Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımız kesildi ama yanlış hesap edildiğini düşünüyorum!?

arslan_58

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
herkese merhabalar arkadaşlar. eşimin ailesi 4 kişiden oluşuyor.
kayın validem ve kayın pederim konuşma ve işitme engelli. kaynım asgari ücretli SGK lı çalışıyor, baldızım ise sınavlara hazırlanıyor yani işsiz.
kayınvalidem ile kayınpederimin engelli maaşı kesildi. vakıf ile görüştüğümüzde, evin geliri asgari ücret + 2 kişi engelli maaşı olmak üzere toplanıyor ve 4'e bölünüyor kişi başı gelir 800 küsür liraya tekabül ediyor. bu yüzden kesildiğini söylüyor vakıfdaki memur.
öğrenmek istediğim kişi başı gelir hesaplarken asgari ücret + engelli maaşı formülü mü uygulanıyor yoksa sadece asgari maaş mı kişibaşına bölünüyor.
formül asgari ücret + engelli maaşı olursa evet kişi başı gelir formülün üstünde, ancak asgari ücret kişi başına bölünürsede şuan formülün altında bir rakam çıkıyor. başına gelen oldu mu yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

65 üstü ise sadece eşin ve kendisinin gelirine bakarlar, engelli aylığı ise kayınbaba için asgari ücrete kayınvalide için alınan 2022 maaşına +asgari ücret bakılır.

2022 engelli aylığı gelir hesabında bağlanacak olan engelli aylığı dahil edilmez diye biliyorum, bence hatalı işlem.
@Kalem Hanım ne dersiniz ?

engelli maaşı alıyorlardı arkadaşlar. şuan ihtilafta kaldık, ısrarla vakıfta bulunan memur kaynımın asgari ücretinden bahsediyor ama şu durumdada kişi başı gelir durumunun altında kalıyoruz.

Biri kesilir, diğeri alır
Kayınbaba için asgari ücrete/4 şuan için 2020 2020/4=505tl, alır
Kayınvalide için asgari ücret +2022 maaşı
2020+480=2500/4=625 kişi başı 609 TL yi geçtiği için kesilir.

bilip bilmeden cevap yazmayın ne demek BİRİ KESİLİR BİRİ ALIR o nasıl bir uygulamadır. 2022 maaşı alırken asla 2022 gelire dahil edilmez bu e.b.m dede aynı e.b.m alınca e.b.m dahil edilmez. 2022ye e.b.m dahil edilir.

hocam pardon e.b.m. ne demek ? ve vakıfda çalışan memur dahil edilir konusunda diretiyor. ne yapacağımızı şaşmış durumdayız. emsal bir şey yada yönetmelikleri kanunu okudum göremedim bu konuda açık birşey. gözden kaçırmışda olabilirim bilmiyorum.

hocam tekrar merhabalar. sizin atmış olduğunuz yazıyı okudum. aşağıda paylaşacağım kanun maddesi bizim sorunumuza açıklık getiriyor ve bu açıklık bizim lehimize olan yani engelli maaşının hesaba katılmadığını mı ortaya koyuyor. yanlış anladımsa düzeltin lütfen.

11) 2022 sayılı Kanun gereğince bağlanan aylıklar hariç olmak kaydıyla, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 7 nci maddesi gereğince yapılan evde bakım ödemeleri dahil, sürekli ve düzenli olarak alman şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım, burs, harçlık gibi nakdi olarak verilmekte olan sosyal yardımların aylık ortalaması,

Diğer sosyal yardımlar dahil edilebilir ama asla ve asla 2022 maaşı dahil edilmez. Sadece asgari ücret baz alınması gerekiyor. Memur ya işgüzar ya da yaptığı işi bilmiyor.

arkadaşlar teşekkür ederim. pazartesi günü görüşmeye tekrar gidelim hatayı kabul etmiyoruz derlerse bir dilekçe verelim.
bu arada bu ay verilmemiş aylığı alamazlar zannediyorum. bu konuda bir fikriniz varmı.

çok saolun hocam. pazartesi günü belirtilen yönetmelik maddesini dilekçemize dökerek tekrardan gideceğiz. çok saolun teşekkür ederiz

Arkadaşlar 2022 dahil edilmez evet ama atladığınız nokta 2 tane 2022 maaşı var dolayısıyla 2 2022 maaşı bağlnırken hali hazırda bağlanmış olan 2022 maaşı geliride eklenir dahil edilir 1 2022 maaşı bağlanırken dahil edilmez çünkü ortada maaş yok bağlanırsa alacak

Ufukalp

bende aynı şekılde bılıyom ve sadece asgari ücret hesaplamaya dahıl edılir

not:aksı görüşte olanlara soruyom bu 2 engellı aynı anda başvuru yapılırsa işlem nasıl yapılır? bayanlara öncelık deyip teyzeye mı yoksa dayının yaşı büyük ona saygı gösterek o na mı verek dicekler.

70 üstü alanada bir ay verecekler diğer ay sen sınırı aştın sonraki ay alırsın diyecek herhalde MKA

Üst Alt