Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2022'ye başvurum reddedildi. Nasıl itiraz edebilirim?

bykadir

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,
Ocak ayında 2022 aylığına başvurdum.Fakat başvurum 622 tl işsizlik maaşı aldığımdan dolayı ve üzerime araba gözüktüğünden iptal edilmiş.Bu ay itibariyle işsizlik maaşı almıyacağım artık.Ne şekilde bir dilekçeyle itiraz edersem daha etkili olur.
% 96 bakıma muhtaç raporum var.Bakım maaşı bağlandı.Bu ay inşallah ilkini çekecem.Evliyim evde 2 kişiyiz.Şu an bakım maaşı dışında herhangi bir gelirim yok.Evim kira 350 tl kira ödemem var.Üzerimde yanlızca 1997 model araba var.
Acaba bu bakım parası 2022 ye tekrardan müracat edersem sorun teşkil eder mi?2022 de gelir hesaplamada mevcut gelirden harcama ve kirayı düşüyorlar mı? Mağlulen emekliliğe de müracat edecem emekli olana kadar bu gelirlerle geçimimi sürdürmeyi düşünüyorum.Yadımcı olursanız sevinirim.

yeniden başvur fakat dilekçe ile seninle ilgili kararın gözden geçirilmesini iste arabanın kasko değeri yüksek değilse (evde bakım maaşı zaten etkilemez)başkada bir gelirin yoksa büyük ihtimalle alırsın

2022 maaşı için dilekçe yazıp itiraz etmenize gerek yok tekrardan müracaat edebilirsiniz ama pirimsiz ödemeler deyken 2022 maaşı tekrardan müracaat edebilmek için aradan 6 ay geçmesi lazımdı şimdi sosyal yardımlaşmaya devrolldu o yüzden o konuda bilgim yok yani önceki gibi başvurudan sonra tekrar başvuru yapmak için 6 ay geçme şartı hala varmı bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa yazarsa bizlerde bilgilenmiş oluruz çünkü bu bilgi bana da lazım hakkatten ya aklıma gelmişken bende müracaat edecem olurda havadan sudan şeylerden dolayı red med edilirse tekrar başvuru yapmam gerekirse bilgim olur 6 ay geçme şartı hala varmı yokmu ?

Bana sosyal yardımlaşmanın dediği dilekçeyle karara itiraz edilip tekrardan araştırmasını isteyebilirsiniz şeklinde her hangi bir süre sonra diye birşeyden bahsetmediler.Dilekçeyi nasıl yazarsam daha etkili olur.
Arabamın değeri 10-13.000 tl civarı 1997 model.Kasko değerini bilmiyorum.

bykadir;

Senin bir kere maaşın olduğu halde gidip başvurman bile yanlış senin gibiler yüzünden her sene sosyal inceleme bilmem ne yapacaklar artık adamlara hak vereceğim yani bu kadar da utanmazlık olmaz ki hem maaşın var hem de gitmişsin ona başvuruyorsun ben ÖMSS ye girdiğimde orda sapasağlam iki kız gördüm 1 milyar da maaşları olduğu halde gelmişler ÖMSS'ye giriyorlardır yeter ya bu tür istismarlar yüzünden olan bize oluyor

hatac;

Arkadaşım dikkatli oku biraz benim aldığım 622 tl işsizlik maaşı o da geçici ve mart ayında o da bitti.Yani bu mart ayında o da kesildi.Çünkü 8 ay verilecek bir maaştı ve evimde kira.Başka gelirimde yok.Babamda özürlü felç geçirdi onunda yardımı olamıyor.Bir tek zamanında zorlukla aldığım bir arabam var ki o da elim ayağım o olmazsa hiçbir işimi yapamazdım.Zaten mağlulen emekli olana kadar bunla geçineceğim.Zaten çalışabilsem veya emekli olabilirsem hiçbirini istemem.Çalışır durumdayken hiçbirini almadım almamda.Lütfen tam anlamdan yargılama.

Arkadaşlar dilekçemi yazıp itiraz ettim.2 haftaya kadar belli olurmuş öyle dediler.Mutlaka işsizlik maaşı yüzünden kabul edilmemiştir dediler.İşsizlik maaşı bu ay itibariyle kesildiğinden dolayı mutlaka kabul edileceğini söylediler.Bakalım ne olacak.Benim merak ettiğim acaba kabul edilirse eğer.İlk başvurumdan itibaren birikmişlerimi mi verecekler.yoksa itiraz ettiğim tarihten mi sayacaklar.Benim ilk müracatım 3 ocakta idi onu red ettiler.Martta itiraz ettim ocaktanmı birikeni yoksa marttan mı sayacaklar.Yani kabul edilirse haziranda 3 aylık olan tutarımı yoksa biriken 6 aylık tutarımı çekecem.Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Itiraz ettiğin tarih itibarı ile alırsın ilk basvurunda muhtaç olmadığın tespit edilmiş zaten..

Üst Alt