Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşının kesilmesi, ceza uygulanması ve geri bağlanması..?

kerafb

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim yüzde 80 raporum var, 4 yıldır 2022 maaşı alıyodum, dün parayı çekmek için ptt ye gittiğimde paranın yatırılmadığını gördüm, akabinde edevletten kontrol ettiğimde bu yazıyor

Reddedildi/Feshedildi (29/05/2017) (Diğer Aylık/Yardım Alma Şartlarını Sağlamama Nedeni İle)

sizlere soracağım ilk soru benden bu parayı geri isterler mi,

sanıyorum aylığın kesilmesinin nedeni bankada vadeli mevduat hesabımın olması, mevduat tutarı 100bin üzeri

sizce aldığım paraları geri isterler mi

ikinci sorum, ben tüm paramı aracı kuruma aktardım, borsaya yatırım yapmak için, şuan tüm banka hesaplarımı boşalttım

bu durumda tekrar 2022ye başvurma hakkım var mı

cevaplarınız için teşekkür ederim

@Kalem

kerafb siz başka yerden başka bir aylık mı alıyordunuz? 2022 aylığından başka herhangi bir yerden başka bir düzenli yardım ya da düzenli gelir mi alıyordunuz?

@Kalem, websitelerim var, her ay kazanç sağladığım, yani internetten para kazanıyorum, gerçek hayatta çalışmıyorum, sskk primimde yok,

benim bildiğim gündelik bir işte çalışan ve ssk primi yatan kimse aldığı parayı faiziyle geri ödüyor

sizce bu durumda geri ödeme söz konusu mu, bide 3 ay önce aylık kesilmiş, eğer geri iade söz konusu olsaydı şimdiye eve tebligat gelirdi diye düşünüyorum, tabi sizler daha iyi biliyorsunuz

kerafb sigorta kaydınız yoksa yersiz ödeme konusu olmaz rahat olun. borç çıkartılmaz size.

tekrar başvurmak istiyormuşsunuz. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL eşit ve ustunde olduğunda 2022 aylığı baglanmaz. zaten düzenli geliriniz varmış. anlaşılan o ki bu sınırı da geçiyorsunuz. unutmayın, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelir, mal mülk 2022 aylığı gelir hesabında dikkate alınır.

kerafb

Son zamanlarda bes falan yapitnizmi durup duruken nasil kestiler .

musty35

yok yaptırmadım, aylığı kesmelerinin nedenini öğrendim, bundan 5 yıl önce istanbulda başvurmuştum, hem yeşil kart için hemde 2022 için, ikiside red gelmişti, sonrasında ben ikametgah kaydımı memlekete götürmüştüm, memlekette boş bir evimiz var, böylelikle hem yeşil kart hemde 2022 aylığına başvurmuştum ve ikiside kabul edilmişti,

Bugün memlekette başvuru yaptığımız fonu aradım, Kesilmesine sebep şu gösterilmiş, fondan eve gelmişler birkaç kez, memleketteki kaydımı götürdüğüm boş eve, orda kimse bulamayınca durumu sskya bildirmişler, onlarda aylığı kesmişler, Tekrar istanbuldan başvurmamız gerektiğini söylediler

Peki Kalem melek hanım her halükarda engelliler 2022 aylıklarından oluyorlar . Yani nereye gidersek gidelim ne yaparsak yapalım geri anlamıyormuyuz yasa değişmediği sürece ?

Ayrıca ben şunu merak ediyorum kesilen paralar nereye gidiyor ? Neden kesiliyor ? Yani standartların bu kadar düşük olması neden?

@kerafb İstanbul'da ikamet ettiğiniz ilçenin baglı olduğu vakfa gidip 2022 aylığı için tekrar başvurabilirsiniz. başvurunuzdan sonra sosyal inceleme için hanenize geleceklerdir vakıftan. İnternet üzerinden kazandığınız gelir ile birlikte hanede ikamet eden ve kalan herkesin aylık geliri, malı mülkü hesaplanır. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa 2022 aylığı baglanır. aksi takdirde bağlanmaz.

2022 aylığında hanenin yıllık ödemelerinin aylık ortalaması da dikkate alınır. yani hanenin harcamaları da dikkate alınır. hanenin emsal kira bedeli hariç her türlü harcamalarının aylık ortalaması toplanır. eger bu miktar (aylık harcamalar) hanenin aylık gelirinden yüksek çıkarsa aradaki fark hanenin aylık gelirine eklenir.

@Derya11 yasa değişmediği sürece hanede kişi başına düşen aylık geliri 423,58 TL altında olmayanların (2017 yılı için geçerlidir bu miktar) aylık alması mümkün değil. ayrıca Bu kanun'a göre hazırlanan yönetmelik gereği de evde bakım aylıkları da hane geliri hesabına dahil edilmiştir. evde bakım aylıkları daha önce hane gelirine dahil edilmiyordu ama aile bakanlığının da katkısı bu oldu: 2014 yılında açtığım başlık için bkz: Artık Evde bakım aylıkları da 2022 gelir hesabına dahil edilecek! [ÖNEMLİ!]

Üst Alt