Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yersiz ödeme cezamı ödemiştim. Yeni af yasasına göre paramı geri alabilir miyim?

sahcan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bana kesilen yersiz ödeme cezamı 7.500 TL olarak ödedim Faiz tahakkuk eder korkusu ile 4.5 yerden borçlandım hala o borçları ödemeye azaltmaya çalışıyorum

Yeni bir yasa çıkmış 81.000 Adet 2022 magdurunun cezalarına AF gelmiş

Bu durumda ben ödediğim yersiz ödemenin parasını geri alabilirmiyim...

Saygılarımla;

Hayır, af diye bişi sözkonusu değil malesef. Öyle bişi yok.

Cevabınız için çok teşekkür ederim...

kasım ayında gundeme gelecek bir yasa tasarısı var. Hele bu tasarı yasalaşsın, gorelim ona göre daha net konuşuruz. şimdilik konuşmak için erken. Bekleyelim görelim:)

bu ne zaman için gecerllı yazdıgınız 2010 da gelen cezlar hakkında net bırsey var mı.ii gunler

kalem hanım iyi günler bu yersiz ödeme cezası nasıl oluyo bana söyleyebilirmisiniz mesela engelli işe giripte kuruma bildirmediği zaman mı oluyor yersiz ödeme ?

Nurdane, "2010'da gelen cezalar hakkında geçerli mi acaba" demişsin ama bundan bir şey çıkarmam mümkün değil ki:)
ne öğrenmek istiyorsun açıkça yazar mısın?

Af yok yani. ödenen borçların geri alınma ihtimali de yok. Ögrenmek istediğin bunlarsa eger.

2022 aylığından dolayı size borç mu çıkartıldı? Bu borcu mu ödeyemediniz? Bu borcu nasıl ödeyeceginizi mi soruyorsun? BU borcu ödediniz de geri almanın yolunu mu soruyorsunuz?
Gördüğün gibi ne öğrenmek istediğini bilmem imkansız.

Kare, yersiz ödeme konusunu anlaman için 2 örnek vereyim:
1. 2022 aylığı alan kişi sigortalı çalışmaya başlamıştır. Çalışmaya başladığını yasal süre olan 90 günde bildirmemiştir. 1 sene içinde 90 günden fazlşa çalışmaya devam etmiştir. Bu süreçte 2022 aylıgını da almıştır. Bu şekilde bu kişiye hakkkı olmadıgı halde 2022 aylıgı ödendiği tesbit edilmiştir. yani yersiz ödeme yapılmıştır. Bundan dolayı ilgili mevzuat hukumlerine gore bu kişiye borç çıkartılır. yersiz ödenen aylıklar geri istenir.
2. 2022 aylığı alan kişi istege baglı prim öduyordur. İstege baglı prim öderken aynı zamanda 2022 aylıgı almaya devam ediyordur. İstege baglı prim ödemeye başladığını bildirmeyip aylıgı almaya devam etmiştir. Bu bir yersiz ödeme konusudur. İstege baglı prim yatırdıgı anlaşıldıgında bu kişiye borç çıkartılır.

Üst Alt