Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
@duabix 2022 aylığınızı niçin kestirmek istiyorsunuz? geliirnizin olmadığını söylyorsunuz ama 2022 aylığını da kestirmek istiyorsunuz. sebebi söylerseniz daha net yardımcı olabiliriz.
@duabix sakın feragat dilekçesi verme ablası! hanede hiçbir gelir olmadığında bile feragat dilekçesi verdiğinde 2022 aylığı kesilir. aylıktan feragat etmek, aylık kesilme sebebidir. isterse hanenizde hiçbir geliirniz olmasın.
sana kim dedi aylığı kestirmezsen borç çıkartacaklarını? öyle bir şey yok.
dilekçeye lüzum yok. sakın dilekçe verme.
annen yetim aylıgı ve evde bakım aylığı alıyormuş. anladığım kadarıyla da hanede kişi başına düşen sınırı geçiyorsunuz. bu sebepten dolayı feragat dilekçesi verme. bırak alabildiğin kadar aylık almaya devam et.
yapılacak ilk sosyal incelemede hane gelirin geçtiği tespit edilirse, muhtaçlık kararın (hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı tespiti) yenilenir. vakıf mütevelli heyeti muhtaç olmadığın yönünde karar verirse aylığın kesilir. sana da borç çıkartılmaz. rahat ol.
hanede kişi başına düşen sınır geçildiğinde yersiz ödeme konusu olmuyor. sadece aylığın kesilir, borç çıkartmazlar.
sana dilekçe vermeni kim söyledi?
@duabix sigortalı değilsin, sigorta kaydın yok. yetim aylığını annen alıyor. bu durumda senin yersiz ödeme ile ilgili bir durumun yok ve sana borç çıkartılmaz. sakın dilekçe verme aylığı kestirmek için.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiği için yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra gelirin yeniden hesaplanacak ve vakıf mütevelli heyetinin kararıyla aylığın kesilecektir. sana borç çıkartılmaz sadece aylığın kesilir. aylığın ne zaman kesilir bilemem. vakfın sosyal incelemeyi ne zaman yapacağına baglı bu. senede bir sosyal incelemenin yapılması gerekiyor. bırak vakıf tespit etsin gelir değişikliğini sen rahat ol.
evde bakım aylığı aldığın kurum, aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüdür. sana öyle demelerine bakma.
hanede 3 kişi kalıyormuşsunuz. 2022 aylığı hariç 2484 TL geliriniz varmış. bu gelir evde bakım aylığıyla annenin aldığı yetim aylığı toplamı mı? başka gelir var mı?
2022 aylığın kesildikten sonra saglık guvencenin ne olacagını sormuşsun, onu cevaplayabilmem için sorularımı cevapla ablası.
ayrıca annenden başka hanede kim kalıyor sizle?
2022 aylığı kesildikten sonra 60/g GSS kapsamında sağlık güvencen olur. ayda 53 TL prim ödersin.
baban vefat mı etti? eger öyleyse, yetim aylığı alma şansın yok mu?
kardeşin 19 yaşındaymış. sağlık guvencesi 60/g kapsamında mı? prim mi ödüyor?
60/1(c-1) Gelir Testine Tabi Olanlar | 19.06.2012 | Devam Ediyor | 60/c-1 |
kardeşin 60/c 1 gSS'lıymış. eski yeşil kart bu. primini devlet öder. okulu bitince o da 60/G olur ve prim öder. geliriniz yeşil kartlı olmanıza engel. 2022 aylığı kesildikten sonra sen de 60/g olursun ve ayda 53 tl prim ödersin. annenin yetim aylıgından dolayı yararlandığı sağlık guvencesinden yararlanamazsın.
baban hayattaymış. sağlık guvencesi var mı? eger varsa maluliyet tespiti sonucunda malul olduğun anlaşılırsa babanın sağlık güvencesinden yararlanma hakkın var. 2022 aylığı kesildikten sonra bunları konuşuruz zaten.
ama sakın 2022 aylığını kestirmek için feragt dilekçesi verme. vakıftan gelmelerini bekle. ne kadar aylık alırsan o kadar kar. bu sırada sağlık guvencesi sorunu da yaşamazsın hem. oldu mu ablası?
ha bu arada, babanın sigortası varsa, şimdiden maluliyet tespiti yaptır. 18 yaşını geçtikten sonra hiç babanın sağlık guvencesinden yararlandın mı? daha onceden maluliyet tespiti yaptırdın mı?