Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşının kesilip kesilmediğini nasıl öğrenebiliriz?

sekobaba

Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
0
maaşın kesilip kesilmediğini nereden ögrenebilirizz

Sekobaba elimizde sadece sgm provizyon alıp alımadığımıza bakıyoruz yada 144 aranacak başka bir yolu yok.

Eksik olmasın yinede istersen bağlı bulunduğun sydv nı araya bilirsin ama tavsiye etmem.

septik abi benim sgm provizyon alabilir demiş nedir o abi

0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

sıfırlar nedir abi

Dua20 sıfırları bilemiyeceğim ama provizyon alabilir denmesi devlet hastahanerinden ücret ödemeden bedava yararlanabilirsin anlamına geliyor.

2022 maaşı kesilenin otomatik olarak gss side kesiliomuş

Yani provizyon alabilir yazanın maaşı kesilmemiş oluo

2022 aylığı kestirmek ?

Merhaba ben 2022 aylığımı kestirmek istiyorum ama eylül maaşımı alıp 15 eylül gibi o ara kestirirsem aldığım maaşı geri alırlar mı?
bide kestirmek için nereye başvuracağım ankara'da ?
kaç günde sonuçlanır.
5 senedir alıyorum yeni yönetmelikdeki sınırı aşıyorum 230 tl aylık düşen tutarı kestirirken sıkıntı olur mu ?
eskiden asgari ücretin 3/2sını geçmezse alabiliyorduk benim zamanımda ve ben işe girmedim çalışmadım o dönem ev arabada almadım sadece eve giren tuttar değişti bunun için ceza yer mıyız ?

Cevaplarınızı bekliyorum.

vakıfa gidip feragat dilekçesi vereceksiniz ve maaşınızı kestireceksiniz eğer haksız kazanç söz konusu ise bu durum ortaya çıkar bence bir an evvel gidip çaresine bakın bundan kaçış yok çünkü

sekobaba kimin geliri değişti? engellinin değil de haneden birinin mi geliri değişti yoksa?

hanede kaç kişisiniz toplam gelir ne kadar?

haneden birilerinin geliri değiştiyse yersiz ödeme konusu olmaz. feragt etme aylıktan. sosyal inceleme 2015'te yapılacak zaten. muhtaçlıktana çıktığın tespit edilir ve aylığın kesilir o zaman.

Kalem;

Ablam ozaman işssizdi o işe başladı şehir dışına gitti , şuanda tek babamın 1200 tl emekli maaşı annem ve ben yaşıyoruz.
ben % 94 engelliyim işssizim o konuda bi gelişme yok şuanda kestirme nedenim bazı hastanelere gidemiyorum genel sağlık sigortası yüzünden son maaaşı alıp babamın üstünden sağlıktan yararlanıp ve bi kaç ay sonra evde bakıma başvurmak istiyorum. bu şekilde bi sıkıntı durum var mı ?

sekobaba, ablam sen evde bakım diorsun gss ile ilgisi yok ki evde bakımın. 2022 aylığı alıorsundur, gss'lısındır. babanın sağlık güvencesinden yararlanmak için 2022 aylığını kestireceksin.
bu şekilde mi durumun?

kardeşin mi işe girdi evden ayrıldı senin? kim işe girdi ve ayrıldı? evde bakım aylığı aalıyor mususn ayrıca?

yani 2022 aylığı alıyorum bunu kestirip babamın sağlık güvencesinden yararlanıp bi kaç ay sonra evde bakım aylığına başvurmak istiyorum.
ama kestirirken bi ceza yememek istiyorum.
son maaşı alırsam geri isterler mı ?

Kardeşim işe girdi şehirdışına gitti, ben çalışmıyorum ve evde bakımda almıyorum şuanda sadece 2022 aylığı alıyorum.

sen alıyorsun 2022 aylığını ve senin gelirinde bir değişme yok. işsizsin. sigortan yok. bu durumda hak sahipliğinde sorun yok. sadece muhtaçlık durumun değişmiş. bu da sosyal inceleme sonucuna göre mütevelli heyetin kararına bağlı.
yani yersiz öedeme konusu yok sende. eylül aylığını al sonra da kestir ya da kestirme sen bilirsin. vakıf kendisi sosyal inceleme yapana kadar aylık alabilirsin.
ha sosyal inceleme sonucunda muhtaçlıktan çıktığın anlaşılır ve aylığın kesilir sonra. fakat sana ceza yazılmaz.

teşekkürler bilgilendirmeniz için çok saolun. ben ozaman eylülde alıp kestireyim
nereye başvuracağım kestirmek için ankara da

ikametinin baglı olduğu vakfa gideceksin. kaymakamlıktadır. vakfa aylığı kestireceğini söylersin yardımcı olurlar.

Abla kestirip kestirmeme arasındayım halen aralık maaşımı alıp 2022 maaşımı kestirip , evde bakımı bağlatmak istiyorum. ama
2022 sosyal incelemeler hemen başlar mı yoksa başlamaz mı ? keşke 2015 haziran dan sonra incelemeler başlamış olsa. düzeni bozmakta istemiyorum da sizce böyle birşey olabilir mi?

1. 2022 aylığını kestirme ablam. sgk kaydın yok. aylık almaya engel bir durumun yok.
2. 1 Ocak 2015 itibariyle sosyal incelemeler başlayacak. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçiyorsa mütevelli heyet kararıyla aylığın kesilir zaten.
3. evde bakım aylığı şartlarını taşıyorsan evde bakım aylığına başvur. hem maaşı yüksektir hem aylık alınır.

tek sıkıntım şu ankaradayım normalde ben ama bu sene ablam hamile diye sadece 5 ay istanbula gitmem gerekiyor kışın, bu süre zarfında inceleme olursa evde görmeyecekler beni.
evde bakım ve ikisini alabilir miyim bilmıyorum 3 kişi yaşıyoruz tek babamın 1350 tl emekli maaşı ve benim 2022 aylığım var.

istanbul'a gittiğinde ikametini taşımayacaksın galiba. ikametin yine Ankara'da olacak. bu gerekçeyle İstanbul'a misafir gittiğin anlaşılır. sosyal incelemeye geldiklerinde sorar ve öğrenirler zaten. ama zaten sosyal incelemede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını geçtiğinden dolayı kesilecek. bu daha önemli bir sorun:)
2022 aylığın kesin kesilir senin. şartların tutuyorsa sonra İstanbul'dan döndükten sonra evde bakım aylığı için başvurursun.
2022 kesilince evde bakım için gelir durumun da uygun olur hem.
tabi evde bakım için agır özürlü raporun varsa, bakıma muhtaç kabul edilirsen.

evet taşımayacağım çünkü 5 ay için hiç gerek yok babam ankarada olacak, yüzde 96 kas hastasıyım. teşekkür ederim bilgi için. :)
ozaman bekleyeceğim kendileri kesene kadar.

tamam ablası:) 2022 kesilince de evde bakım aylığına başvurursun.

Üst Alt