Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 maşalarında güncelleme yapılacakmış!?

alfa

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
2
Bugün sydv'den aradılar 2022 maaşlarında güncelleme yapılacakmış. onun için muhtardan form5 al ve raporunu getir dediler.

bilgi için teşekkürler alfa. gelişmelerden de haberdar et lütfen bizleri. bir de güncellemeyi niçin yaptıklarını sorar mısın lütfen?

Niçin güncelleme yaptıklarını soramadım çünkü mesajınızı yeni gördüm. Form5 ve rapor aslını götürdüm, aslının fotokopisini çekti, sonra vakıf müdürüne götürdüm, vakıf müdürü aslı gibidir diye kaşe mühür vurdu. Rapor aslını bana geri verdi, fotokopisi onlarda kaldı. sonra bana dediki 1 ay içinde eve incelemeye gelecekler bu kadar.

sadece sana özelmi yapılıo alfa kardeş
başka kimse sölemedi burda

pazartesi sydv ye gidip 2022 mart maaşını alabilecekmiyim diye soracağım neticeyi burda paylaşırım.

Sadece bana değil herkese güncelleme olacak çünkü vakıfa gelenler'de güncelleme için gelmişlerdi, bence mart ayı gelmeden gidin sorun yoksa maaşınız kesildikten sonra güncellemeden haberiniz olur. O zaman'da mart ayının maaşını alamazsınız. Beni aradılar ama herkesi belki arayamazlar, ne bilim mesela telefon numaranız onlarda kayıtlı değilse aramazlar veya gözden kaçar yada yoğunluk olabilir vesaire..

iyi gideriz o zaman vakıfa

raporlamı gidelim peki

ne güncellemesi güncelleme bilgisayar üzerinden haneye ziyaretle olur rapor falan istemezler raporumuz sürekli zaten nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri

286 lıra ıle kımse alamaz zaten gıdıpde maaşınızı kestırmeyın gelsın bulsun benı banane.
1,2m adamı nasıl guncellıceklerımış bende merak edıyorum çok fazla memur lazım gunde enfazla kaç kışıyı gezebılırler 100-1000-10000 genede aylar surer.

belkide eski raporları yenilemek isticeklerdir

Kalem hanım duruma bi el atın
napıcaz gidelimmi vakıfa gitmiyelimmi

Enteresan. Ben az önce bağlı olduğum SYDV'yi aradım, güncelleme için kimseden böyle bir şey istemediklerini, sistemden otomatikman yapıldığını, sadece süreli raporlarda istendiğini söyledi. Yani genel olarak herkese çağrı yapmıyorlarmış, Form 5 alın buraya gelin diye.
Heralde herkesin durumuna göre, kiminden istiyorlar, kiminden istemiyorlar. Ya da her ilçe farklı işlem uyguluyor olabilir.
Yine de takip etmek lazım tabi. Nolur nolmaz. Memurların keyfine bırakmamak lazım.

Not: Benim raporum süresiz bu arada

mirhat öğrenebildinmi neyin nesiymiş bu günceleme olayı?

valla ne bilim azad kardeş bende şaşırdım kime inanalım

neyse ben genede raporu alım bi gidim vakıfa boş zamanımda

kalmış 38 gün

maaşa

arkadasla kızım icin 2022 18 yas altı maası na basvurdum sonuc red olursa tekrar ne zaman basvurabilirim

sıstemden dırek kesılebılırde ben evlere gelıceklermı gelmıceklermı onu anlamadım bukadar adamın heyet tesbıtı yapılmadan da maaşı kesemelzer gıbı gelıyo bana cunku 1lıra ıle gecen adamın durumu nolacak ozaman yazık degılmı dıyelım 287 cıktı 1148lıra emeklı maaşı gırsın sadece eve 4kişi ıçın 1148 lıra paramıdır bu devırde .

2015 Yeni Gelir Hesaplamasına Göre Engelli Maaşları

Selam arkadaşlar geçen sene son aylarda 2015 en düşük gelir hesaplamasına göre bazı engellilerin maaşları kesilecekti mesela 3 kişinin yaşadığı bir hanede 1 kişi engelliyse ve o eve 1200 lira maaş giriyorsa her ay o engellinin üç aylığı kesilecekti bunun hakkında her hangi bir yayımlanan bilgi var mı bilgisi olan yazabilir mi acaba bir ay sonra maaşlarımızı alacağız normal şartlarda yeni en düşük gelir hesaplaması yapıldı mı yoksa yapılacak mı ?

