Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022 yılında beş yılı dolmuş ikinci el olarak almış olduğum araç gerekçesiyle bugün ÖTV’siz araç almama izin verilmedi!?

osman35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba bugün başıma şöyle bir olay geldi. 2017 yılında ötv istisnasından yararlanılıp engelli tertibatı bulunan bir aracı 5 yılın sonunda engelli aparatları sökülmüş halde normal kullanıma uygun olarak noterden hususi yolcu nakli şeklinde 2.el olarak ÖTV den yararlanmadan (Şahıstan) 2022 yılında ilk aracım olarak üzerime aldım. (Noter ve Artes kayıtlarında Hususi / Normal yazmakta)

Daha sonra araca ehliyetimdeki kodlara ve kendi engel durumuma göre elden gaz fren tertibatı yaptırıp kullanmaya başladım.

Şubat 2025 de aracımı değiştirmeye karar verdim. İlk kez ÖTV'den yararlanıp sıfır araç almak için bayiye gittim. Raporları kontrol ettiler vs. Araç için anlaştık. Bu arada 2022 yılında 2. El almış olduğum bahse konu aracımı da aparatları sökülmüş halde normal kullanım şekli ile satmış bulundum.

Bu sırada yeni aracın bütün işlemleri bitti aparatları takıldı TSE onayı alındı ve evraklar vergi dairesine gönderildi.

Asıl sorun burda başladı. Vergi dairesi bayiye daha önce ÖTV'den yararlandığımı 10 yıl sonunda tekrar yararlanabileceğimi beklemem gerektiğini ve Red verildiğini söylemiş.

Vergi dairesine gittim. Eski aracımı bayiden değil şahıstan 5 yılın sonunda 2.el olarak aldığımı noter ve Artes kayıtlarını göstererek ÖTV'den yararlanmadığımı belirttim. Bir dilekçe yazmam söylendi. Ankaraya göndereceklerini söylediler. 2. El aldığım aracı vergi dairesi sistemlerinde galiba sıfır araç olarak görmüş olacak ki daha önce ÖTV'den yararlandığımı ve 10 yıl uyarısı alındığını belirtip bu süreyi beklemem gerektiğini söylüyor.

Kısacası 2. El alınan araç bile 10 yıla tabii sanırım. Bu durumda sizce nasıl bir yol İzlemem gerekiyor?

Durum aynen anlattığım gibi maalesef hiçbir eksiği yok. Bayi de bende gelecek cevabı bekliyoruz.

Bu mantıksız bir şey. Maliye düzeltecektir.

10 yıl dolmadığı için araç alamayacak olan kişi siz değil, olsa olsa sizin 2. el araç aldığınız kişidir.

Yaşasın Adaletsiz Kalkınma Partisi VE Milliyetçi Haset Partisi sizin eseriniz bunlar

Üst Alt