Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşının iptal edilmesi için nasıl bir yol izlenmelidir?

ED.

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar bu başlıkta bunu ele alalım.
Malum birkaç değişiklik olmuş.
SYDV gibi vakıflara devretmişler sanırım.

Ben ÖMSS sonucu çok büyük ihtimal atanacağım.
2002 Maaşını iptal edeceğim.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Benim gibi çok kişi olacak bu süreçte onlar için de bir REHBER olmuş olur.

İkametinizin baglı olduğu Vakfa başvuracak ve 2022 aylığını iptal ettirmek istediğinizi söyleyeceksiniz. Ona göre Vakıflar işlem yapar. Size feragat dilekçesi düzenletirler. Dilekçeniz işleme alınır ve sisteme işlenir.
Daha sonra Genel Müdürlük, aylığınızın kesilmesi gereken tarih itibariyle aylık kesme işleminizi yapar.

Şimdilik aylık kestirmeye ugraşmayın.
Öncelikle işinize başlayın. Bu kesinleşsin. İŞiniz kesinleşince kestirin.

İşe başlayınca kestireceğim zaten.
Mart'ta alınır büyük ihtimal tercihler sonlanır.
Mayıs gibi başlanır gibi düşünüyorum.

Mart ayı maaşını alırım.
Bir sonraki dönem almam iptal ettiririm.

Turan yılmaz mevzuata göre bildirim yükümlülüğü için bir dönem (90 gün) esas alınır mevzuata göre. Şu aşamada her şey çok karışık. yersiz ödeme konusu Genel müdürlüğün alanında, Vakıfların alanında değil.

Siz İkamet ettiğiniz Vakfa gidin dilekçe verdiğinizi, lakin aylık kesme işlemlerinin gerçekleşmediğini söyleyin. Dilekçeniz sistemde gorunuyor mu baksınlar.

Siz bence Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünu arayın bilgi alın dogrudan:Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | SYGM Telefon Rehberi telefon rehberinden "sağlık, yaşlı ve engelli yardımları daire başkanlığını" arayın doğrudan bilgi edinin.
Verdiğim linkte bu daire başkanlığının tel numaraları var.

her halukarda BİMER aracılığıyla bilgi edinme kapsamında durumunuz hakkında net bir bilgi isteyebilirsiniz.

İşe başladım.
Sitedeki dilekçe örneğini düzenleyerek göndermeyi düşünüyorum.
Kendim gidemeyeceğim hafta içi ailemden birini göndereceğim, bakalım ne olacak.

İyi günler.
Pazartesi dilekçe gönderdim SDYV'ye bir yakınımla, üstünde ilk maaş alırken aldığım dekont, sicil no vs. fotokopi zımbaladım gönderdim.
e-Devletten GSS sorguladığımda daha önce devam ediyor yazıyordu 2022/65 yaş
Çarşamba günü e-Devlet sisteminden tekrardan GSS'yi sorguladığımda sonlandırma tarihi ve açıklama kısmında 2022/65 Yaş Sonlandırma yazıyordu sanırım feragat dilekçem işleme konmuş.

Az önce'de PTT Kart içni 444 1 788'i aradım. iki kez 3'ü tuşlayarak Müşt. Temsilcisine bağlandım.
İptal ettireceğim dedim hemen iptal ettiler.

Ankara Batıkent Zihinsel Engellileri Koruma Derneği hem özürlü hem de yetim maaşı aldığından, ceza kesilen üyelerinin hakkını korumak için dava açtı ve kazandı. Dernek Başkanı Ömer Koç'un girişimiyle artık Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin (Esas no: 200/2422 karar no: 2009/107) verdiği karara göre zihinsel engelliler özürlü ve de yetim maaşı alabiliyor. Mahkemenin bu emsal kararı uyarınca kardeşiniz çifte maaş alabilir. İşlemleriniz için SGK'ya başvurun. Konu nakkında detaylı bilgi için Batkent Zihinsel Engellileri Koruma Dernei - bakabilirsiniz.

Cemalettin Gürsoy & Sabah

Evet arkadaşlar maaştan feragat ettim tüm ilişiğim kesildi.
Alo 144'ü aradım feragat edilmiş dediler.
Sadece dilekçe verdim. (SYDV'ye) Birkaç gün içinde iptal oldu.
Bu konu umarım size yardımcı olur.

PTT Kartı Müşteri Hizmetlerinden pasif duruma getirtmiştim.
Karta bağlı Posta Çeki hesabını da şubeye gidip iptal ettirdim.

Böylece tüm ilişiğim kesilmiş oldu.
Hayırlı günler dilerim.

Üst Alt