Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşını kestirmek için ne yapmalıyım?

duabix

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
2022 maaşımı kestirmek istiyorum, ancak kaymakamlık uzak olduğu için dilekçe ile vs başvurabileceğim bir yer yok mu kesilmesi için?

Bir de 2022 kesilirse gelirim olmadığı için sağlık güvencem ne olacak?

Teşekkürler.

Yok sydv gideceksin dilekçe göndersene de olur. yine primini devlet öder

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

*veli*;

Nasıl bir dilekçe göndermem gerek? Bu dilekçeyi neyle göndereceğim yakınım aracılığı ile elden mi?

SYDV na

2022 sayılı yasa kapsamında almış olduğum. Maaşım dan feragat ediyorum konu hakkında tarafıma yazılı yanıt verilmesini istiyorum.
Gereğinin yapılmasını arz ederim.

…/…/…..*
Ad Soyad
imza
Tc Kimlik No:……..:
Adres:……………..:
Telefon No…………:

Sydv te posta ile gönder.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

duabix 2022 aylığınızı niçin kestirmek istiyorsunuz? geliirnizin olmadığını söylyorsunuz ama 2022 aylığını da kestirmek istiyorsunuz. sebebi söylerseniz daha net yardımcı olabiliriz.

@duabix 2022 aylığınızı niçin kestirmek istiyorsunuz? geliirnizin olmadığını söylyorsunuz ama 2022 aylığını da kestirmek istiyorsunuz. sebebi söylerseniz daha net yardımcı olabiliriz.

Ablacım Haziran ayından sonra gelirimiz geçiyor yetim maaşından dolayı ondan kestirmek istiyorum, yani bildirmezsem ceza yerim bir dahaki aylığı alırsam geçmiş oluyor paramız sınırı.

Yani kendime ait gelirim yok annem bakım maaşı alıyor ve yetim maaşı alıyor kendi annesinden.

duabix sakın feragat dilekçesi verme ablası! hanede hiçbir gelir olmadığında bile feragat dilekçesi verdiğinde 2022 aylığı kesilir. aylıktan feragat etmek, aylık kesilme sebebidir. isterse hanenizde hiçbir geliirniz olmasın.
sana kim dedi aylığı kestirmezsen borç çıkartacaklarını? öyle bir şey yok.
dilekçeye lüzum yok. sakın dilekçe verme.
annen yetim aylıgı ve evde bakım aylığı alıyormuş. anladığım kadarıyla da hanede kişi başına düşen sınırı geçiyorsunuz. bu sebepten dolayı feragat dilekçesi verme. bırak alabildiğin kadar aylık almaya devam et.
yapılacak ilk sosyal incelemede hane gelirin geçtiği tespit edilirse, muhtaçlık kararın (hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı tespiti) yenilenir. vakıf mütevelli heyeti muhtaç olmadığın yönünde karar verirse aylığın kesilir. sana da borç çıkartılmaz. rahat ol.
hanede kişi başına düşen sınır geçildiğinde yersiz ödeme konusu olmuyor. sadece aylığın kesilir, borç çıkartmazlar.

sana dilekçe vermeni kim söyledi?

@duabix sakın feragat dilekçesi verme ablası! hanede hiçbir gelir olmadığında bile feragat dilekçesi verdiğinde 2022 aylığı kesilir. aylıktan feragat etmek, aylık kesilme sebebidir. isterse hanenizde hiçbir geliirniz olmasın.
sana kim dedi aylığı kestirmezsen borç çıkartacaklarını? öyle bir şey yok.
dilekçeye lüzum yok. sakın dilekçe verme.
annen yetim aylıgı ve evde bakım aylığı alıyormuş. anladığım kadarıyla da hanede kişi başına düşen sınırı geçiyorsunuz. bu sebepten dolayı feragat dilekçesi verme. bırak alabildiğin kadar aylık almaya devam et.
yapılacak ilk sosyal incelemede hane gelirin geçtiği tespit edilirse, muhtaçlık kararın (hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı tespiti) yenilenir. vakıf mütevelli heyeti muhtaç olmadığın yönünde karar verirse aylığın kesilir. sana da borç çıkartılmaz. rahat ol.
hanede kişi başına düşen sınır geçildiğinde yersiz ödeme konusu olmuyor. sadece aylığın kesilir, borç çıkartmazlar.

sana dilekçe vermeni kim söyledi?

