Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı uzatacağım. Kurum sevki ile hastaneye gittiğimde ücret alacaklar mı?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Rapor yenileme zamani geldi çatti yine. Raporumu sydv den sevk kagidi alip hastaneye basvurmakla, dogrudan hastaneye basvuru yapmak arasinda ne fark var rapor yine rapor olmuyor mu sadece ücret mi öderim yoksa haklarim kisitlanir mi engelli maasi almak gibi hakkim olmaz mi

@Fatma hanim

Rapor süreniz doldu ise sydv sevki ile giderseniz,yine herhangi bir ücret ödemezsiniz. Raporunuzun bitmesine 45 gün kala vakıftan hastaneye sevkinizi isteyin,malum yoğunluk vs gibi nedenlerden dolayı raporunuz gecikmesin.

Yeni raporunuzu aldığınızda ise,oranınızda maaş almanızı etkileyecek bir düşüş olmazsa maaşınız aynen devam eder herhangi bir kayıba uğramazsınız.

@Fatma hanim,engelli sağlık kurulu rapor tespitlerinde ve rapor yenilemelerinde herhangi bir ücret alınmaz.
Bu işlemler için para ödemezsiniz,yapmanız gereken

Şahsi başvuru yapacaksanız bulunduğunuz ildeki sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerden birine şahsi başvuru yapmak,veya bağlı bulunduğunuz sydv'den onların yönlendireceği hastaneye sevk almak.

@Fatma hanim

rapor için @Mehmet005 arkadaşın dediği gibi önceden rapor vermeye yetkili hastaneyi arayıp randevu alın.giderken eskı rapor ve varsa ilgili tetkıklerıde götürn faydası oluyor.ücretli olup olmaması şundan kaynaklanıyor tahmınımce.ötvsiz araba alımak için çıkartılan raporlardan ücret alıyorlar.her rapordan ücret almıyorlar.biara 150 -200 tl arasındaydı şimdiki ücreti bilmiyorum.

siz raporu ne amaç için alacaksanız mutlaka başvuruda size muayene olmanız istenen drler ve bölümlerin oldugu belgeye yazdırın.misal 2022 maaşı,evde bakım,engelli kımlık kartı gibi.birden fazla yazdırabiliyorsunuz .buna görede heyetten cıkan raporda raporun kullanım yerlerı işaretleniyor.

rapor yenileme süresi geldi deyiksınız raporu ne için kullanacaksınız.maaş almadıgınızı yazıksınız.

Ben bu başlığı yazmadim neden bu cikiyor anlamadim

2 yil aldim maas ama simdi muhtac olmadigima karar vermisler hic birsey degismedigi halde. Tekrar maasimi alabilmek icin çabaliyorum yani yine maas icin kullanacam bu sefer süresiz olabilmesi icin arastirma hastanesine gidecem cunku annem iyilesmez 63 yasinda ve kronik hastaliklari var askkm tüfekci hastanesi hep bir yillik rapor veriyor her yas düzeyine.simdi dördüncü rapor icin ugrasacam yani yine iskence basliyor hasta annem icin

@Fatma hanim
Maaşınız kesilme sebebi mutlaka raporun süreli olmasından kaynaklanmıştır.

Rapor süreniz bitti ise ve sizde raporu yenilemediyseniz maaşınız kesilir. Yapmanız gereken,bağlı bulunduğunuz sydv'ye başvurup süresi biten raporunuzu yeniletmek için hastaneye sevk almak. Şayet sevk ettikleri hastanede sıkıntı yaşıyorsanız,yine bağlı bulunduğunuz ildeki bir başka hastaneye sevkinizi isteyebilirsiniz.

Merhaba ben süreli raporla emekli oldum zamanı gelince yenilemek durumundayım merak ettiğim bana yine süreli rapor mu verirler yoksa yenilemede suresiz mi olur artık. Bu arada özürüm beyin tümörü ve psikiytri vs.

Üst Alt