Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 sakatlık maaşı alınca evde bakım parası kesilir mi?

hava1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar..

benım kardesım % 85 ağır ozurlu evde bakım ucretınden faydalanıyoruz.
2022 sayılı sakatlık maasıda baglandı 15/12/09 tarıhı ıtıbarıyle ıcerde bırıkmıs parası alıcak ınş.

benım sorum su olacak. eger sakatlık maaşı alırsa evde bakım parssı kesılır mı
gelırımız 1 ssk lı ve 1 emeklı artı evde bakım parası
2022 maaşı alırsa acaba bakım parası kesılır mı?

şimdiden tesekkur ederım.

slm bu konu hakkında biraz bilgim var inş işine yarar. eve resmi olarak giren bütün gelirleri topla (ssk+emekli+2022) evde bakım hariç. çıkan toplam geliri evde yaşan kişi sayısına böl. çıkan kişi başı gelir asgari ücretin 3 de 2 sinden az ise evde bakım kesilmez.eğer 3 de 2 den fazla ise kesilir. bide şunu hatırlatıyım eğer ikametgah adresiniz değişirse hemen dilekçe ile haber verin yoksa evde bakım kesiliyo yeniden yaptırıncaya kadar aradaki aylar ödenmiyo...

330*5 = 1650 olması gerekıyor bıldıgım kadarı ıle.

550+600+270 2022 sakatlık maaşı ıle bırlıkte toplam 1420 tl gelir var suan..
lakin daha once kırada ev vardı 300 tl gelırı olan suan ıcın oradan gelır yok.

cevabınızdan sunu anladım evde bakım ucretı gelır olarak kaydedılmıyor oyle
yukarıda belırttıgım 550+600+270 olarak baz alınıyor ona göre bakım ucretı hesaplanıyor.

2022 aylığı aldığında eve giren gelir kişi başına 320 tl yi geçerse bakım ücreti kesilir...

benmi yanlış biliyorum yoksa öylemi evde sigortalı birisi oldugu zaman 2022 maası baglanmaması lazım ama yanlısım varsa düzeltin eger öyle bişey olsa babam sigortalı suan bende hemen basvurrum

Teorik olarak iki maaş da aynı anda alınabilir. Yeter ki 2022 maaşı bağlanınca hanede kişi başına düşen gelir 330,6 tl'yi geçmesin.

Ama, zaten bu gelirler varken size 2022 aylığı bağlanacağını sanmam.

2022 maaş bağlandı lakin henuz almadık.

Valla benim kardeşim hem 2022 maaşı hemde bakım parası alıyor.babam da ssk dan emekli

Üst Alt