Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşına kaç kere başvuru yapabiliyoruz?

mnd9595

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba, 2015 yılında 2022 maaşı için başvuru yaptım fakat olumsuz sonuçlandı bu süre zarfında bazı değişiklikler oldu ve evli olan ablam ile yaşamaya başladım. Ablam yeşil kartlı ve herhangi bir resmi geliri yok. Bugün Tekrardan 2022 maaşına başvuru yaptığım zaman bize "ablanızın yeşil kartı için keşife geldiğimizde sizin ablanız ile yaşadığınızı beyan etmediniz durumunuz şaibeli" diyerekten başvurumu almak istemediler.

2 sorum olacak.

1.si Aslolan resmi belgeler değil mi ? Çalışanlar Kafalarına göre başvuru alıp almama hakkına sahip mı ? Eğer cevap hayır almak zorunda ise nereye şikayet edebilirim.

2.si tekrardan başka bir sosyal yardımlaşma ya veya aynı sosyal yardımlaşmaya ne zaman başvuru yapabilirim ?

mnd9595
Evde denetim bunun için var zaten.
Siz resmi ikametgah belgesi getirseniz de sizin o evde yaşamadığınız yönünde tespitleri varsa kabul etmezler, bu yetkileri de var.

Cevap için teşekkürler ancak benim söylemek istediğim henüz eve gelmeden nasıl olur da başvuru sırasında o evde yaşamadığımı iddia ediyorlar ? Şaibeli buldukları şey daha önceden ablamın evine keşife geldiklerinde benim o evde yaşıyor olduğumu beyan etmemem. Ki bunun da sebebi şu ben o tarihte üniversitede KYK yurdunda kalıyordum Zaten ablamın evinde yaşamasam niye tekrardan başvuru yapayım değil mi ?

mnd9595
"Orada yaşamıyorsam neden tekrar başvurayım" demişsiniz ama nelerle karşılaşıyor onlar bilseniz.
Ablanız için o eve gelmişler ve orada yaşadığınız beyan edilmemiş, onu söylemişler size.
Ablanızın denetimi daha önceki bir tarihte olmuş ise, o zaman yaşamıyordum yeni taşındım diyebilirsiniz
Ama gerçek dışı beyanda bulunmamanızı tavsiye ederim.

mnd9595
1. sorunuzun cevabı verilmiş size.
ama ben de cevap vereyim.
sadece ikametgahınızın olması yetmez. sosyal inceleme raporunda ablanızla yaşadığığınız tespit edilmemişse haneye dahil edemezler.
universitede okuyorsunuz, elbette başka şehirde yurta kalabilirsiniz. bu durum engel değil.
nitekim başka şehirde okuyan öğrenciler de var. ama anne ve babasının ikamet adresinde dikkate alınırlar. çünkü orada yaşıyorlar. yurt geçici adres.
tek yapacağınız iş ablanızın yanında yaşadığınızı beyan etmenizdi. vakfa düşen de bu beyanın doğruluğunu tespit etmekti.

2. sorunuza geleyim. istediğiniz gibi rastgele bir vakfa başvuramazsınız.
2022 aylığı başvurusu ikamet adresinin baglı olduğu vakfa yapılır. ikamet adresiniz ablanızdaysa, ablanızın adresinin baglı oldugu vakfa başvurmak zorundasınız. başka vakfa başvurmak istiyorsanız, ikamet değişikliği yapmanız gerek kısacası.
ister okudugunuz yerde ister başka yerde fark etmez. yeter ki ikamet ettiğiniz adresin baglı oldugu vakfa (SYDV) başvurun.

UYARI: ç) (Değişik:RG-25/3/2014-28952) Hane: Şehir dışında öğrenim gören çocuklar dâhil olmak üzere, aralarında akrabalık bağı bulunsun ya da bulunmasın adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre aynı konut ya da aynı konut bölümüne kaydedilmiş kişi veya kişilerden sosyal inceleme raporu ile birlikte yaşadığı tespit olunanları, bkz: Yönetmelik'in 4.maddesinin "ç" bendi

bu bende göre, haneye dahil edilmeniz için, hem ikamet adresinizin o hanede olması hem de sosyal inceleme raporuna göre orada yaşadığınızın tespit edilmiş olması lazım.

Üst Alt