Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşlarını artıracak kanun teklifi kabul edilmiş mi?

sükür cü

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
milletvekili mehmet serdar oğlunun verdiği 65 yaş ve özürlü aylıklarında artış ön gören kanun teklifi kanunlaşmış meclisteki bu kanun teklifinin son durumunu araştırdığımızda kanunlaştı diye bir ifade var bu ne demektir bu konuyu açıklarsanız çok memnun olacağız saygılarımla

inşallah artar çok iyi olur. Devlet çalışmayana bile aylık 300 tl veriyor. Bizede O çalışmayanların aldığı maaş kadar ücret veriyor. Nerde demokrasi. Nerde hak.?

bizlere vermiş oldugu üçeretler komik birde 3aydan aya yazık wallaha aslında

aynen vallh buna bakarsan bakım aylığı daha avantaclı hesabı kolay biz 3 ayda bir 850 900 civarı aylık alıyoruz 3 aydan aya bakım aylığını hesaplayalım aylık 570 3 ayda n yapar toplam 1.710 tl albuki 3 aylık maaşlardanda bukadar almamız lazım az değil 3 ay bu sana ee adamın tek geliri bu 3 aylık maaş olsa hani bide 600 tl alan bile var sanırsam 3 ayda bir hani çünkü saktlık derecesine göre benim abim %75 küçük %99 bunun altındakiler atıyorum 600 650 alıyo 1 ay bile yiyceğini içeceğini karşılamaz ki kaldı istersen 800 900 al dalga geçiyolar vallh pess :)

güngece;

sana %500 katılıyorum kardeşim çok haklısın ama işte devlet özürlülere yapacağı kıyak bu kadar oluyor demekki. Herkez aylık alır biz 3 ay da bir 1.000 tl bile almıyoruz. Normal biri işten çıkınca devlet ona hiç çalışmadığı için bile ayda ve özellikle altını çiziyorum aylık veriyor hemde rapor oranı %70-%100 max ücret alan özürlülerin aldığından bile nerdeyse fazla. Yazık bizede ya. Mesela biz sadece ama sadece 2022 aylığı ile geçiyoruz. Allahtan abim ve ben alıyoruzda anca geçiniyoruz. Ne olurdu yani ayda hiç değilse 500 tl verselerdi. Milli gelir 10.000 dolarsa bu ülkede birde demezlermi işsizlik oranı çok aşağılara geriledi. Madem geriledi madem ekonominiz bu kadar iyi durumda bizi de görün be Allah aşkına. Birde şu devlet büyükleri şunu hiç mi düşünmezler ya bide evi olmayanlar ne yapacak. kiraya bile yetmiyor sadece kiraya yetiyor bu maaş. Yazık çok yazık...

evet ekonomilerinin durumu iyimiş tabi bize yansıtmıyolar nedense biz göremiyoruz hani devletimiz diyo ya çok ilerledik tam tersi milletimiz geriledi devletimiz kalkındı devlet kasasında para olmazmı ya türkiye çok zengin bi ülke aslında yer altı kaynaklarımız var bunlar dile geliyomu gelmiyo aman milletimiz uyanmasın hesabı artık bu konuşmamdan sonra içeri alırlar beni :D

:D:D aman kardeşim sen ne dediğinin farkındamısın aaaaaa çok ayıp hem ne yeraltı sen nereden biliyosun yeraltını aman haa bak sakın konuşmalarına dikkat et senide almasınlar içeri :D:D:D malesef güleriz ağlanacak halimize işde eleşdirince nankörsünüz diyorlar, ama kendileri koyun bunun farkında değiller uyanırlar birgün ama o zamanda şu şarkıyı söylerler dönülmez akşamın ufkundayızzzzz vakitt çok geçççç :D

