Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımız kesildi. 3 yaşında torunum gelir hesabına dahil edilecek mi?

Dilşah aktaş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem

Kalem abla merhaba bilgilendirseniz sevinirim gelinim bakıcı maaşımi aliyoru Bundan 3ve 4 ay oldu engeli maaşımi kestiler bizim ev kira oğlum calişmiyor tek gelirimiz bakıcı maaşı bide evde 3 yaşında bir torunum var bu gelire dahil ediliyor mu bu durumda ne yapmamız lazım

Bn tekrar baş vuriyimi yanı evde üç kişiyiz bide üç yaşında bir torunum var gelir nasi düşmeli

Dilşah aktaş
hanede kalanların yaşı önemli değil. 3 yaşındaki çocuk da hanedeki kişi sayısına dahil edilir.
kirada oturuyormuşsunuz. hanenin toplam aylık gelirinden emsal kira bedeli düşülür ve kalan miktar hanedeki kişi sayısına bölünür. sonuç 483, 64 TL altındaysa size 2022 aylığı tekrar baglanır.

65 yaş altıysanız ve tek geliriniz evde bakım aylığı ise hanedeki kişi sayısı da 3 kişi ise 2022 aylığınızın bu sebeple kesilmesi imkansız. 2-3 ay önce 2022 aylığınızın kesildiğini yazmışsınız. hanede 3 kişi varsa, ve tek gelir evde bakım aylığı ise 2022 aylığı kesilmez.
daha önce 2022 aylığının kesilme gerekçesi neydi?
oğlunuz çalışıyor muydu o zamanlar yoksa? mal mülk alış satışı mı yaptınız vs?

şu an geliriniz uygun. hemen gidip bu ay dolmadan vakfa 2022 aylığı için başvurun.

Dilşah aktaş
sizin maaşınızın kesılme nedenı nedır nıye kesmısler sordunuzmu söyledılermı?tek gelirniz evde bakım maaşıymış ve evde oğlunuz gelınınız siz ve torununuz olmak üzere 4 kişisiniz ve kirada oturuyonuz hertürlü hem evde bakım ve hemde 2022 maaşı için geliriniz tutuyor.tekrar başvurun.
evde bakım için kişi başı sınır967,27 lira,
2022için kişi başı sınır 483,63 lira

Baş vurdum bayramda önce baş vurdum reddedilmiş dedi daha önce oğlum bir işe girdi 3ay caliştim Sonra işten cıktı ogünden beri işsiz tek gelir bakım maaşı Bn oğlum gelinim ve üç yaşında bir torunum da var hanede gelire denk geliyorum yanı tekrar bağlarlarmı

Dilşah aktaş
torununuzla birlikte hanede 4 kişisiniz. söylediğine göre tek geliirniz evde bakım aylığı. bu şartlarda hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altında olduğundan 2022 aylığı tekrar baglanacaktır. gelirinizde sorun görünmüyor.

vakfa gidip başvurunuzu yapınız.

Kalem hanım başvuru yaptım acaba haziran ve eylülün maaşımı alabilirmiyim

Eve yanı dün başvurdum

İlk başvurumu nisanda yaptım ozemana reddetmişti yine tekrar başvuru yaptım

Arkadaşlar merhaba nisanda engeli maaşımı kestiler gecen tekrar başvurdum kabuledilmiş sordun gecen ayların parasını alabilir iyim diye vakıf dedikleri artık aylık yayılıyor genel müdürlük hesaplayıp öyle yatıracak acaba ne kadar yaptırırlar bılgisi olan VARMİ bna dedikleri ayın 10 git pttye bak

Dilşah aktaş

aylık kesilme gerekçesini bilmeden geçmiş ayları alığp alamayacağını söyleyemem ki ablası.

sana yukarda aylık kesilme gerekçesi nedir diye sordum cevaplamamışsın.

eger adres değişikliği yüzünden kesilmişse alamadığın aylıkları alırsın.
eger süreli rapordan dolayı aylık durdurulmuşsa ve yeni raporu vakfa vermişsen (%40 ve üstü yeni raporu) alamadığın aylıkları alırsın.

ama muhtaçlıktan çıktıgın gerekçesiyle aylık kesilmişse, son başvurun yeni başvuru sayılır ve bu son başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren alırsın.

