Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşında ailenin geliri de dikkate alınır mı?

Papatya3423

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Kalem Slm 2022 3 aylik maas icin aile durumuna bakiliyormu bide engelinin uzerinde araba olsa veya ev sorun olurmu

@Papatya3423 oturulan ev sorun olmaz, bunun dışında tüm taşınır-taşınmaz malların rayiç bedelli gelire dahil edilir. Hane içerisindeki tüm gelirlere bakılır.

Papatya3423 tüm gelirlerin kişi sayısına bölünmesinin ardından çıkan tutar 423,58 TL'yi geçmemelidir.

KKELEBEKK Nasil yani ailede 3 kisiyiz ben annem ve babam annem ev hanimi babam emekli emekli maasi 1500 ayriyeten calisiyor kendi isi var

Bunun bir çözüm yöntemi yok mu ?
Hukuk yoluyla veya hillei şerriye ile :)

Hilesi şu, eve geliri olmayan bir iki kişi alacak

Maas baglanirmj

Slm 75 oraninda raporum var kanser hastasiyim esim memur maasi 3500 tl bana maas baglanir mi ? Kalem bi ablam icin soruyorum tesekurler

Slm özel sigorta yaptırsam üç aylık maaşım ve Evde bakım aylığım kesilirmi?

Papatya3423 eşin memurmuş ve ayda 3500 TL alıyormuş. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL üstünde oldugunda 2022 aylığı baglanmaz ablası. hanenin aylık toplam gelirini hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 423,58 TL üstünde ise sana 2022 aylığı baglanmaz.
raporunda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli ise evde bakım aylığına başvur, şansını dene.

özcan6834 özel sigortada sanırım prim ödeyeceksin (bilgim yok bu konuda çünkü). istersen SGK'dan sigortalı ol evde bakım aylığında sigortalı olman sorun olmaz. sadece bakıma muhtaç engellinin ve bakıcının sigortalı çalışması durumunda bu durumun aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirilmesi şarttır. bu bahsettiğim kişilerin çalışması durumunda bakım hizmetinin, hane gelirinin, bakıma muhtaçlığın tekrar degerlendirilmesi gerekir çünkü. istege baglı sigortalı olman vs hiç engel olmaz.

2022 aylığı alıyorsan 60/c 3 GSS kapsamındasın. özel sigorta nasıl bilmiyorum. ama 2022 aylığın kesilmeden 60/c GSS kapsamından çıkamazsın. 2022 aylığı alıyorken sağlık güvencen bu kapsamda (60/c 3 GSS/ eski yeşil kart) olmak zorunda.bu sağlık güvencesinden çıkman için de 2022 aylığının kesilmesi lazım.

Üst Alt