Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşında hanede gelir değişikliği oluşması durumunda ne olur?

Sevgi Serik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba hanede 3 kişiyiz.

Bu durumda hanede yaşayanın durumunda Vakıf durumu fark edip hemen maaşı keser mi?

(Gelir testi yapılırsa 2022 maaşımız kesilir büyük ihtimal, çünkü 2013 öncesi)

Son düzenleme:
Sevgi Serik

evde bakım aylığından başka geliriniz var mı? eşinizden dolayı nafaka ya da herhangi bir geliriniz var mı? hanedekilerin üstüne herhangi bir mal varlığı (araç,ev,tarla vs) var mı?
ayrıca kirada mısınız? yoksa oturdugunuz ev sizin mi?

bu bilgileri verin. ondan sonra devam edelim.

Kalem abla,

Evde bakım dışında resmi bir gelirimiz yok.

Son düzenleme:
Benimde bı sorum olcak kalem hanım biz evde 2 çocuk ben ve eşim var yani 4 kişiyiz ben 2022 alıyorum esimde 2022 maaşı alıyor üstelik eşim bna evde bakım aylığı da alıyor Eylül itibariyle ile her ay alicaz 2022 maaşını şimdi kafama takılan su sınırı geçmiş olucaz mi cvplarsaniz sevinirim Not herhangi bir gelir veya malk mülk hiçbir şey yok ev kira...

Sevgi Serik

vereceğim bilgilere göre hane hesaplamasını sen yap ablası.
bugünkü Yönetmelikte yapılan değişiklikle, 2022 aylığında yıllık gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.

1) evde bakım aylığının aylık ortalaması 1132,45 TL
2) oğlun 2 ay çalışacakmış. 2 ayda alacağı parayı topla 12'ye böl. çıkan sonucu 1132,45 TL ile topla. bu toplam hanenin ortalama aylık geliridir.
vaıf mütevelli heyeti bu toplamdan emsal kira bedelini düşecektir. (emsal kira bedelini mütevelli heyet belirler)

sonra da emsal kira bedeli düşülmüş olan hanenin toplam ortalama aylık gelirin hanedeki kişi sayısına bölünecek. çıkan sonuç, 483,64 TL altında ise 2022 aylığı kesilmez. ama bu sınırı geçerse yapılacak ilk denetimden sonra aylığınız kesilir.

2 kişi olsanız bile emsal kira bedeli çok düşük belirlenmediği takdirde 2022 aylığınız kesilmez (verdiğin gelir bilgilerine göre)

Üst Alt