Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 sayılı kanuna göre maaş alabilir miyim?

fthsğlm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler
ben 94 doğumlu %90 (veya üstü şuan hatırlamıyorum ama en az %90)oranında engelliyim. geçtiğimiz ekim ayında 18 yaşımı doldurdum.2022 sayılı kanuna göre engelli maaşı alabilir miyim?Vergi indiriminden yararlanmak için renault kangoo model aracımızı üstüme yaptık ve babamın yaklaşık aylık geliri 2000 tl civarı.Birde evde bakım ücreti alıyoruz.Biraz araştırdım aylık gelirler ve giderler ile ilgili bazı şeyler gördüm.Yani 2022 sayılı kanuna göre maaş almak için hani gelirler isteniyodur tmm ama gider biraz kafamı karıştırdı.Bu nedenle eğer gerekliyse birde 500 tl kira ödediğimizi belirteyim.Ayrıca 18 yaşını doldurunca evde bakım ücretinde artış-azalma gibi bir değişiklik oluyor mu?Yanıt verebilmeniz için başka ayrıntılar gerekli ise isteyebilirsiniz.Şimdiden teşekkür ederim.

Babanın aylık geliri çok fazla. Bu durumda yaşadıgınız il ekonomik ve sosyal şartlarına ve ailede yaşayan okuyan fazla varsa değişebilir tabi ki bu ama bu bahsettiğiniz şartlarda mevcut mevzuata göre 2022 aylıgı baglanmaz size.
başvurma hakkınız saklı. Bunun için kaymakamlık içinde bulunan SDYV'ya başvurunuz. Şansınızı deneyiniz.
Gelişmelerden haberdar edinn lütfen.
Şu surecte vakıfları izmelemten yanayım. Çünkü 2022 aylık başvuruları ve muhtaçlık kararları vakıfların sorumluluguna verildi. Bu kaos ortamında yeni başvuru yapanlardan gelişmeleri ogrenip diğer uyeleri bilgilendirmek ve olası sorunlara çözüm üretmekten yanayım.
Bu yüzden geri dönüş muhakkak yapınız buradan yazılı olarak.

Evde bakım aylıgında yaşınızın etkisi yoktur. sadece evde bakım aylıgı alan kişi ve o kişinin ikamet adresinde yaşayan bakmakla yukumlu bireylerin gelir değişikliği varsa
evde bakım aylıgı alan kişi ile birlikte yaşayan bakmakla yukumlu bireylerden adres değişikliği yapan varsa,
ya da evde bakım aylığı alan kişinin hanesine bakmakla yukumlu bireylerden haneye taşınan varsa
gerekli zamanda bildirmeniz gerekir.
Bunların haricinde yaşın etkisi yok.
Şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Bizim aile 6 kişi. Bakmakla yükümlü kişi babam. Annem ev hanımı. Ben ve diğer 3 kardeşim öğrenciyiz. En küçük kardeşim ilkokul 7. sınıfta, ben lise 3 ve 2 ablamda üniversite 2 ye gidiyorlar. Konya meramda yaşıyoruz. Bu şartlarda sizce sonuç ne olur Melek hanım. Ayrıca cevap için teşekkürler

Ablam sana cevap verdikten sonraki gün Yeni Yönetmelik yayınlandı işler değişti. Bu yeni Yönetmelik hükümlerine göre sana aylık baglanmaz.
Bu arada iki kardeşin üniversitede okuyormuş. burs alıyorlar mı? şehir dışında mı okuyorlar?

Kalem;
Bizim aile 6 kişi. Bakmakla yükümlü kişi babam. Annem ev hanımı. Ben ve diğer 3 kardeşim öğrenciyiz. En küçük kardeşim ilkokul 7. sınıfta, ben lise 3 ve 2 ablamda üniversite 2 ye gidiyorlar. Konya meramda yaşıyoruz. Bu şartlarda sizce sonuç ne olur Melek hanım. Ayrıca cevap için teşekkürler

Biri şehir dışında okuyor. Burs alıyorlar. Ama başvurduğumuzda bunlarla ilgili evrak istemediler.

2.000 tl gelir kayıtlarda görünüyorsa durumun yeni yönetmeliğe göre pek uymuyor. bu gelir nereden geliyor,

Ablam universiteye giden 2 ablan şehir dışında mı okuyor ve burs alıyorlar mı?
Bu sorunun cevabı önemli.
Çünkü ev kira, 2 kardeş de burs almıor ve üni,versitede okuyorsa tüm gelirleriniz bunlarsa mahkeme yoluyla bir sonu alabilir miyiz diye bakmaya çalışıorum duruma.

Ama sanırım bu şartlarda mahkemeden de sonuç alamayız soyleyim.

Sonuç olarak 2022 aylıgı alamazsın başvurun reddedilir.
mahkeme sureci de net değil zaten. mahkeme iişi de zor. sonuç alamayız.

fatih arslan;
2.000 tl gelir babamın aylık maaşı

Kalem;
Biri şehir dışında okuyor. Burs alıyorlar. Ama başvurduğumuzda bunlarla ilgili evrak istemediler. Sanırım bu şartlarda almam mümkün değil. Bilgiler için teşekkürler.

Üst Alt