Bakım aylığının bağlandığı kurum sosyal yardımlaşma oluyor sanırsam bakım aylığı bağlanırken aylık gelirimiz 3 kişi yaşıyoruz toplam gelirimiz, 2022 hariç 2484 TL olduğundan 2022 maaşını bildirin gelirinizi dediler yani kesilmesi için ceza yemeyin anlamında ondan bildireyim dedim.

Yani şimdi ben 2022 maaşını çekmeye devam edeyimmi? Ne zaman kesilir bu maaş kendiliğinden ve geliri aştık bildirmedik diye ceza gelir mi?

duabix sigortalı değilsin, sigorta kaydın yok. yetim aylığını annen alıyor. bu durumda senin yersiz ödeme ile ilgili bir durumun yok ve sana borç çıkartılmaz. sakın dilekçe verme aylığı kestirmek için.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiği için yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra gelirin yeniden hesaplanacak ve vakıf mütevelli heyetinin kararıyla aylığın kesilecektir. sana borç çıkartılmaz sadece aylığın kesilir. aylığın ne zaman kesilir bilemem. vakfın sosyal incelemeyi ne zaman yapacağına baglı bu. senede bir sosyal incelemenin yapılması gerekiyor. bırak vakıf tespit etsin gelir değişikliğini sen rahat ol.

evde bakım aylığı aldığın kurum, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüdür. sana öyle demelerine bakma.

hanede 3 kişi kalıyormuşsunuz. 2022 aylığı hariç 2484 TL geliriniz varmış. bu gelir evde bakım aylığıyla annenin aldığı yetim aylığı toplamı mı? başka gelir var mı?
2022 aylığın kesildikten sonra saglık guvencenin ne olacagını sormuşsun, onu cevaplayabilmem için sorularımı cevapla ablası.
ayrıca annenden başka hanede kim kalıyor sizle?

@duabix sigortalı değilsin, sigorta kaydın yok. yetim aylığını annen alıyor. bu durumda senin yersiz ödeme ile ilgili bir durumun yok ve sana borç çıkartılmaz. sakın dilekçe verme aylığı kestirmek için.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiği için yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra gelirin yeniden hesaplanacak ve vakıf mütevelli heyetinin kararıyla aylığın kesilecektir. sana borç çıkartılmaz sadece aylığın kesilir. aylığın ne zaman kesilir bilemem. vakfın sosyal incelemeyi ne zaman yapacağına baglı bu. senede bir sosyal incelemenin yapılması gerekiyor. bırak vakıf tespit etsin gelir değişikliğini sen rahat ol.

evde bakım aylığı aldığın kurum, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüdür. sana öyle demelerine bakma.

hanede 3 kişi kalıyormuşsunuz. 2022 aylığı hariç 2484 TL geliriniz varmış. bu gelir evde bakım aylığıyla annenin aldığı yetim aylığı toplamı mı? başka gelir var mı?
2022 aylığın kesildikten sonra saglık guvencenin ne olacagını sormuşsun, onu cevaplayabilmem için sorularımı cevapla ablası.
ayrıca annenden başka hanede kim kalıyor sizle?

2848 TL bakım maaşı + anneannem ve dedemden anneme kalan yetim maaşının toplamı, başka gelirimiz de yok abla, herhangi bir mal vs hiçbir şey yok.

Annem ben ve 19 yaşında kardeşim kalıyoruz.

2022 aylığı kesildikten sonra 60/g GSS kapsamında sağlık güvencen olur. ayda 53 TL prim ödersin.
baban vefat mı etti? eger öyleyse, yetim aylığı alma şansın yok mu?

kardeşin 19 yaşındaymış. sağlık guvencesi 60/g kapsamında mı? prim mi ödüyor?

2022 aylığı kesildikten sonra 60/g GSS kapsamında sağlık güvencen olur. ayda 53 TL prim ödersin.
baban vefat mı etti? eger öyleyse, yetim aylığı alma şansın yok mu?

kardeşin 19 yaşındaymış. sağlık guvencesi 60/g kapsamında mı? prim mi ödüyor?

