Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yaşlılık ve engelli aylıklarının incelenmesinde muhtaçlık sınırı

Konular
5
Reaksiyonlar
0
2022 sayılı Kanun kapsamında bağlanan yaşlı ve engelli aylıklarında, yeni düzenleme yürürlüğe girene kadar muhtaçlık sınırı (2013 Temmuz-Aralık dönemi için) 124,40-TL'dir.

Evet, 2022 sayılı yasa yürürlüğe girene kadar böyle lakin yürürlüğe girdikten sonra 243,43 TL olacak. Kısa zamanda yasalaşacağı için hemen bunu baz aldık.
Tasarı halindeyken okumuştum ve ona göre hesap yapmıştım. Tasarı Meclis'e gittikten sonra Meclis'te verilen önergelerle birlikte değişiklik olmamışsa bu şekilde hesap. Değişiklik olmuşsa yine yeniden hesaplarız düzeltiriz.
Bu konuda şurada açıklama yapmıştım:http://www.engelliler.biz/forum/202...ktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html#post1311441

Sizce burada bir çelişki yokmu?
15 ocak 2013 yönetmeliği durdurulduğuna göre bu durum sydv lerin işlem yapamaması anlamına gelmezmi?
Dolayısıyla 124.40 tl bir anlam ifade etmez ortada uygulama yoksa son uygulama başladığı tarih itibari ile belirlenecek rakam üzerinden hareket edilir.

meclis 1 ekim de açılacakmış.yasa yürürlüğe girmediği için başvuramıyorum.çaresiz kaldım.ne mantıksız,ne saçma işler yaptılar.zaten kapsamı daraltmışlar,birinin yardımı olmadan kendine bakamayan engellilere vereceklermiş maaşı.yeni rapor isteyecekler sanırım.engelli olupta başkasının az da olsa yardımı olmadan yaşamak mümkün mü sanki.külliyen saçmalık.

Hiç bir açıklama yapılmıyor. Tahmmini olarak 1 Ekimde

Üst Alt