Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşına başvurdum. İlk maaşı kaç TL alacağım?

• Konbuyu başlatan kutup yıldızı
  • Başlangıç tarihi
K

kutup yıldızı

Basvuru tarihi 15.11.2018 oran %50 toplamla birlikte subat ayında ne kadar alınır?

kutup yıldızı
rapor oranın: % 50
başvuru tarihin: kasım
aylık başlangıç tarihin: 1 Aralık

şubatta;
aralık + ocak + şubat olmak üzere 3 aylık toplam 1394,11 TL alacaksın.

aylığın onaylandı ve ilk kez Şubat'ta alacaksın di mi?
eger böyle ise şubat'ta toplam 1394,11 TL alacaksın.

Kriterler uyuyor eve sosyal hizmetlerden geldiler cvp daha ekranda sonuçlanmadı işlem aşamasında diyor.bu durumda bölündüğünde aylık 464.703 tl oluyor.aylık 464.703 olarakmı baglanacak o zaman!?

aralık maaşın 2018 yılının ikinci altı ayı miktarı üzerinden ödenecek. yani 433, 68 TL
2018 yılı, 2. altı ay 2022 miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

aylığın bağlanırsa;

aralık 2018 için, 433,68
ocak 2019 için, 480,22 TL
şubat2019 için, 480,22 TL
ödeme yapılacak.

toplamı: 1394,12 TL şubatta 1394,12 TL alacaksın.

Kalem abla bilgi almak istiyorum kardeşim engelli maaş eski rapor üzerinden alıyor yeni raporu %76 başvuru yapmaya gittim evde 1 emekli 2 çalışan var kesebilirler söylediler ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz

Cengizfb
ah ablacım ya daha önce şuradan yazmışsın ve mesajını ben hiç görmemişim, cevap yazmamışım sana:https://www.engelliler.biz/forum/20...yliklari-e-devlete-yansidi-2.html#post2041950

mesajını görseydim aylık yükseltme yapılmadan önce hane gelirinin araştırıldıgını söyler, hane gelirini hesaplardım. aylık kesilme tehlikesi ile karşılaşmazdın:( tamamen benim ihmalkarlığım...

ablası,
daha önce % 40-69 rapor oranı üzerinden 2022 aylığı alıyormuşsun. sonra % 76 rapor almış ve aylık yükseltme için vakfa başvurmuşsun.
aylık yükseltme yapılmadan önce hane geliri tekrar sorgulanır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçerse aylık yükseltme yapılmaz, üstelik almış olduğun %40-69 2022 engelli aylığı da kesilir.

böyle durumda sadece aylık kesilir, yersiz ödeme iddiasıyla borç çıkartılmaz.

şimdi hane gelirini hesaplayabilmem için aşağıdaki sorularımı cevapla ablası:
1) hanede kaç kişisiniz?
2) hanede bulunan herkesin ortalama aylık gelirini yaz.
3) kirada oturuyorsan kira miktarını yaz.
4) oturdugunuz ev haricinde ev, arsa,tarla, araç vs mal mülk varsa yaz.
5) evde bakım aylığı alan varsa yaz.
6) yeni raporu vakfa hangi tarihte teslim ettin?

hane gelirini bi hesaplayım senin.

ve tekrar tekrar özür diliyorum ablası:) eylül'de yazdıgın mesajı görüp cevaplasaydım seni bu tehlikeye karşı uyarırdım. %40-69 2022 engelli aylığı üzerinden alabildiğince alma imkanın olurdu.

hele şu hane gelirini bir hesaplayalım bakalım.

Kalem kalem apla yakınım yaşlılık maaşı alıyor yarın maaşını alacak zamlımı alacak ocak maaşı

Kalem yeni raporum 2013 yılında teslim edildi ama eski rapora göre maaş alıyorum başvuru yapmadık keseler diye
1-hanede 5 kişi
2-hanede gelir 5500
3-kira 1450
4-arsa tarla vs yok
5-bakım aylığı almıyoruz

henüz hala cvp gelmemiş.ekran takibindede hala işlem aşamasında yazısı var.acaba olumsuz olabilirmi?ondanmı bu kadar uzadı!?Bu kadar uzun sürmesi normalmi?

Cengizfb
bu bilgilere göre maaş yükselmesı şorda dursun hazırkı de kesılır.şuan siz haketmedıgnz maaşı alıyorsunuz incelemede ortaya çıkarsa maaşınız kesılır.en güzeli gidip kendınız kestırn

Cengizfb

aylık arttırma yapma zaten. aylık arttırma talebinde, hanenin muhtaçlık durumu tekrar gözden geçiriliyor.
sizin hanede de kişi başına düşen aylık gelir sınırı 609,67 TL üstünde.
dolayısıyla yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra vakıf mütevelli heyetinin "muhtaçlıktan çıkma" kararına istinaden aylığın kesilecektir.
sadece aylığın kesilecek, sana geriye dönük borç çıkartılmayacak.
sosyal incelemen yapılana kadar aylığı almanda sorun yok.

