Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşını geçici olarak durdurmaya yönelik dilekçe nasıl yazılır?

barış

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
selamlar arkadaşlar hepinize bundan yaklaşık 7 ay önce 2022 maaşı için başvuruda bulundum.144 nolu telefonu
arayarak evraklarım hakkında bilgi aldım evraklarım incelenme aşamasındaymış. fakat bu süre zarfında işe girdim bir hafta kadar oldu benim sorum şu araştırmama göre 2022 maaşı artık (sydv) geçmiş nasıl bir dilekçe hazırlamalıyım şimdiden örnek dilekçe gönderebilecek arkadaşlar varsa teşekkürler

1 sene içinde toplam 90 gün sigortalı olarak çalışabilirsin. 90 günden fazla çalışma durumunda aylığını kestirmekle yükümlüsün. henüz işe yeni girmişsin. Kalıcı oldugunu anlarsan şoyle 1 ay sonra dilekçe yazarsın. Şimdi acele etme. Dilekçende sadece çalışmaya başladığını bildirirsin bu kafi. hele 1 ay çalış, durumunu gör, sonra yardımcı oluruz bu konuda zaten. Şu an istesen de sgk durduramaz aylık sürecini ve aylık hakkını. Çünkü yasal süreyi aşmamışsın.
Fakat hatırlatayım, çalışmaya başladığını en geç 90 günde bildirmekle yükümlüsün.
aylığın da baglanır bu süreçte zaten inşallah. Sen 1 ay sonra eğer işte çalışmaya devam ediyorsan ve 90 günü geçme durumu olacaksa soylersin gerekeni yaparız.

Bak Barış, uyarayım seni. Ablam sakın bize haber vermeden kendi başına iş yapıp asla aylıgını feragat ederek kestirmeye kalkma. Yania sla feragat dilekçesi yazma. Aman ha! Toplu paranı çöpe atarsın yoksa.
1 Haziran'a kadar aylığın baglanırsa bu sureçte çalışsan bile toplu paranın hepsi senin hakkın çunku. Bu toplu parayı alman söz konusu olacak. O yüzden birlikte hareket edelim oldu mu? 1 ay içinde çalışmaya devam edeceğini anladıgında beni haberdar et lütfen.
Ayrıca aylıgın baglandıgında muhakak haberim olsun.

2022 maaşına başvurdum evraklarımın ankaraya gıtttıgını soyledıler fakat evrak sorgulamadan cıkmıyorum onu nasıl ogrenebılırım bırde nakadar surede gelır evraklar ankaradan

Fadim, evrak takibe baktınız da bilgileriniz mi çıkmıyor? Sorunuzu tam anlayamadım.
Evrak takibe tekrar bakar mısınız?Sosyal Güvenlik Kurumu - ES 2022 Evrak Takip Uygulama

Evraklarınız Ankara'ya gönderilmişse gönderilen ilgili eraklarınız Ankara'da evrak geliş sırasına alınır ve sırası gelince işleme konulur. İşleme alındıysa yukarıdaki linkten evrak takip bilgilerinizi görebilirsiniz zaten.
Öncelikle verdiğim linkten evrak bilgilerinize bakınız.
Evraklarınız Ankara'dan size gelmeyecek. İlgili evraklar orada kalır. Sizin aylığınız bağlandıktan sonra size ödeme emri gelecek sordugunuz buysa. Ödeme emriniz de aylığınız bağlandıktan sonra evrak takipteki online ödeme tarihiniz yazdıktan sonraki on gün en fazla yirmi gün içinde gönderilir size.
Siz en iyisi evrak takipten bakın, evrak takip bilgileriniz gorunuyorsa kimlik bilgilerinizi saklayarak buraya kopyalayın yardımcı oluruz.

Üst Alt