Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımı yükseltmek için ne yapmalıyım?

muratE

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba benim %46 engelli raporum ben rapor derecemi yükselmek istiyorum acaba bunun için dereye baş vuru yapabilirim maaşımı yükseltmek için dilekçe verdiğim zaman maaşım durdurulurmu yani 3 aydan aya maaşımı alabilirmiyim. ben birde bir bankaya hesap açtırmak istiyorum ama vadesiz olacak sadece faturalarım için otomatik ödeme yapmak için açtırmak istiyorum acaba bankaya hesap açtırınca maaşım kesilirmi.

% 46 oranlı raporun var ve rapor oranını yükseltmek istiyorsun ve nereye başvuracagını soruyorsun.
engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den size yakın olan birine başvurabilirsiniz. bunun için vakıp sevk yapmaz kendiniz başvurursunuz hastaneye.
lakin aldıgınız yeni rapor oranı % 40'ın altına düşerse 2022 aylığınız kesilir.
2022 aylığını yükseltmek için rapor almayı düşünüyorsanız bunun için % 70 ve üstü rapor oranı gerekli size. 2022 aylığını yükseltmek için rapor almayı düşünüyorsanız % 70 ve üstü alamayacaksanız hiç başvuru yapmayın.
bankaya hesap açtırabilirsiniz tabi. bundan dolayı 2022 aylığınız kesilmez.
banka hesabınızda para olursa hesabınızdaki para dikkate alınır sadece. banka hesabınız var diye aylığınız kesilmez.

ha eger % 70 ve üstü rapor alırsanız işte o zaman gider 2022 engelli aylığınızın % 70 ve üstü orana göre yükseltilmesini talep edersiniz vakıftan. ama % 70 ve üstü raporunuz olmadan gidip de vakfa maaş yükseltmek için talepte bulunamaz dilekçe veremezsiniz.

eger % 70 ve üstü rapor alamayacaksanız boşuna yeni raporla ugraşmayın. önce rapor oranının % 40 altına düşmeyeceginden emin olun. Unutmayın yeni rapor oranınız % 40 altına düşerse aylıgınız kesilir.

Üst Alt