Sitem

Saygı değer arkadaşlarım sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum arkadaşlar günümüz çağında halen kendi keyfi işkenbesini düşünen insanlar var üzülüyorum inancı pek insanlar el tutma gayreti gösterirken birileri Allah tan gelen özürü bile yadırgıyor çalışma gücünü engelinden dolayı yavrularına ocağına bir lokma ekmek götüremezken 3 ayda bir devletimizin verdiği 900 tl eyi çok görüyorlar hic bir engelli vatandaşım çalışma gücünden mahrum olmayı istemez vatanına asker olma şerefinden geri kalmayı dilemez ben .%90 engelli bir arkadaşınızım hayelimdir bir işe girip evlatlarıma ekmek kazanmak 3 ayda bir verilen sadakalarla geçinmek değil ayda 300 tlde olsa çalışan hemşerim sen emekli olacaksın Allah nasip etsin emekli olacaksın çocuklarına gelecek kuracaksın bizlerin şansı malasef bazı bozuk zihniyetler yüzünden türküyemde imkansız anlamanızı umarım neyse tbmm resmi sitede ihtisas pilan ve bùçe kkomisyonu raporunu verdi ği kanun teklifinde.mv mehmet serdaroğlunun kanun teklifi .2/780 esas no ile teklifin son durumu kanunlaştı diye yazmakta ve bu teklif ile aynı ehemiyeti taşıyan 5 tekliflerin sondurumunu okuduğumda onlarada.kanunlaştı diye yazıyor anlamadığım kabul edilmişse neden medya ve internet siteleri 3 milyomu ilgilendiren bu haberi yayınlamadılar tbmm.resmi siteyi bilen abilerim ablalarım kardeşlerim araştırın sizden ricam sağlıklı bilgiler paylaşalım Allah a emanet olun

haha evet tren kaçtı önümüzdeki seneye gelicekmiş :D inş ozana kadar tekrar bir düzenleme getirirler aman inş bombalı düzenek kurmasınlarda hepimiz uçarız havaya ....:D

sükür cü,
Bahsettiğin 2/780 Esas Numaralı Kanun tasarısının olduğu doğru. Hatta bunun gibi 2022 sayılı Kanun değişikliği ile ilgili 2/175, 2/460 Esas Numaralı Kanun tasarıları da oldu.
Bunlar gibi Kanunda değişiklik öngören Kanun tasarılarının çoğunluğu 1/971 Esas Numaralı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile birleştirildi.
Dolayısıyla bahsettiğin Kanun tasarıları için yukarda bahsettiğim 1/971 Esas Numaralı ve "torba tasarı" olarak bilinen Kanun Tasarısı esas alındı.
Sonuçta senin bahsettiğin Kanun Tasarısı "torba tasarı" kapsamında görüşülüp 6111 sayılı Kanun olarak yasalaştı ve yürürlüğe girdi.
Fakat bahsettiğin Kanun tasarısında önerilen değişiklikler komisyondan geçmedi.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ
Bu sayfaya baktığında yazıyor zaten:
Esas alınan tasarı teklif: 1/971
Esas Komisyon Raporu (sırasayısı): 606
Kanun Numarası: 6111
Yani burada "kanunlaştı" denilen kanun, 6111 sayılı Kanun'dur.
NOT: Altta "Birleşenler" başlığı altında Esas Numarası verilen ve birleşen Kanun tasarılarını görürsün zaten.

sayın kalem kısacası bu bu mehmet serdaroglunun sundugu teklif kanunlaştımı ben bişey anlamadım

Mehmet Serdaroğlu'nun sunduğu Kanun teklifi Torba Tasarı olarak bilinen 1/971 Esas Numaralı Kanun Tasarsıyla birleştirildi. Komisyonda Mehmeh Serdaroğlu'nun 2022 sayılı Kanun değişikliği ile ilgili önerileri geçmedi. 2022 sayılı Kanun'la ilgili değişiklik teklifi kabul edilmedi. Dolayısıyla "Kanunlaştı" denilen 6111 sayılı Kanun'da Mehmet Serdaroğlu'nun önerdiği değişiklik hükümleri yer almadı.

Hayır, balon haber değil yahu. Oyle bir Kanun teklifi oldu. Ama bu da
birçok kanun tasarısı gibi "torba tasarı" ile birleştirildi. Bazı önergeler kabul edildi, bazıları kabul edilmedi, normal şeyler bunlar.
Hepsi bu. Her önerge kabul edilecek diye bişi yok.
Önerge kabul edilmedi diye "balon" haber demenin lüzumu yok.
Sonuçta bu tasarıların hepsi görüşüldü ve bir Kanun ortaya çıktı: 6111 Sayılı Kanun
Ve bu Kanun'nun 5. Kısım, 1. Bölüm 66 ve 67 maddelerine göre 2022 sayılı Kanun'da değişiklik yapıldı. Sadece bu iki maddeye göre değişiklik yapıldı.
Serdaroğlu'nun Kanun teklifi olarak sunduğu değişiklikler komisyondan geçmedi. Dolayısıyla da 6111 sayılı Kanun'da yer almadı.

