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TUNA CD. NO:7 KIZILAY/ANKARA.

NOT: Ad ve soyadı, imza hep sol tarafa kayıyor tarihin altına getiremedim bir türlü:) Sen tarihin altına imzanı ve altına da adını ve soyadını yazarsın olur mu?
Ben normal düzenleidm ama hepsi sola kaydı valla:) Burada bir türlü düzenleme yapamıyorum.

Allah razı olsun ablam ben düzenlemeyi yapar bu adrese gönderirim. çok teşekkürler. bu arada toplu maaşımı halen cekemedım gözükmüyor. ödeme emride yok ortada. bakalım ne olcak.

benim başvurum kabul olduğu tam 1 ay sonra para yattı . senin de o zaman 26-27-28-29- haziranda yatabilir ...

Umarım Berke dediğin gibi olur. Almam lazım o parayı cok acele lazım okul taksitim yatacak paraya ihtiyacım var.

Arkadaşlar herkese teşekkürlerimi sunuyorum. ödeme emri filan gelmedi. büğün gittim ziraat bankasına verdim kımlik numarasını 2460 TL'mi aldım huzurluyum mutluyum.

27.06.2012 online ödeme tarihli 2022 maaşım kabul edilmiş bankaya gitdim ödeme emri yok zor durumdayım acaba toplu parayı ne zaman öderler.

temmuzun 15 inden sonra yatar paralar . büyük ihtimalle 17 temmuzda - en geç 24-27 temmuz da toplu paranı alırsın . bazıları 1 ayda aldı çünkü. son iki aydır toplu paralar bu şekilde yatıyor bankaya . ödeme emri 15 gün içinde geliyor . ödeme emri gelsede temmuzun 15 inden önce para transfer etmiyorlar . ödeme emri gelmezse deönemli değil kimliğinle bankaya git sor . ama tavsiyem 15 temmuzdan önce boşu boşuna kendini yorma ...

Üst Alt