Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı yükseltmek için başvurdum. Sonuç olumsuz olabilir mi?

esttrn

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
mrb. arkdaşlar ben mart ayından beri %60 raporuma 3 aylık maaş alıyorum.. raporumu %70 yüksettim ve tekrar başvurdum. çalışan ark. ya bu raporuna maaş çıkar yada hiç bir maaaş almassın dedi bana,konu ile bilgisi olan varsa yazarsa memnun olurum tşk.ler

esttrn

2022 aylığı alıyormuşsun. sonra rapor oranın % 70 ve üstü seviyesine çıkmış. sen de % 40-69 2022 engelli aylığının % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığına yükseltilmesi için vakfa başvurmuşsun. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL altındaysa yükseltme işlemin yapılır ve % 70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylıgın baglanır. ama hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL üstünde çıkarsa aylık yükseltme işlemini de bırak aldıgın 2022 engelli aylığı kesilir.
o yüzden sana net cevap verebilmem açısından aşağıdaki sorumu cevapla lütfen.
hanede kaç kişi ikamet ediyorsunuz ve hanedeki toplam aylık geliriniz ne kadar?
hane toplam aylık gelirine hanede ikamet eden herkesin aldıgı aylık geliri ekle lütfen. ayrıca evde bakım aylıgı alınıyorsa, mal mülk varsa belirt.

Toplam 7 kişi yiz. Sadece babam çalısan emekli. Emekli tutarı:1080 aylık maaş ise 1200 falan. Ev bizim 1 araç var. 21 dönüm arazi var. 3 tane ufak kardeşim oluyor. 2 . 5 ve 7 sınıfta lar. Eklemeyi unutmuşum ağır engelli değilim.

esttrn

baban çalışan emekli diyorsun. yani hem 1080 TL emekli aylığı var hem de çalışan oldugundan aylık yaklaşık 1200 TL alıyor. ayrıca hanede araç var. bir de 27 dönüm arazi var dedin.
sırf emekli aylıgı 1080 TL ve 1200 Tl aylıkla sınırı geçiyorsunuz. bu durumda bırakın aylık yükseltmeyi aldıgınız 2022 engelli aylıgı kesilir.

gelire araç ve 27 dönüm araziyi dahil etmedim bile. 27 dönüm arazi tarla mı?

Kalem ama ablacım ilk başvuru yaptığım da da bunlar vardı çıktı.... peki şuan aldığım iptal olursa bir daha başvuru p kazanamam mı. bi önceki raporum 3 yıl süreli di yani mart 2017 bitiyo o rapor takrar başvura bilir miyim ... 21 döüm tarla

esttrn
ablacım hanedeki kişi başına düşen aylık gelir 2015 yılı 2. altı ay için geçerli olan 303,48 TL'yi geçiyor. bu gelirle 2022 aylıgı yükseltme işlemini bırak, aldığın 2022 engelli aylıgın da kesilir.
27 dönüm tarlanın geliri de Ziraat Odası'ndan öğreniliyor zaten.

1 Ocak 2016 itibariyle muhtaçlık sınırı yeniden belirlenecek. o zaman sınır yükselirse yeniden hesap yaparız tabi. ama sen önce şu 27 dönüm tarlanın gelirini ziraat odası'ndan öğren. 1 Ocak'tan sonra tekrar konuyu hatırlat bana.

Üst Alt