Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşımızı iptal edip vakıf aylığı alabilir miyiz?

Konular
39
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar annem %93 özürlü 2022 maaşı alıyor. bende anneme baktığımdan evde bakım alıyorum. bildiğiniz gibi 2022, 3 ayda bir ödenen maaş, vakıf aylığında ise ayda 354 tl veriliyor. yani vakıf aylığı almak daha avantajlı , o nedenle 2022 maaşını iptal ettirip vakıf aylığı alabilirmiyiz?

Seyhan, annenizin özür oranı % 70 üstü. Dolayısıyla 2012 ilk altı ayı için 3 aylık şu miktarda aylık alıyor:Özürlü (% 70 ve üstü): 337,74 TL. x 3 = 1013,22 TL
Aylık olarak karşılaştırırsak;
2022 aylığı ayda 337. 74 TL
Vakıf aylığı ayda 354,24 TL

Aylık olarak arada sadece 16,5 TL fark ediyor. Bu karşılaştırmayı 2022 aylıgındaki 2 aylık zam oranını katmadan sadece 2012 ilk altı ayı için yaptım. 2012 son altı ayı içinse Bakanlar Kurulu memur katsayısının açıklanmasını bekleyeceğiz. Sanırım aradaki fark da son altı aylık dönemde kapanacaktır.

En belirgin fark 2022 aylığının 3 aylık ödeme şeklinde vakıf aylığının aylık ödeme şeklinde olması. Sanırım sana cazip gelen nokta da burası.

2022 aylığını kestirip elbette vakıf aylığına geçebilirsin. Tabi şu riskleri göze alıyorsan:
1. 2022 aylığı şu an bağlanmış olup almaya devam ediyorsunuz. kestirdiğiniz takdirde vakıf aylıgına başvurmanız, başvurmanızın onaylanmasındaki süreç sizin kaybınız olacaktır. Halihazırda maaş alıyorken uzun bir süre yine vakıf aylıgının sonuçlanması için bekleyeceksiniz anlamına geliyor bu.
2. 2022 aylıklarının kaynak sorunu yok. Ama vakıf aylıgının sınırlı kaynakları var. Buna baglı olarak aylık başvurunuz oldukça uzun sürecek ve kaynakları yeterli oldugunda baglanacaktır.
BU riskleri kesin bir şekilde masaya yatırıp öyle harekete geçin. Bu riskler hakkında Vakıflar Müdürlüğü ile iletişime geçin muhakak. Riskleri yoksa ve içiniz rahat olursa ona göre karara varırsınız.
Şİmdiki düzeninizi bozmanızı tavsiye etmem görüşümü soyleyecek olursam.

Ek bilgi:T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü

Atila, kendi başlığına yazsaydın ya bunları... Aynı başlıkta olunca mesajlarını kontrol etme şansı buluyorum. Elbette döner mesajlarını bulur okurum ama yine de aynı başlıkta olursa güzel olur takip açısından.

Atilla, olumsuz bir şey görünmüyor şu an. Kendi başlıgında yazılanları da okudum. Eşin başvurmuş bakıcı olarak anlaşılan. Siz sonucu Kurum'u arada arayarak öğrenmeye çalışırsınız dedikleri gibi. Bakıma muhtaçlık açısından sorun görmemişler bu belli. Gelir kriterlerini d eincelemiştik zaten sorun yok görünüyordu. Büyük ihtimalle baglanır diye umuyorum. Siz arada sık sık Kurum'u arar bilgi edinmeye çalışırsınız.

Üst Alt