Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 tarihli raporumu engelli vergi indirimi başvurumda kabul etmediler!?

Furkan ısık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar Engelli vergi indirimi için maliyeye başvurdum. Yeni olan 2022 yılı raporum için tekrar hastaneye sevk verdiler. Rapor oranım %43 oranım düşerse engellilik haklarımdan faydalanamayacağim. Sorum sevk edilen hastaneye gitmem zorunlu mu gitmesem cezai bir sorumluğu veya rapor iptali olur mu?

@Furkan ısık,

Zaten belli başlı hastaneler veriyor bu tür raporları.
Git rapor al diye kimse senin kafana silah dayamıyor..
Hastahaneye gitmeden sana raporu kim verecek..
*Olmayan rapor iptal olmaz..
*Ceza hiç olmaz, hatta Devlet Baba sevincinden havalara zıplar.. Çünkü, senden tam vergi alacağı için..
Saygılar

@cann.sm,

Hocam bu nasıl bir tavır bilmediğim bir konuda bir soru sordum tekrar heyete gitmek zorunlu mu değil mi diye böyle kaba davranmanıza gerek yoktu.

@Furkan ısık,
Hocam tavır yok..
Maliye Sınırda olan raparları kabul etmeyebilir ki; genel olarak etmiyor, senin raporunda sınırda...%40 yakın.. ve kendisi hastane sevkini gerçekleştiriyor..
Ve biz de buna uymak zorundayız..
Raporun iptal olmaz..
Sadece Maliye yeniden değerlendirme istemiş..
O'nu bekler..
Saygılar

@Furkan ısık, Maliye tarafından sevk edildiğiniz hastaneden yeni rapor alırsanız şu an elinizde olan %43 oranlı rapor iptal olacaktır. Son alınan rapor bir öncekini geçersiz kılar.

Sizin başvuru yaptığınız %43 oranlı raporunuz Süresiz mi Süreli mi ? Neden sevk edildiğinizi sordunuz mu raporunuzdaki teşhis tanı oranlarda bir eksiklik yanlışlık mi gördüler ?

Son düzenleme:
Hocam 2017 den beri 2 yil sureli 2 kez rapor aldım aldım son raporum yani 3. Raporum 2022 yılı raporumda hastalığım kalıtsal olduğu için süresiz verdiler.. teşhis tani ile ilgili birsey demedi hastaneye sevk dedi. Sorum gitmesem vergi indirimi yararlanmama dışında bir sorun olur mu

vergi indirimi yararlanmama dışında bir sorun olmaz.

Yeni rapor almadıkça elinizdeki raporu engellilere tanınan haklardan yararlanmak için (ekpss için, indirimli su için, ücretsiz ulaşım kartı için, vb. durumlar için) kullanabilirsiniz.

@Furkan ısık, Raporunuz süreli de değilmiş hemde çok eski değilmiş sadece şu yeniden sevk etmelerine şaşırdım.

Forumdaki arkadaşlardan da mevcut rapor ile vergi indirimi başvurusu yapınca sevk edilene denk gelmedim hiç.

Süresiz elinizdeki raporu diğer haklarınız için kullanmaya devam edebilirsiniz.

Son düzenleme:
@Furkan ısık,
Sigorta başlangıcınız kac eger 2008 den sonraysa vergi indirim emeklilikte bi işinize yaramaz rapor almanızdaki amac neydi emeklilikmi sigorta başlangıcı 2008 den sonrasını emeklilikte hastaneye sevk etmeleri cok dogal bir durum sürekli olan raporunuzun üstüne bi engelli raporu alırsanız bütün haklardan yararlana bilirsiniz bu raporda siz istemedikce bozulamaz

@berke26,
Bildigim kadarıyla 2008 sonrası vergi indirimiyle emekli olamıyor hastaneye sevk edilip sgk nın hastalık listesindeki bir tanıyı alıp engelli raporu alması gerekiyor

Olacakta 2008 sonrası engellileri sgk sevkiyle hastaneye gidip rapor almaları lazım 2008 öcesi icin engelli raporu ve vergi indirim raporu süresizse isterse 20 yıl gecsin vergi indirimine istinaden emekli olurlar

@berke26,
Daha önce vergi indirimi aldıysanız vergi indiriminizde süre yoksa gerek yok engelliyseniz illaki vergi indirimi alma mecburiyetiniz yok vergi indirimi almadanda herhangi bir şirketin engelli kadrosunda calışabilirsiniz

@tb2nhf, 2008/Ekim sonrası için verdiğiniz bilgi doğru fakat arkadaş SGK'ya bir başvuru yapmamış yani emeklilik aşamasında değil şu an o yüzden hastaneye sevk edilmesi pek doğal değil gibi görünüyor.