Babamla annem 1.5 yıl civarı süre önce boşandılar abla,

60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar19.06.2012Devam Ediyor60/c-1

Kardeşim bundan yararlanıyor para falan ödemiyor çalışmıyor ve açıktan liseye gidiyor.

Benim primimi devlet ödemez mi 2022 sonrasında? Annemin yetim maaşı üstünden ssklı gibi görünmem mümkün olmazmı acaba sağlık yardımı talep etsem varmı böyle bir şey?

Yardımların için çok teşekkürler ablacım ayrıca.

kardeşin 60/c 1 gSS'lıymış. eski yeşil kart bu. primini devlet öder. okulu bitince o da 60/G olur ve prim öder. geliriniz yeşil kartlı olmanıza engel. 2022 aylığı kesildikten sonra sen de 60/g olursun ve ayda 53 tl prim ödersin. annenin yetim aylıgından dolayı yararlandığı sağlık guvencesinden yararlanamazsın.
baban hayattaymış. sağlık guvencesi var mı? eger varsa maluliyet tespiti sonucunda malul olduğun anlaşılırsa babanın sağlık güvencesinden yararlanma hakkın var. 2022 aylığı kesildikten sonra bunları konuşuruz zaten.
ama sakın 2022 aylığını kestirmek için feragt dilekçesi verme. vakıftan gelmelerini bekle. ne kadar aylık alırsan o kadar kar. bu sırada sağlık guvencesi sorunu da yaşamazsın hem. oldu mu ablası?
ha bu arada, babanın sigortası varsa, şimdiden maluliyet tespiti yaptır. 18 yaşını geçtikten sonra hiç babanın sağlık guvencesinden yararlandın mı? daha onceden maluliyet tespiti yaptırdın mı?

kardeşin 60/c 1 gSS'lıymış. eski yeşil kart bu. primini devlet öder. okulu bitince o da 60/G olur ve prim öder. geliriniz yeşil kartlı olmanıza engel. 2022 aylığı kesildikten sonra sen de 60/g olursun ve ayda 53 tl prim ödersin. annenin yetim aylıgından dolayı yararlandığı sağlık guvencesinden yararlanamazsın.
baban hayattaymış. sağlık guvencesi var mı? eger varsa maluliyet tespiti sonucunda malul olduğun anlaşılırsa babanın sağlık güvencesinden yararlanma hakkın var. 2022 aylığı kesildikten sonra bunları konuşuruz zaten.
ama sakın 2022 aylığını kestirmek için feragt dilekçesi verme. vakıftan gelmelerini bekle. ne kadar aylık alırsan o kadar kar. bu sırada sağlık guvencesi sorunu da yaşamazsın hem. oldu mu ablası?
ha bu arada, babanın sigortası varsa, şimdiden maluliyet tespiti yaptır. 18 yaşını geçtikten sonra hiç babanın sağlık guvencesinden yararlandın mı? daha onceden maluliyet tespiti yaptırdın mı?

Kardeşim aslında açık liseye gidiyor abla onun 4 sene boyunca sürecek açık lise sanırsam 4 sene ödemeyecek mi yani o? Açık liseye yazılınca prim ödenmiyor mu?

Babamın SSK girişi vs var ama emekli değil ve şuan oda yeşil kartlı onun hiç geliri olmadığından ötürü. Maluliyet tespiti yaptırmadım babam üstünden de bakılmadım hiç abla.

babanın sigortası yoksa bu durumda babanın sağlık guvencesinden yararlanma şartın yok. yeşil kartından da yararlanamazsın.
2022 aylığı kesildikten sonra 60/g GSS'lı olursun ve ayda 53 TL prim ödersin. başka seçenek yok. kardeşin açık liseye gidiyormuş. bu durumda nasıl olur bilmiyorum. alo 170'i arayarak öğrenmeye çalışın. ama ögrencilik durumunu dikkate almazsak o da 60/g li olur ve prim öder. aile içinde kşi başına düşen aylık gelir sınırı aşıyor çünkü.
ama dediğm gibi açık lisede okuyormuş. bu durumda sağlık guvencesi nasıl olur bilemiyorum. alo 170'i arayıp sorun kardeşin için.

