Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maaşlı engelli sigortasız çalışabilir mi? Evlenince maaş kesilir mi?

egos45

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
2022 maaşlı engelli ve özürlü sigortasız biyerde çalışabilirmi arkadaşlar sizce kendine ek gelir etmek için veya evlendikten sorada 2022 maaşı almaya devam edermi??

evlenince maaş kesilmez ve sigortasız çalışabilir bi engelli ama yasal olmaz 2022 engelli maaşıda zaten çalışamayan engelli bireye verilen bi yardımdır ya çalışacaksın engelli maaşından vazgeçeceksin sydv den maaşı iptal ettireceksin yada maaş almaya devam edeceksin ama çalışmayacaksın

sigortasız bir iş ancak günübirlik iş olabilir. günübirlik işten kazandıklarınız da gelire eklenir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 255,22 liraya eşit ya da üstünde çıkarsa aylığınız kesilir.
evlenince,eger eşiniz sigortalı çalışansa aylığınız kesilir.
Eğer eşinizin bir geliri varsa ve yine o gelirle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir muhtaçlık sınırını (2014 yılı ilk altı ay için 255,22 TL) geçerse aylığınız kesilir.

evlenmenizden dolayı aylıgınız kesilmez yani. muhtaçlık sınırı geçen bir gelir değişikliğiniz olursa aylığınız kesilir.
evlenme durumunu vakfa bildirmelisiniz.
ve size tavsiyem önce gidin 2022 aylığı için başvurun.

melek abla aylık için sosyal ve yardımlasma vakfına gideyim ama ben şizofren olduğumu doktora nasıl kanıtlıcam doktorlar dayıyor ilaçları heyet kabul edecekmi ya umursamazlarsa bağlamazlarsa maaşımı hemen olurmu sizce?

egos45,
ablam sen vakfa git. onlar seni hastaaneye sevkedecek raporunun olmadığını anlayınca. sevk yazısını alıp hastaneye gidersin. sonra da gelişmeleri anlatırsın buradan.
burada anlattıklarını onlara anlat. "2022 aylığı almak istiyorum ama raporum yok" de. onlar sana sevk yazısı yazar onla hastaneye gidersin. tamam mı?
Sonra da gelişmeleri buradaan yaz. her yere yazıp beni yorma:)

tamam tamam :))) gittimde yazarım burdan iyi geceler abla saol bilgilendirdiğin için

Üst Alt