Vergi indirimi için başvuru yapmış fakat elinde olan mevcut süresiz raporu ile işlem yapılmamış ve hastaneye sevk edilmiş.

Rapor siz istemedikçe bozulmaz demişsiniz ama bu durum kişinin isteğine göre olmuyor yeni bir rapor alınırsa bir önceki rapor iptal olur.

@BnymnYldz,

Cok dogru katılıyorum mevcut raporu yeni tarihli kabul etmeleri lazımdı bi ihtimal vergi indirim bsşvurusu yaptıysa yeni tahlil ve röntgen ekg vs şeyleri eksik bulurlarsa yeni rapor istiyo maliye öyle bi durum olabilir

2008 sonrası giriş için yazan kişi doğru yazmış....vergi indirimi için elinizde ki raporu kabul etmiyor hastaneye sevk ediyor......hatta eski raporunuz değiştirip yeni rapor aldığınızda derecesi ilkinden yüksek ise vergi dairesine gittiğinizde hakem hastanesine gönderiyor ....saçma ama durum böyle

Vergi indirimi başvurularında kişinin 2008 öncesi mi sonrası mı hangi tarihte işe girişi olduğuna bakılmaz bu vergi dairesini ilgilendiren bir durum değildir. Başvuru yapabilmek için çalışıyor olmak gerekli o kadar. Vergi dairesinin hastane sevki bu kriterlere göre yapılmaz.

Başvuru sahibinin başvurusu varsa mevcut raporuna göre, yoksa sevk sonucu aldığı rapora göre sonuçlandırılır.

@BnymnYldz,

Maliyenin verdiği Rapor DİĞER RAPORUNU ETKİLMEZ..Zaten senin yeni aldığın mevcut raporun var(engelin sürekli), ama vergi indirimi sınırında, Maliyede tam emin olmak istiyor.. Eğer rapor %50 ve üstü olmuş olsaydı bir sıkıtı olmayacaktı. (AYNI DURUMU KAYIN BİLAEDİRİM DE YASIYOR.)

@cann.sm, İster maliye sevk etsin ister SGK sevk etsin aklınıza gelebilecek herhangi bir kurumun sevki sonucu yeni alınacak her engeli raporu bir önceki engelli raporunu direk ETKİLER ve geçersiz kılar.

Sadece Durum Bildirir Raporu alınırsa engelli raporu etkilenmez.

Maliye vergi indirimi için verilen rapordaki oranın sınırına göre yeniden sevk yapmaz. %40 ve üzeri olması yeterlidir. %40-45 arası oranla başvuru yapıp vergi indirimi onaylanan birçok kişi vardır. %50 üzeri oran olursa sıkıntı olmaz diye bir kural yoktur.

Ancak rapordaki teşhisler ve verilen oranlarda yanlışlık görüldüğü taktirde Merkez Sağlık Kurulu tarafından bu oranlar duruma göre düşürülür veya yükseltilir ve karara bağlanır.

Merkez sağlık kurulu incelediği raporlardaki hastalıklara ait ek olarak tahlil röntgen vb. gibi ek tetkikler için sevk yapabilir.

Son düzenleme:
@BnymnYldz
O zaman demezler mi.. %43 yeni, yepyeni, gıpgıcır (sürekli ) alınan raporu Maliye görüp'te, neden tekrar Rapor almağa gönderir.. Saygılar

polemiğe girmeyeceğüm..

@cann.sm, Polemiğe girilecek bir durum yok ortada zaten. Mevcut raporunuzda birşey olmaz diye insanları yanlış yönlendirmeyin yeter.

