Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 Ocak'da evde bakım aylıkları ne kadar olur?

Engelli maaşı ne kadar olur acaba

2023 yılında ödenen miktardan önce aile gelirlerinin düzeltilmesi gerekiyor. Asgari ücret %80 8500 olacak gibi. Gelirler değeri olmayan para ile artışa geçecek.

tahminim %69 altı engelli aylıkları 1500 1600 arası olur %70 üstü 2300 2500 arası olur

2023 yılı evde bakam aylığı netleşti..

2023 yılı asgari ücreti 8500₺ oldu. buna göre evde bakım ücreti ise 5100₺ olması neredeyse kesinleşti.

Hayırlı olsun.

vuralh
Bunu nasıl hesapladınız bilmediğim için soruyorum asgari ücrete % 55 zam olduğunda evde bakım da aynı miktarda mı artıyor ?

Ne alaka??? Evde bakım ücret zam enflasyon oranına göre hesaplanır. Şuan sadece evde bakım gelir tutarı belli oldu.
8500 /3 = 2833.33
2833 ×2 = 5666.66
Evde bakım aylığı kişi başı gider. 5666.66 TL

deasn şuan yaptığınız hesaplama neyle ilgili net mi kişi başına en az bu kadarmı düşücek yani bu kişi başına düşen gelir 5666 kesinmi ?

Hayır arkadaşlar kişi başı evde bakım aylığı 1 kişi gelir 5666 TL
Evde bakım aylığı engelli aylığı 3 ocakta hesaplanacak. Hesaplamada her sene olduğu gibi ENFLASYON oranına göre..
Evde bakım aylığı kişi başı gider hesaplaması net asgari ücret tutarının 3/2 hesaplanır..
8500 / 3 = 2833
2833 x 2 = 5666 1 kişi gelir...

levent bey öyle değil kişi başına düşen gelir o lütfen tam anlamadan yazmayın bilgi karmaşası oluyor

Vuralh yazdığı için dedim bilgi vermiş ona dayanarak söylüyorum 5100 TL demiş

şimdi ben bu ay emekli oldum 20 sinde ilk maaşımı aldım 5070 tl babamda 6100 alıyor toplam 11170 olcak 3 kişilk evin geliri.daha bildirmedim ay başında bildireceğim.yeni asgari ücret hesabıyla kişi başı 5666 oldu yani biz 3 kişi 17000 bini geçmememiz lazım.emekli maaşlarına %50 den fazla zam gelirse bizim kriterler bozuluyor tabi ay başında.Bu kriter ne zaman geçerli olur acaba? 15 gün değilmi bildirim zorunluluğu? herhalde kesimez kesilirse zaten cimer başta gereken yerlere itirazımı yaparım.kimsede demesin oo çok alıyorsunuz sonuçta bende yaşıyorum benimde gereksinimlerim var kendimemi bakacam o parayla yaşlı babama özürlü kardeşimemi ? avustralyada teyze kızı sadece yaşlı diye hem anne hem babadan bakım maaşı alıyormuş kimsede sormuyormuş senin gelirin ne diye...

Evde bakım

Evde bakım 5661 TL olmuştur takvim gazetesinin ekonomi müdürü söyledi

Evde bakım 5661 TL olmuştur takvim gazetesinin ekonomi müdürü söyledi

Takvim gazetesi okuyup üflüyor!!
Bu haber gerçekle alakası yok
Evde bakım maaşı 3 ocakta açıklanacak enflasyon rakamları ile netlik kazanacak.

Selamlar olsun!

evde bakım maaşı le kesin bir rakam var mı!

Her şeye inanıyorsunuz yahu bakım maaşı memurun aldığı oranla belirlenir yani ocak ayının ilk haftasında belli olacak

5100 kesin gibi göre biliriz

5100 kesin gibimi 😁😁 3 ocakta enflasyon açıklanacak en düşük %2 en yüksek %3 olarak. %3 olursa 6 aylık enflasyon %17 olur.. refah payı kullanırsa %20 olur.
%20 zam ile evde bakım aylığı en düşük 3800 en yüksek 4100 olacak..

Üst Alt