bağkurdan malülen emekliyim bu torba yasada bizim işimize yarar birşey varmı acaba
nebilim bağkur emeklisi ssk emeklisinden %40 daha az maaş alıyor

Sağol kalem

Abla duyarlılığın icin çok teşekür ederim böylece aydınlattın bizleri

hemde ne balon içi su dolu ve başımıza patlatılan balon :rolleyes:

ben 3 yıl önce ayda 900 maaş alıp anlımı terile geçimimi zar zor sağlıyordum istanbulda kira zaten 400 yanı çalışıyordum kimseye muhtaç olmadan ve bi hastalandım feleğim şaştı %50 rapor aldım ve şimdi çalışamıyorum 24 yaşındayım 3yıl hastayım çalışamıyorum peki hiç çalışamayanlar doğuştan engeli olanlar bu maaşı almak için sanki bile bile kendimizi bu hale biz getirmişiz şeklinde konuşmuşsun kardeş kimse bu halde olmak istemez ve parayıda almak istemez bence hata östüne tirilyon verseler kimse sağlığından vazgeçmez eğer bir ülkede yaşıyorsan oranın vatandaşısan bir vatandaş olarak bir hakın olmalı arkadaşların söylediği paramız çok az veriliyor demeleri değil hayat şartları bu kadar zorken bu paranın yetmediği yanı anlayacağın kardeş bazı insanları harman gibi savurduğu paraları doğru kulansa bazılarının da zevki kehfi için harcadıkları paralarından kısarlarsa belki bizlerde gerçek hakımıza kavuşuruz ve ailelerimize bakabiliriz belki ev sahibi gelip kapıyı çalıp laf etmeden biz kirayı gütürüp veririz belki üç ayı beklemeden borçlarımızı öderiz ama belliki sen keyf içinde yaşıyon ve milettin söylediklerini yanlış anlıyorsun kimse burda devletine laf atmamış devleti yönetenler biraz bizimde sesimizi duysunlar diyekonuşuyorlar belki

ma_21;

hakkısın. Neyse herkes kendi yaptığından utansın.

Loris, seni de yanlış bilgilendirmişler dostum. A.B., 2022 engelli maaşı için gerekli olan kaynağı fazlasıyla Türkiye'ye hibe ediyor, yani geri istememek üzere veriyor. Yani devletin kasasından tek kuruş para çıkmıyor engelli maaşları için. Artı şunu da ifade edeyim, hükümet bu kaynaktan başka alanlara kaydırma yapmak için engelli maaşına hakkı olan engellilerin bile almaması için elinden geleni yapıyor, ki ben de onlardan biriyim. Malmüdürlüklerine diyor ki gözünün üstünde kaşın var diyin maaş bağlamayın...

aynen Dexter07 : ama engelli maaşlarının avrupanın verdiğini bilmiyordum devletin kasasından çıktığını biliyordum. bunu öğrendiğim iyi oldu .bence avrupa 2022 maaşlarının her ay ödendiğini sanıyor desxter07 bazı memurlar öyle paranın kendi cebinden çıktığını sanıyor.yüzüne bakıp olmaz diyor bu yeni düzenlemeden sonra bi daha başvur büyük ihtimal bağlanır ama önce maaşa uygun olup olmadığın önemli

özürlü aylıgı günümüz şartları

özürlü aylıkları buyüyen türkiye de yeterli düzeyde degil diye düşünüyorum özürlüler kanuni olarak sesini nasıl duyurabilir.

büyüyen türkiyede sadece patronlar zenginler büyür işçiler hiç bi zaman büyüyemez

hacı emre helalin var kardeşim işte olay bu doğru biliyorsan ve bildiğine inanıyorsan şak diye yapıştıracaksın lafı seni yada beni rahatsız olarak adlandırabilirler dikkate almazlar ama neticede cevap şak diyedir tokat gibidir bi sıcaklık olacaktır olmayan tokatta

Üst Alt