Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşına başvurdum. Gelir değerlendirmesi sonucuna göre..?

dersadet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba bişey sorucaktım yüzde 40 raporum var 3 sene evvel 2022 için başvurmuştum fakat annemin maaşından dolayı red geldi şimdi o yasa kalkmışl diye duydum tekrar müracat ettm gelir testinde sonuç go 1 3 yazıyor bu ne demek bilgi verirmisiniz

2022 engelli maaşı

merhaba bişey sorucaktm
benim doğuştan elimde ve kaslarda sorun var yüzde 40 raporum var 2022 den yararlanmak için işlemlerimi yaptırdım 15 gün içinde karara bağlanacakmıs 3 sene öncede müracat etmişdim annem babam vefat ettiği için aylık alıyor o yüzden bana vermemişlerdi şimdi tekrar müracat ettim aceba o durum değiştimi çünkü benim konumum farklı diye düşünüyorum. ayrıca gelir testimde g0 1/3 yazıyor bu ne anlama gelir lütfen bilgilendirirmisiniz

dersadet
3 sene önce 18 yaşından küçük müydünüz?
GSS gelir testi yaptırmışsınız ve GSS gelir testi sonucunda G0 çıkmışsınız. yani ailede kişi başına düşen aylık geliriniz brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkmış. G0 1/3 ile kastedilen şey budur:)

g0 çıktıgınız için 2022 aylıgı açısından uygunsunuz. ama 2022 gelir sınırı, GSS gelir sınırından farklıdır. eger hanede kişi başına düşen aylık geliriniz 303,48 Tl altındaysa 2022 aylıgı baglanır. aksi takdirde baglanmaz.

Kalem

yok abla 18 den büyüktüm ancak annemin maaşı 930 tl iken evde 3 kişi yaşıyorduk şimdi ise 4 kişiyiz annem kredi çektiği için aylık gelirimiz 230 tl 270 tl kira veriyoruz. 2022 maaşı alan abim var aynı evde olmamız sorun olurmu aceba? ve 2022 gelir olarak hesaplanıyormu?

ayrıca bizleri bilgilendirdiğiniz için sonsuz teşekkürler. :) abla bana bi yardımcı olsan bak şimdi şuan için annemin maaşı 930 tl babam vefat ettiği için annem alıyor maaş kredi çektiği için 230 tl alıyor aylık 270 kira veriyoruz bunun dışında abim 2022 alıyor başkada gelir yok. öngörünüz nedir aceba. :)

Aynı haneden iki kişi 2022 maaşı alabilir mi?

[FONT=sans-serif]mrb bişey sorucaktım ben 1 ay önce 2022 ye başvurdum. hanede 4 kşiyiz. babam vefat etti annem ondan dolayı maaş alıyor. abim 2022 alıyor .

aceba [/FONT]
aynı hanede 2 kişi engelli maaşı alabilirmi ve 2022 maaşı hane gelirine dahil mi?

engelli aylığı

selamunaleykum ben 1 ay önce 2022 ye başvurdum e devlette başvuru yazıyordu sürekli şimdi ise yardımın durumu devam ediyor yazıyor. bu ne anlama gelir lütfen bilgi verirmisiniz?

2022

ben bugün itibariyle 2022 ye bağlanmışım:) Allah herkese nasip etsn

dersadet

tabi ki alabilirler. hanede kaç engelli olursa olsun eger % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporları varsa ve muhtaçlık şartlarına uyuyorsalar hepsine bağlanır. gelir hesabı yapılırken de alınan 2022 aylıkları gelire dahil edilmez.

abla ama benim hesap num yok şuan için o nasıl olacak hesap numarasını yetkililermi belirleyecek yoksa ptt den tc ilemi alacağım. ayrıca birikmiş paramıdamı alacağım. 144 de öyle dediler ama daha muracat edeli 1 ay oldu ne ara para biriktiki :)

ben şuan halen inanamıyorum :) rüyada gibiyim çok sevindim ya 144 ü aradım bugün 2022 aylığınız kabul edilmiş dedi bide sgk ya gittim ordada bağlandığımı söylediler. :)

ben 2022 ye bağlanmışım ilk ödeme ziraat bankasındanmı yoksa ptt denmi yapılacak. ve ödemeyi tc numarası ilemi alacağım. nasıl bir yol izlemeliyim?

dersadet
2022 aylıkları ile ilgili tüm ödemeler PTT aracılıgıyla yapılmaktadır. Doğum yılınızın son rakamına göre belirlenmiş günde herhangi bir PTT şubesine giderek T.C. numaranızın yazılı oldugu kimliğinizle ödemelerinizi alabilirsiniz.
2022 aylıkları banka aracılığıyla ödenmemektedir sadece PTT aracılığıyla ödenir.

Eğer siz Ekim ayında raporunuzla birlikte başvurduysanız aylık başlangıç tarihiniz 1 kasım olur ve 1 aylık birikmişiniz olur. yok, kasım'da başvurduysanız birikmişiniz olmaz normal aralık dönem aylığınızı alırsınız.
aylık başlangıç tarihine göre ödemeler başlatılır. 2022 aylıkları için aylık başlangıç tarihi de vakfa başvuru tarihini takip eden aybaşıdır.

2022

ben 21 ekimde muracat ettm 2022 ye 1 hafta önce onaylanmş aceba aralık ayında alabilirmiyim ilk maaşımı.

Üst Alt