286 lıra hala gecerlı 3kışı için 858, 4kişi için 1144, yanıdevlet kısacası ben sana para mara vermem başının caresıne bak dıyor.
400lırayı gecıyorsan gss odersın bıde haberın olsun.

Musty35,
muhtaçlık kararı için sosyal inceleme gerekiyor. O yuzden sosyal incelemeler yapılır kesinlikle.

Lugal,
hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 Tl altındaysa sorun olmaz. lakin bu sınırı geçerse 2022 aylıkları kesilir. 3 kişilik bir hanede 1200 TL varsa kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçtiğinden dolayı 2022 aylığı kesilecektir.

Evet, musty35'in dediği gibi 2022 aylığı kesildikten sonra 60/c 3 kapsamındaki GSS da sonlanır. Gelir testi sonucunda GO çıkanlar (ailede kişi başına düşen aylık gelir 400,50 TL'den düşük olanlar) 60/c 1 kapsamında gSS'lı olurlar. bu da yeşil kart gibidir. Lakin ailede kişi başına düşen aylık gelir 400,50 Tl ustunde ise gelir testi sonucuna göre 60/g kapsamında tescili yapılır ve prim ödeyerek saglık guvencesinden yararlanırlar.

arkadaşlar guncelleme için vakıflara kendi başınıza gitmeyin. vakıflar gunceleme ihtiyacı duyarsa zaten sizi ararlar. Onun haricinde vakıflara gidip evrak vs vermeye kalkmayın kendi başınıza.

melek abla;

hatırlarsan 4 ay önce isteğe bağlı bağkurumu kapatıp 2022 maaşı başvuru yapacağımı söylemiştim size,
SYDV'ye başvurdum 3 ay önce dosyam üzerinde bi daha bana maaş bağlandı,yani yeniden eve gelmediler,hiç bi işlem yapmadım şuanda 2022 yardım durumum aktif devam ediyor

bunu bilemiyorum ablası. vakıfların uygulamaları yer yer değişebiliyor. başka bir şekilde vakıf guncel bilgilerine ulaşmışsa lüzum duymamış demek ki. ama bu demek değildir ki herkese böyle yapılacak.

>vakıfların uygulamaları yer yer değişiyor?>

Melek ablam HAK birdir ADALET birdir engelli maaşı almak için tek bir T.C yasası vardır.
ama belirtiğiniz gibi her SYDV'nin ayrı uygulamaları diye bişey nedir? varsa böyle bişey maalesef büyük bi adaletsizlik lanet olsun ya nasıl bi ülkede yaşıyoruz,her SYDV kendi yasasını mı belirliyor engelli muhtaç ayrımı
mı yapılıyor?

ablacım önemli olan şartlara uygun bulunman. sen bagkurun sonlandıktan sonra gelir testi vs için başvurmuşsan ya da bir şekilde senin guncel bilgilerine ulaşmışlarsa ve netlik oluşmuşsa karar verebilirler. ama ellerinde belge vs olmadan iş yapamazlar. vakıflar sadece 2022 aylıklarına bakmıyor. GSS gelir testi vs ye d ebakıyorlar. ayrıca sistem uzerinden bilgilere ulaşabiliolar. sosyal incelemeyi yapmışlardır da. çevreden sormuşlardır muhtara vs
bu uygulama farklılıklarını kasdettim ben. yoksa mevzuata aykırı işlem yapamazlar yaptıkları takdirde sorumlulara gereken yasal işlem yapılır.

yok be ablam ne adaleti ne kanunu,bizim mahallede şahit olduğum kişiler var adamların 4 katlı binası ,arabası var,belediyede'de tanıdığı var diye devletten gıda ve kömür yardımı alıyorlar.mahallede olduğu için şikayette edemiyorum deşifre olurum diye.

kalem hanım vakıfa gidelimmi gitmeyelimmi
güncelleme için

Üst Alt