Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 ve evde bakım maaşı bağlanmasında gelir hesabı karmaşası..?

daniyalyaroglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2022 den maas alabilmek için TÜM AİLE BİREYLERİNE DÜŞEN GELİR DAGILIMI BRÜT ASGARI UCRETİN 3 DE 1 NDEN AZ OLMASI GEREKI(313.30TL)
EVDE BAKIM İÇİN SE net asgarı ücretin 3 DE 2 NDEN AZ OLMASI GEREKIR bugun için 424.00 tl gibi rakamlar....YANİ UZMAN OLUP BU BİLMECEYİ CÖZECEKSINIZ,,diğer sartlarda uygunsa tamam...ENGELLİRE BU ÇİN İŞKENCESINI REVA GÖRENLER,,,DEVLETİN UCAKLARIYLA DÜNYAYA NAM SALIYORLAR,, SURİYELİLERE HARCANAN PARALAR,,engellilere paylaştırlsa yıllarca bu insanlar rahat ederdi....onlara saglanan saglık ımkanı bizlere verilse SORUN ŞİKAYET KALMAZDI...
bu konudakı bilği ve düşüncelerinizi paylasırmısınız.

sayın daniyal
2022 maaşının bağlanması için kişibaşı gelirin 115 tl olduğu söyleniyor,
ama siz 313,30 tl diyorsunuz bu doğrumu yada hangisi doğru.

daniyalyaroglu;

herkesin hem fikir olduğu bir konuyu saçma bağlantılarla baltalamayın.

yasaya göre asgari brüt ücretin 3 de 1 inden az olacak der...bugun için brüt asgarı ücret 940.00 tl dir..3 de 1 i de 313.50 eder... evdeki gelıler toplamı yasayan kişi sayısına bölunecek " cıkan rakam 313.50 DEN AZ İSE " 2022 den özurlu maası özür oranınagöre baglanır. örn....4 kişilik bir ailede 1 özurlu var, evde calışanların aylık resmi gelrleri toplamı 1200.oo tl ise 4 e bölününce kişi basına düşen 300.tl olduguna göre bu ailedeki özürluye MAAŞ BAGLANIR. ,,maaş 1400.tl olsa idi kişi basına düşen 350.00tl oldugu için (313.50 den fazla) maas baglanmaz,,,ancak evde bakım ücreti baglanır....evde bakımda krıter ise NET ASGARI ÜCRETİN 3 de 2 sinden az ise der...yani net 739.00 tl /3=246 X2=492.00 DİR,,,den az ise de evde bakım maası baglanır

devletin imkanlarından yararlanmaya çalişirsan;eş,çocugun yada anne babasımımısın diyor.yani engellisin, kardeşin sskli yararlanamazsın.fakat 2022 den maaş almak için muracat edersen kardeşinin maaşina bakacaklar.

sanki kardeşim bana bakmaya mecbur ve maaşini eşit bolupde buda senin hakkin diyecek

daniyalyaroglu;
Brüt asgari ücretin 1/3'ü olduğu nerede yazıyor?

merhabalar ben bir sorum vardı.
Ben bakıcı maaşımı bağlattıgımda 6 ay sonra yattı para ve şu anda şöyle bir söylenti duydum.Mesela işlemlerim yapıldı 6 beklediğim parayı bana ilk olarak toplu veriyormuş bu doğrumudur.Bunu annem sormuş 2 kişi varmış odada ve anneme demişler zaten işlemler çok zor oldu orayı karıştırma demişler şüpheliyim acabaa böyle birşey varmı varsa ne yapmam lazım 6 ay beklediğim parayı alabilirmiyim

syn selcuk mumcu.........2022 sayılı kanunu web den okursan görürsun..
bilal bey,,evde bakım parası toplu olarak ödenmez...engelli maası onaylanırsa müracaat tr.den gecerli olur. sevgili kardeşlerim...HAKLARINIZIN NE OLDUGUNU ÖNCE ARASTIRIP ÖGRENIN SONRA BİLİNÇLİ OLARAK MURACAATTA BULUNUN...YOKSA ORDAKI MEMURLARIN(dürüstler hariç)insafına kalırsınız.ben 25 yıldır oglum için mücadele ediyorum,,,bazı haklar tanıyan kanunlar cıkmasına da vesile oldugumu düşünüyorum.

arkadaşlar önce haklarınızın ne oldugunu arastırıp ögrenın internetten bulursunuz.biliçli olarak muraccat edin ki ordakılerin tafralaruna cevab verebilesiniz.25 yş oglum için 25 yıldır ugraştıgım için tüm ilğili kanun ve ynt.leri takıp ediyorum,, kendim emeklıyım,,,4 nufuslu aileyiz 1 i özurlu 25 diğeri de saglıklı 15 ys.da......özürlü maaşı da evde bakım parası da yıllardır alıyoruz.....ben daha ne diyeyim.

Selamün alüyküm: Benim eşim ayzehimer damans hastası 2010 tarihinde %84 bakıma muhtaç raporu aldım. evde bakım için muracat ettim olmadı. Gelinim internetten bazı bilgiler doğrutusunda aynı raporla muracaat etmiş 18-11-2012 tarih itibarıyla soruşturmalar yapıldı. Gelirimiz toplam 2235tl 6 kişi nufuskendimde belve menüküs ameliyatı oldum gelinim bize bakıyor. Benim adıma 1975 model bir araba var geliniminde 1993 m.d. tebrası var hepsini satsan 7000tl etmiyor ev kendi evimiz.muracaat neticesinde ilgili kişiler eve geldi hastayı ve ortamı gördüler uygun dur dedider.lakin kafama takılan şu 2010'da aldığım rapordan sonra eşim yataklara düştü şimdik ben raporu yeniletmem gerekirmi. kendi sağlığımda iyi deyil hastanın bakımını bir kişi yapamıyor gelinime yardımediyorum 24 saat başındayım sır yarasını bakım yaparak kapattık. şimdik biz 18-11-2012 tarih itibarıyla evde bakım ücretini 12ayın 20 ile 30 arasında alırsınız demişler . raporu yeniletmemiz halinde ne olur? (biraz uzun oldu özür dilerim.

Biz Hakkımızı bilsekte onlar yine bildiği okuyorlar ( anlayışlı memurlara lafım yok )

ebediyata;

ben insanları aydınlatmaya calışıyorum...acık kımlıgımle,,,kımlık ve kişiliğinizi gizleyerek yazılanlara "sacma" deme terbiyesızlıgınden vazgecın,ilğilenmeyen zaten okumaz.

mehmet uluçay;

Raporunuzda "ağır özürlüdür" yada" bir baskasının yardımı olmadan yasamını sürdüremez" bölümlerinin olmasına dikkat edin..."sürekli" ise raporunuzu yenilmeye gerek yok. özür oranının yükselmesıyle para degişmez. kolaylıklar dilerim.

Üst Alt