Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yasasından yararlanmak ne sağlar? Bu yasanın içeriği nedir?

hocaoglu21

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Rapor için başvuruda sadece 2022 başvurusu için müracaat ettim. 2022 yasasında neler var ve bu yarin heyete girecegim rapor ne işime yarar. Selametle. Kalem ablam

@hocaoglu21
engelli sağlık kurulu raporun yok muydu senin? ilk defa mı rapor alıyorsun?

2022 aylığı almıyor muydun sen?

eger %40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporun olursa 2022 engelli aylığı için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurabilirsin. SGK kaydın yoksa, hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altındaysa 2022 engelli aylığı baglanır. aksi durumda, sınırı geçersen aylık baglanmaz.

2022 yasası sadece maaşı mi kapsıyor. Eski raporum vardı kabul edilmedi. 2010.yilina aitti . Sgk yok. Tertibatlı araç içind e aynı rapor değerlendirilebilir mi ? Kalem

@Superparka 2022 sayılı kanun , 65 yaş üstü muhtaç yaşlılara, % 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olan muhtaç engellilere, % 40 ve üstü engelli raporlu çocuğu olan muhtaç engelli yakınlarına bağlanan aylıkları kapsar. özetle 2022 sayılı kanun, yaşlı,engelli ve engelli yakını olan muhtaç kişilere baglanan aylıklarla ilgilidir.

sağlık güvencesi 5510 Sayılı kanun'a göre belrlenir. 2022 sayılı kanun kapsamında aylık alanların sağlık güvencesi 2022 sayılı kanuna göre, 5510 sayılı yasanın 60. maddesine göre belirlenir (60/c 3 GSS).
engelli sağlık kurulu raporları ise şu yönetmeliğe göre oluşturulur: https://www.engelliler.biz/forum/sa...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

sen bunlara kafa yormak yerine bana ne öğrenmek istediğini söyle. neden yararlanmak istiyordun ki eski raporun kabul edilmedi?

2022 aylığına 2010 yılına ait engelli raporunla başvurdun ama kabul edilmedi. bunu mu demek istiyorsun?
detaylı anlat bana.

Kalem merhaba abla. Bugün raporumu aldim 2022 evet diyor yani alabilirim yüzde kırk oran vermiş. Vakıfa da başvuruda bulundum şimdi ne zaman maaş alacağım bu döneme yetisirmi

@hocaoglu21 aralık'a maaş alman imkansız ablası. eger 2022 aylığın onaylanırsa ancak mart'ta alırsın. hanede kişi başına düşen aylık gelir 423,58 TL altındaysa aylığın onaylanır. aylığın onaylanırsa başvuru tarihin kasım olduğu için sana 1 aralık'tan itibaren ödeme yapılır. yani mart'ta aralık + ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere toplam 6 aylık ödeme yapılır.

başvuru sırasında başvuru alındı belgesi aldın mı? bu çok önemli. almadıysan vakfa gidip başvuru alındı belgesini al. başvuru alındı belgesi'nde kesinlikle başvurdugun tarih yazılı olsun.

Kalem abla bende 30 kasim itibariyle başvurdum yüzde 40 engelli alırsam önümüzdeki dönem ne kadar alırım ablam.

@hocaoglu21
ablacım, bu soruyu ocak ayının ilk haftasında ben 2018 yılı 2022 aylık miktarlarını yayınladıktan sonra yeniden sor olur mu?:)

2022 aylık miktarları 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle yeniden belirlenecektir. Ocak ayının ilk haftasında, ilk altı ayın 2022 aylık miktarlarını hesaplayıp ayrı bir başlık açarak yayınlayacagım.
mart döneminde ne kadar alacağınızı 2018 yılının ilk altı aylık miktarlarını yayınladıktan sonra sorun lütfen (yani ocak ayının ilk haftasından itibaren sorun).

% 40 raporla Kasım'da 2022 başvurusu yaptım. Ne kadar maaş alırım?

Kalem abla 30 kasım maaş başvurusu yüzde kırk raporlu ne kadar alırım.

hocaoglu21 2022 aylık miktarları ocak ayının ilk haftası belli olur ablası. mart'ta ne kadar alacağını Ocak'ın ilk haftasında hesaplarım:) biraz sabır.

Kalem ablam sözünüz vardı:) benimkini hesaplayacaktınız. Yüzde kırk rapor. 13 aralık 2017 kabul tarihim. Aslında 30.11.2017 tarihinde başvuru yapmıştım ama nedense 144 ü aradığımda 13 aralik 2017 tarihi itibariyle kabul edildiğini söylediler. Şimdi ne kadar alacağım abla. Kalem

Son düzenleme:
hocaoglu21 başvuru tarihin Kasım olduğuna göre aylık başlangıç tarihin 1 Aralık.
rapor oranın % 40

aralık + Ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 6 aylık olmak üzere toplam 2373,40 Tl alacaksın Mart'ta (tam tutar 2373,40602 TL)

@hocaoglu21 aylığının onaylanması tabi ki önemli:) eger aylığın onaylanmasaydı ödeme alamazdın zaten. ama aylığın onaylandığı tarih önemli değil:)

aylığın onaylandığına göre, aylık başlangıç tarihin başvuru tarihini takip eden ilk aybaşı olur. sen kasım'da başvurdun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 aralık'tır. ödemen de 1 aralık'tan itibaren yapılır.
özetle, aylık başlangıç tarihi için onay tarihi esas alınmaz. aylık başlangıç tarihi, başvuru tarihini takip eden ilk ay başıdır.

Üst Alt