Kalem;

Teşekkür ederim abla onunkini arayıp sordururum. Benim 2022 maaşım kesildikten sonra primi nasıl ödeyeceğim ile ilgili vs bir yere gitmem gerekecek mi acaba? Bir de bu 53 TL ödeme yaptığımda üniversite hastanelerine gidebilecek miyim? MR çekiliyorum 6 ayda bir kere onlara para ödeyecek miyim?

2022 aylığın kesildikten sonra sağlık provizyon sorgulaması yaparsın. yaptgında da 60/g olduğunu görürsün zaten:)
dediğim gibi şimdilik 2022 aylıgı kesilinceye kadar almaya devam et. 2022 aylığın kesildikten sonra bakarız sağlık guvencesine.

607g GSS daha avantajlıdır 60/c 3 (yeşil kart) ve 60/c 1'e ( yeşil kart) göre.60/g GSS'lı olduğunda üniversite hastanelerinden sevksiz yararlanabilirsin.

Peki abla çok sordum ama kusura bakma valla sen olmasan halimiz duman zaten :)

MR çekilirken vs üniversite veya kamu hastanelerinde para ödemek zorunda mı kalacağım yoksa bu 2022 sisteminde olduğu gibi parasız mı yararlanacağım? Sonrasında zaten detaylı yine konuşuruz bir sorun olursa ama aklımda kalmasın.

rahat ol, 60/g GSS'lı olduğunda kamu ve universte hastanelerinde MR için para ödemeyeceksin ablası.

Teşekkür ederim abla, 2022 kesildiğinde seni burdan haberdar edeceğim.

Kendine iyi bak abla.

tamam ablası, gelişmelerden muhakkak haberim olsun. zaten eylül başına kadar sosyal incelemen yapılsa bile yeşil kartın (60/c 3 GSS) eylül başına kadar devam eder:)
2022 aylığın kesilirse eylül başında kesilebilir. o zamana kadar sosyal incelemen yapılmazsa bunda da aralık başına kadar devam eder:) o yüzden sana feragat dilekçesi verme dedim. ne kadar aylık alırsan kardır.

2022 aylığı kesilince de haber verirsin gerekli bilgilendirmeyi yaparım ben. sen de kendine iyi bak ablası. geleceği dert edinme. buradayız, yanındayız. sorunlaraı paylaşarak çözeriz.

Kalem

Kalem hocam Türkçe öğretmenliği lisans mezunuyum

2004 ocakta normal Kpss ile atandım. 5 sene çalıştıktan sonra şizofreni yüzünden geri hizmete alındım. son 6 senedir Halk eğitim merkezinde memurum.

Size sorum şu; engelli öğretmen atamalarına başvursam mesleğe yeniden dönebilir miyim ? Bunun için ne yapmalıyım ? Teşekkürler...

perseküsyon bu konuda inan bilgim yok. ama bu konuyu sendikaya sorup bilgi almaya çalışacağım senin için.

perseküsyon anladığım kadarıyla öğretmenlik yapamayacağınıza dair karar verilmiş ve geri hizmete alınmışsınız. bu durumda engelli öğretmen atamaları yoluyla tekrar öğretmenliğe dönmeniz mümkün değil. ancak sağlığınızda düzelme olmuşsa ve öğretmenlik yapabilecek durumdaysanız tekrar öğretmenlik yapmak için kurumunuza dilekçe vermelisiniz. öğretmenlik yapabileceğinize ilişkin sağlık raporu alabilirseniz tekrar öğretmenliğe dönmeniz mümkün olabilir. aksi durumda mümkün değil.
sendikadan edindiğim bilgi bu yönde.
isterseniz Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip bilgi edinmeye çalışın ne yapacagınız konusunda.

NOT: bu konu 2022 aylıklarıyla alakalı olmadığından ilgili foruma taşınmasını isteyin yöneticilerden lütfen. ilgili forumda başka arkadaşların da görüşünü alırsınız hem.

Üst Alt