Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve evde bakım için 2008'de çıkartılan rapor geçerli midir?

aydin1109

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba 2008 senesıne aıt rapor da engel oranı %73 ıken 2014 de alınan rapor da oran %60 cıkararıldı .hareket tarzım ne olmalı yenıden rapor mu cıkarsam cunku tum haklar ıcın tekrar başvuruda bulunmayı dusunuyoruz ...cevaplar ıcın teşekkür ederim..

Yeni tarihte alinan raporlari butun kurum bilir.oncekiler ise yaramaz.

aydin1109 şurada da soru sormuşsun: http://www.engelliler.biz/forum/202...uhtaclik-siniri-belli-oldu-3.html#post1773055
soru cevap şeklinde ilerleyeceğimizden buradan devam edelim. sana daha iyi yardımcı olabilmem açısından şu sorularımı cevaplar mısın lütfen?
1. abin şu an senin yanında mı kalıyor,ikameti senin yanında mı? senle kalmıyorsa nerede kalıyor?
2. abinin hanesinde kaç kişi yaşıyor?
3. abinin en son aldığı raporunda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi? rapor oranı kaç?
4. abin ablanın yanında kalıyormuş daha önce ve bir maaştan bahsetmişsin. adres değişikliği ve hane geliri yüzünden de kesildiğini söylemişsin. kesilen bu maaş evde bakım aylıgı mıydı yoksa 2022 engelli aylıgı mı?
bunları cevapla devam ederiz.

Hanımefendi cevap için teşekkürler.1. Abimin 2022 maaşı vardı adres değişikliği nedeniyle iptal oldu .2.Ablamın yanında kalıyor ablamın 1000 tl geliri var 3. Evde 3 kişiler oğlu yeni işten çıktı işsiz şuanda 4 . Ağır özürlü değil. 5 .Engel oranı %60 durum böyle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim özelden den mesaj atmak istedim size ama mesaj kutunuz dolu olduğu için ulaşamadım .Saygılarımla ...

aydin1109 abin ablanın evinde kalıyor ve 3 kişiler. ablanın sadece 1000 TL geliri var. oğlu ise şu an işsiz. bu durumda abin 2022 aylıgı alabilir. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında çünkü. abin kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) raporuyla birlikte gidip 2022 engelli aylıgına başvursun. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altında oldugu tespit edilirse abina 2022 engelli aylıgı baglanacaktır. aylık baglandıgı takdirde abin 3 ayda bir 1059,64 TL (2017 yılı ilk altı ay için geçerlidir) alacaktır.
abinin raporunda agır özürlü kısmı evet olmadıgı için evde bakım aylıgı alamaz.
abinizin engeli nedir?

Raporunda hafif derece de Mental retardasyon ve her iki dirsekte ektansiyon ve supinasyon minimal kısıtlık yazıyor .

aydin1109 tıbbi terimlerden bir şey anlamadım pek:) sana vereceğim şu linki inceleyip A,B,C,D bentlerinden hangilerini yapamadıgını bana söyleyebilir misin? yalnız bu değerlendirmeyi yaparken erkek olmatan kaynaklı beceriksizlikleri değil (malum genelde erkekler ev işlerinden anlamaz) raporda geçen engelinden dolayı yapamadıklarını degerlendir. gündelik hayatta hangi işlerde engelinden dolayı birbaşkasına ihtiyaç duyuyor?
eger A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç sayılır. böyle bir durum varsa agır özürlü rapor almak için ugraş diye tavsiyede bulunacagım. ama yok bakıma muhtaç durumda değilse yeni rapor için ugraşmana gerek yok. bakıma muhtaç değilse agır özürlü rapor bile olsa evde bakım aylıgı baglanmaz çünkü.

Çok teşekkür ederim linki hemen inceleyecegim burdan tekrar yazarım ....

Aydin
abiniz ağır özürlü değil boşuna yeni rapor almayınız.
alıp da Oran iyice düşebilir

TABLOYU incelediğimde A Bölümünde kısmen ve tam bağımlı seçeneği çoğunlukta B Bölümün de Hepsi bağımsız C Bölümün de ise ve tam bağımlı seçenekleri çoğunlukta D Bölümün de ise tamamen bağımlı çıkıyor ...

Erdal Bey abimin engelinin çoğu zihinsel geri kalanı da ellerinden dirsek den dolayı yani çok kısıtlı şekilde kullanabiliyor adam 55 yaşında işin ilginç yanı 10 sene önce ki rapor %73 iken birden %60 düştü yani daha iyi durumda gibi göstermeleri beni iyice rahatsız etti .Gerekirse iş inada bindi mahkemeye bile gideceğiz Çünkü görünen kişi orada iken herşey belli iken ondan kesilip Başka insanlara sağlıklı olan başka misafirlere yardım olarak ödenmesi beni rahatsız ediyor valla

aydin1109 degerlendirmenize göre kardeşinizin yaşamını sürdürmesi için birinin bakımına ihtiyacı var görunuyor. bakıma muhtaç durumda yani. bu durumda agır özürlü rapor için ugraşmaya deger derim. doktorundan agır özürlü rapor alıp alamayacagı konusunda fikir de almanızı öneririm.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine engelli sağlık kurulu raporu için başvuru yapabilirsiniz. hastaneleri de araştırın, raporu ne kadar sürede vereceklerini vs. agır özürlü rapor alabileceğiniz en iyi hastaneyi bulun. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'in hepsinden engelli sağlık kurulu raporu alınabiliyor.

diğer haklarınız bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Valla sizinle aynı fikirdeyim fakat Burası Türkiye gidip daha da normal çıkarırlar oranı iyice azaltirlar diye de düşünmüyor değilim .Bahçelievler ve Şişli ve Bakırköy olarak Hastaneleri kontrol etmeyi düşünüyorum .Doktoruna sorun demişsiniz fakat danisabilecek kimse yok malesef .Herşeyin hayırlısı artık .Çok teşekkür ederim ilginize ve verilen cevaplara sonucu tekrar yazarım ..

Bu arada Hastane lerden yana tavsiyeniz var mı

Üst Alt