Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşını yükseltmek için rapor verdim, ama sistemde görünmüyor?

Metin DALGIÇ1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar %58 raporum vardi. Yeni rapor cikarttirdim %71 oraninda verdiler 3aylik engelli maasimi yukseltmek icin basvurdum. 1 ay oldu heyet gelmedi daha bende aradim bana raporunuz sistemde gorunmuyor dediler. Beklemelimiyim yoksa kaymakamligima mi gidim bilgisi olan yardimci olabilir mi.

Metin DALGIÇ
% 71 oranlı raporunu vakfa elden teslim etmedin mi? yoksa hastane mi gönderdi?
aylık yükseltme işleminin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacagını anlamak açısından şu sorumu da cevapla lütfen
hane geliriniz uygun değil mi? hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında mı?

Kalem

özelden mesaj yazmıştım sanırım özelden cevap vermiyosunuz..2022 maşı için rapor % 80 ve ağır engelli fakat illaki gün içerisinde birine muhtaç değilsen maaş bağlamazlarmı.?veya böyle bir şart varmı.? bir bilginiz varsa paylaşırsanız memnun lurum..

pasa_43
rapor uygun. lakin raporun uygun olması yetmez muhtaç da bulunmanız şarttır. 2022 aylıgı baglanmasına engel bir durumunuz yoksa (SGK'dan bir gelir veya aylık almıyorsanız, sigortalı çalışmıyorsanız, istege baglı prim ödemiyorsanız, 60/g kapsamında GSS'lı değilseniz vs) hane gelirine bakılır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altında çıkarsa muhtaç sayılırsınız.

Son düzenleme:
Kalem

kısaca anlatayım..rapor üzerinden emekli oldum ve bana şuan bağlanan yaşlılık aylığı 650 tl.hanede 4 kişiyiz,ki 392 tl nin çok çok altında kişi başı gelir.başkada gelir yok zaten ama bana söylenen bu maaşı alabilmen için tamamen gün içerisinde en az 17-18 saat birisine muhtaç olup birisinin desteğiyle yaşamalısın yoksa maaş bağlanmaz denildi.gün içerisinde birisine veya birilerine ihtiyacım olmadan yaşayabilsemde hem gelir açısından olsun,hemde rapor oranı ve yeterliliği olsun görünen bu maaşı almamda bir sakınca yok fakat ben kimseye muhtac değilsin maaş alamassın dediler diye şuan başvuru yapmadım.siz ne dersiniz başvuru yapsam mı.?

Kalem
Sadece Bababmın Emekli Maaşı Var. Oda Aclık Sınırını Geçmiyor, Sgk Vb. Yerlerdende Gelirşm Yok Şahsıma Ait. Raporu Kendim Bizzat Götürdüm Teslim Ettim. Forum Falan Doldurdum Orda.

@Metin DALGIÇ raporunuz kurum kaydına geçtikten sonra muhtaçlığınız incelenecektir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL altındaysa aylık yükseltme işlemi yapılacaktır. aksi takdirde 2022 aylıgınız kesilecektir.
e-devlet şifreniz varsa 2022 aylık durumuna bakın bi. sonra da kimlik bilgilerinizi gizleyerek ekranda yazanları buraya kopyalayın lütfen.

@pasa_43 bahsettiğiniz 2022 aylıgı ise bu aylık size baglanmaz çünkü sgk'dan emeklisiniz. rapor uzerinden emekli oldugunuzu yazdıgınıza göre engelli oldugunuz için erken emeklilik hakkınızdan yararlanmışsınız ve SGK'dan şu an yaşlılık emekliliği alıyorsunuz.
bu durumda 2022 aylıgını unutun.
lakin sizin sordugunuz şey bence evde bakım aylıgı. evde bakım aylıgında SGK'dan emekli olmanız sorun olmaz. lakin bakıma muhtaç durumda bulunmanız gerekmektedir.
anladıklarım doğruysa devam edeyim.
evde bakım aylıgı için şu linki dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
eger sayılan A,B,C ve D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına muhtaç durumdaysanız bakıma muhtaç sayılırsınız. yalnız bu değerlendirmeyi yaparken sadece engelinizden dolayı yapamadıklarınızı degerlendirin.

raporunuz uygun. geliriniz de uygun (evde bakım aylıgında hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa gelir uygundur).
bakıma muhtaç durumda oldugunuza bakım hizmetleri değerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirirse evde bakım aylıgı baglanacaktır size.
şartlarınız uygunsa aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne evde bakım aylıgı için başvurun lütfen. ama eger bakıma muhtaç durumda değilseniz evde bakım aylıgı baglanmaz.

sizin anlatmak istediğiniz evde bakım aylıgı bence:) siz iki aylıgı birbirine karıştırmışsınız.

Üst Alt