2022 İlk maaşı ne kadar alırım

Merhaba Kalem hanım annem 13.11.2018 de 2022 maşına başvurdu rapor oranı yüzde 50 1 hafta önce kabul edildi. İlk maaşı ne kadar

Muratkanireş
kasımda başvuru oldugu için aralık ayındn ıtıbaren 3 aylık birikenı alırsın.aralık + ocak ve şubat 3 aylık.433+483+483 : 1399 lira alırsın

Muratkanireş
yakın tarihlerde başvurmuşuz.ama bizimki hala sonuçlanmadı.sorgulamada “mütevelli heyeti toplantı kararları sisteme işleniyor olup dosyanın gerekli kontrolleri yapılarak sonuçlandırılması beklemektedir” diyor.bekliyoz bakalım.

Kalem

Bağlantı yapılmış ama toplamda 960.44 tl mart ayında alınacak görünüyor.ptt dende aynı şey söylendi.hesaplamanın neresinde yanlışlık oldu acaba?

kutup yıldızı

hertürlü yanlışlık var.burda 2 aylık maaş görunuyo martta 4 aylık maaş almanız gerekıyo kanunen.sisteme henuz mart maaşları düşmedıgi için 2 maş görunse bile gene 1 aylık kaybınız var.martta az çok bellı olur sonuç.

-mka

Yanlışlık yokmuş sosyal hizmetleri de aradım.artık başvuru değil kabul olunan tarih baz alınıyormuş 2022 de.hatta 31.1.2019 kabul tarihiymiş.960 TL’de şubat ve mart ayınınmış.31 ocaksa kabul tarihi ocak niye yok diye sordum.artık aylığa dönüldü.yeni durum buymuş.

kutup yıldızı

iyide nıye kımsenın haberı yok ne zaman değişmiş bu kanun.o zaman desen engellılere bi işkence daha çıktı.

Valla maalesef durum buymuş 144 de sosyal hizmetlerde aynı şeyi söylüyor.Duyurulmamış olması başlı başına boşvermişlik ve saygısızlıktan başka bişey değil :(

Bu forumda artık bilgi almak nerdeyse imkansız hale geldi. Binlerce üye var. Çoğu nerdeyse herşeyi biliyor ama konulara yazmaktan acizler maalesef.
Yazım hatasından dolayı düzeltme.

Son düzenleme:
Başvuru yapılan ayı takip eden aybaşı maaş başlardı, şimdi onay tarihi maaş başlangıcı
2022ye bir darbe daha.
Bakalım önümüzdeki günlerde neler değişecek

Başvuru yapılan ayı takip eden aybaşı maaş başlardı, şimdi onay tarihi maaş başlangıcı
2022ye bir darbe daha.
Bakalım önümüzdeki günlerde neler değişecek

Benim raporda 2022 ibaresi yok diye kabul edilmedi ama 2022 ibaresi olmayan çoğu kişi alıyor.

Kalem, böyle bir ibareye gerek yok dedi onun bilgi ve tecrübesine güveniyorum
Sydv memurun işgüzarlıgı olmalı

Kalem, böyle bir ibareye gerek yok dedi onun bilgi ve tecrübesine güveniyorum
Sydv memurun işgüzarlıgı olmalı

Bilmiyorum açtığım konunun başlığında da yazdım. İki defa vakfa gittim adam bana mevzuatı açtı baktım okudum. O ibare olmadan alamıyorlarmış. Yeni düzenleme çıktıda haberimiz mi olmadı bilmiyorum.

Konularla alakalı bir konu açıldığında hemen başka bir konu ile birleştiriliyor.

Eğer yeni madde kanun çıkmışsa Kalem hanımın ya haberi yok yada öyle bir şart yok.
Bayadır etrafta yok kalem hanım.

Gelince yazar bir değişiklik varsa

@-mka

Yanlışlık yokmuş sosyal hizmetleri de aradım.artık başvuru değil kabul olunan tarih baz alınıyormuş 2022 de.hatta 31.1.2019 kabul tarihiymiş.960 TL’de şubat ve mart ayınınmış.31 ocaksa kabul tarihi ocak niye yok diye sordum.artık aylığa dönüldü.yeni durum buymuş.
memur sallamistir .oyle bir degisiklik olsa bayram İkramiyeleri ebm eklenmesi konusuna acinca bunuda yazardi abla bence sallamislar.

Üst Alt