O kadar insan %40-50 arası raporla vergi indirimini nasıl aldı. Sizin dediğiniz gibi olsa bu aralıktaki oranlara sahip olan herkesi yeniden sevk etmeleri gerekirdi.

Engelli raporunun hep ön yüzünde sadece oran yazılı bölüme bakmayın arka sayfayı çevirin orada da işinize yarayacak faydalı bilgiler var. 3. Maddeyi okuyabilirseniz eski raporun iptal olup olmama durumunu belki anlayabilirsiniz. İyi Günler.

@BnymnYldz %40-45 arası diye genelleme yapmıyorum.. Genellikle diyorum.. geri çevrilenler için diyorum..
Yazdığım cümleyi iyi okuyun lütfen. Arkadaşın Raporu yeni, Engeli sürekli..O'na rağmen yeniden Sağlık kurulu Raporu istemiş, işin ucunda, Maliye tarafından bakıldığında Vergi Kaybı, Biz tarafından bakıldığında Vergi İndirimi olayı var.
.
.
Bir de canlı örnek veriyorum, Kayın biladerimin de %42-43 civarları,, Henüz 2 ay oldu alalı.. Ehliyet ve ÖTV indirimi için.. Bu rapor ile, Vergi indirimi için baş vurdu,,.
Karar; Tekrar hastaneye sevek... verdi.. Bunu veren Maliye..
Bi örnek te kendim adına vereyimbenim de %55 ile 3.kademe idrimden faydalanıyor iken, Raporum %70'e çıktı.. bas vurdum 2.dilim için.. ONAYLANDI.... tahminim, %62-63 olsa idi, tekrar sevk etmesi muhtemel idi..
Siz raslamımışşsınız.. Şimdi rasladınız.. Saygılar

@cann.sm
"Maliyenin verdiği Rapor DİĞER RAPORUNU ETKİLMEZ." Bu ifadeniz YANLIŞ.

Alınan her sağlık kurulu raporu, önceki raporları geçersiz kılar.

-----------------

Vergi dairesi yeni rapor isteyebilir, tecrübesiz memura denk gelirsin yeni rapor isteyebilir, süreli rapor süresiz onaylanır, süresiz rapor süreli onaylanır, kısaca herşey olabilir.

bende kendimden örnek vereyim, 2016 daki %56 sürekli raporum varken 2021 de %15 oranlı rapor alınca, "2016 daki raporum sürekliydi ben onu kullanabilirim, 2016 dakini kullanmaya devam edeyim" diyemem.

@cann.sm, Genelleme yapmıyorum diyorsunuz ama en üstteki mesajınızda yazdığınızı unutuyorsunuz.

"Maliye Sınırda olan raparları kabul etmeyebilir ki; genel olarak etmiyor, senin raporunda sınırda..."

@cann.sm, Bende kesinlikle vergi dairesi sevk yapamaz demiyorum. Yukarıdaki mesajlarımı tam okunursa hangi hallerde sevk edilip tekrar tetkik tahlil veya yeni rapor isteyebileceğini söyledim zaten.

Siz kendi akrabanızın yaşadığı bu sevk durumunu genellikle herkese bu uygulama yapılıyor diye anlatıyorsunuz biraz genelleme oluyor karışıklık o yüzden.

Maliye vergi kaybından dolayı vergi indirimi uygulamamak için sınırdaki raporları kabul etmiyor ve sevk edilip yeni rapor aldırmaya zorluyor demek istiyorsunuz ama Merkez Sağlık Kurulunun böyle bir düşünceye göre hareket etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Bende kendimden örnek veriyim %64 oranlı başvurum 13 günde aynı şekilde onaylandı.

Hatta daha sınırda bir örnek vereyim @samedo99 kardeşimiz %60 oranlı sınırında sınırında aynı şekilde elindeki mevcut raporu ile tekrar sevk edilmeden onay aldı.

Vergi dairesinin tekrar sevk etme nedenini ilgili birime sorulmadığı taktirde çeşitli senaryolar üretmek ve buna inanmak daha kolay bir yol gibi görünebilir o yüzden sizede birşey diyemiyorum. Teşekkürler

Son düzenleme:
Üst Alt