anladığım kadarıyla sizin aylık da hanede kişi başına düşen aylık gelir, sınırı geçtiği için (yani muhtaçlıktan çıktığınız için) kesilmiş. aylık kesildikten sonraki başvurunuz yeni başvuru kabul eidlir.
eger bu dediğim doğruysa;
başvuru tarihin 31 Agustos
aylık başlangıç tarihin 1 eylül olur.
işlemlerin yetişirse, ekimde,
eylül + ekim olmak üzere 2 aylık ödeme alırsın. rapor oranına göre maaş miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Oğlum sigortalı caliştığı İcin kesilmiş gelir fazla ondan şuan calişmiyor oğlum raporum yüzde doksan

Yanı ilk başvurum mart ayı sonra hep gidip geldim sonra kabuledildi

Dilşah aktaş
tamam, muhtaçlıktan çıktıgınız gerekçesiyle kesilmiş aylığınız. bu durumda, 31 agustos'taki başvuru, yeni başvuru sayılır.

başvuru tarihiniz 31 agustos, aylık başlangıç tarihiniz 1 eylül, rapor oranınız %70 ve üstü
bu durumda işlemleriniz yetişirse, ekimde,
eylül + ekim olmak üzere 2 aylık toplam 650,52 X 2 = 1301,04 TL alırsınız.

Kalem hani ilk 2004 aldım rapor ağrıda yüzde elni sonra 2010 izmirde devlet hastanesi bna yüzde soksam sekiz benim engeli maaşimı Ağrıda aldığım rapora göre almiyorum taki bundan altı ay önce vakıfta arayıp raporu güncellemek İcin getir dedi götürdük sonra kestiler daha sonra neden bunu daha önce getirmediniz iki rapor arasında cok fark var dediler aslı gibidir fotokopisini cekip verdim sonra kabul edildi bu durumda yüzde doksan olan raporla başvuru yaptım Acaba vermezler i gecen ayların parasını

Kalem hanım merhaba inşllh iyisindir bugün bna ptteden mesaj geldi bu ay bna 650 tle yatmış Bn 1300 tle bekliyordum acaba bu eylülün maaşımı yoksa ekiminmi

Dilşah aktaş

o ödenen para ekim ayının parası. sana eylül ayı için ödeme yapmamaışlar.

sen bana 31 agustos'ta başvurdugunu söylemiştin vakfa. eger agustos içinde başvurduysan aylık başlangıç tarihin 1 eylül olur ve eylül ayının da ödemesinin yapılması şarttır kanunen. bu durumda sana eksik ödeme yapılmış oluyor.
vakfa gidip itiraz edeceksin yazılı bir dilekçe ile.

2022 aylığı kesildikten sonraki başvurular yeni başvuru sayılır.
sen de aylığın kesildikten sonra 31 agustos'ta başvurdun. dolayısıyla bu başvuru tarihindir.

2022 sayılı kanun ve ilgili yönetmelik gereği başvuru tarihini takip eden aybaşı aylığa hak kazanma (aylık başlangıç tarihi) tarihidir. bu da 1 eylül olur.

sana ekimde 1 eylülden itibaren eylül + ekim olmak üzere 2 aylık ödeme yapılması gerekirdi.

itiraz dilekçesi için şurada ayrıntılı olarak bilgilendirme yapıldı size. dikkatlice oku. oradaki bilgiler ışığında dilekçe hazırla ve vakfa, elden ya da iadeli taahhürlü olarak teslim et:https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

aylık kesildikten sonra 31 aralık'ta vakfa başvurduysan, 650 TL alacağın var senin. itirazla ugraşamam dersen sen bilirsin.

Abla dekont buldum eylülün ücünde başvuru yapmışım ne diyon vakıfa gidiyimi Eylül maaşı icin

Dilşah aktaş

dekont derken vakfın verdiği "başvuru alındı belgesi"ni mi anlatmak istiyorsun?
eger başvuru tarihin 3 eylülse yapılan işlem de ödeme de doğru.

3 eylül'de başvurduysan, aylık başlangıç tarihin 1 ekim olur.
ekim için de 650,52 TL ödeme yapılmış sana. bu durumda eksik ödeme yok. itiraz da etsen sonuç alamazsın. işlemi doğru yapmışlar çünkü.

Üst Alt