Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve Evde Bakım Aylığı alamazsam, engelli haklarından yararlanamaz mıyım?

eser37

Üye
Konular
63
Reaksiyonlar
1
slm arkadaslar

devletten 2022 almadığım müddetce özürlülere verılen haklardan yararlanamaz mıyım
bizim bi akraba sen sakat maaşı veya bakım maası almadıktan sonra özürlülere verilen hiç bir haktan yararlanamazsın o hakkı devlet sana vermez cünkü maddi durumunuz ıyı dıyorr

bolee bişey var mı?

%40 üstü özürlüysen özürlülülere verilen hertürlü haktan yararlanabilirsiniz Trenlerde otobüslerde indirim şehir içi ulaşimda ücretsiz indirimlerin hepsinden yararlanabilirsin ayrica işin yoksa işkura kayitli olup işe yerleştirme şansiniz var onu kim dediyse bilgisizce konuşmuş

girebilirsin devlet personel dairesini takip et orada alimlar senenin 3 dönemi yapılıyor

ben %94 ağır özürlüyüm arkadasım bundan 4 yıl önce 2022 aylığı almak için %80 raporla gerekli yerlere basvurdum fakat kısa bir süre sonra red cevabı geldı gerekceleri ailemin maddi durumunun ıyı olmasıymış.. bundan 1 ay önce evde bakım maası alabılmek için tekrar heyyete girdim ve %94 Ağır özürlü işareti bulunan rapooru aldım raporumun arkasında 2022,evde bakım aylığı,ve vergı indiriminden yararlana bileceğim söyleniyor.. benim duyduğuma göre engelli kimlik kartı cıkartırsan vergi indiriminden ve diyer haklardan tekrar rapor cıkartmadan yararlanıyomuşsun diye duymuştum bende kımlık cıkartıyım dedım neymiş vayy efendım bana bakım aylığıda vermez,2022 zaten red gelmiş engellilere verılen haktan yararlanmam için devletten para almam lazımmış,engelli kımliği hiç vermezlermiş oraya gıttığin zaman pc den mal varlığin cıkıyomuş ben o raporu boşuna almışım v.b seyler soyledi bunlar doğruysa ben ölüyüm daha ıyı.. yorumlarınızı beklıyorum ıyıkı varsınız arkadaslar

bakım ayligi yada 2022 maaşiyla özürlü kimlik karti ayri olaydir durumunuz iyiyse bakım parasida 2022 maaşida alamazsiniz ama özürlü kimlik karti alirsiniz böyle bir şey yok bende hiç bir maaş almiyorum özürlü kimlik kartim var ve her türlü haktan yararlaniyorum

Hiçbir haktan yararlanamazsın anlamında değil. Bazı yönetmelikte geçen haklardan 2022 maaşı alanlar yararlanır.

[SIZE=2]Genel sağlık sigortalısı sayılanlar (resmi gazete sayı: 26981)[/SIZE]
MADDE 6 –
3) 1/7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümlerine göre aylık alan kişiler,

Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyor.

Madde 7 - (Değişik madde: 21/04/2005 - 5335 S.K./8.mad) (2022 sayılı kanun)
Bu Kanundan yararlananların tedavi giderleri, 18.6.1992 tarihli ve 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun hükümlerine göre yeşil kart verilerek karşılanır.

özürlü kimlik kartıyla siz(özürlü kimlik kartı almış bir kişi )olarak ne gibi haklardan yararlanıyorsun? Ve özurlu kımlık kartı alınca vergi indirimi ,emeklilik ve benzeri işlemlerde tekrar rapor almamıza gerek yokmuş bu dogru mu ?

hayir doğru değil herşeyin ayri bir işleyişi var özürlü kimlik kartı yazdim yukarda illere göre şehir içi otobüsler bedava şehirler arasi otobüslerde %30 indirim trenlerde %50 indirim statyumlarda maçlar ücretsiz su indirimi vs vs ..
özürlü kimligi olan vergi indirimi emeklilikten yararlanir diye birşey olamaz bu ankara maliyede raporunuzun onaylanmasina bagli

Üst Alt