Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2023 yılında asgari ücret ne kadar olacaktır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
634
Reaksiyonlar
367
2023 yılında asgari ücret ne kadar olacaktır. Bilgisi olan varmıdır konu hakkında?

(BUGÜNDEN TARTIŞMAYA BAŞLAYALIM)

1 ay herkesi memnun edecek, 11 ay ele dökülen kolonya gibi uçacak bir miktar olur.

Neden merak ediyorsunuz ki?

10k olsa ne olur neden merak
ediyorsun? 100tl olmuş 10tl asgâri ücret İstanbul da 20k olmalı şehir ve kiralara göre asgâri ücret belirlenmelidir.

Benim beklentim mantıken,

8.225 TL kesin gözüyle bakıyorum ama bir ihtimal 8.500 TL net olabilir fazlası çok çok zor gibi

Eğer fiyatlamalar başını tutmazlarsa seçime doğru bir artış daha olur

8 küsür. Her sene aynı tablo kaşık ile verip kepçe ile alacaklar.

asgeri üçretin ne olacağı değil asıl 2023 de zamları konuşmak gerek :eek:

8000 açıklanır sayın cumhurbaşkanı elin altına taşı koyar 8500 yapar.
şubat ayı ile 8500 maaşın alım gücü 5500 i aratır....

bu fıyatlar yerınde durmadığı müddetce asgeri üçretin hıc bır faydası yok

Asgari ücret değil 8500, keşke 18500 olsa...

Ancak kimse işin diğer tarafını düşünmüyor. Bu parayı devlet değil, işveren ödüyor. İşverenin maliyetlerinin yaklaşık %50'sini çalışanların ücretleri oluşturur. Asgari ücret işletmenin karşılayamayacağı rakamlara ulaşırsa olası 3 sonucu olur.

1. İşyeri zarar etmeye başlar ve batar
2. İşyeri giderleri azaltmak için işçi sayısını azaltır.
3. İşyeri zarar etmemek için artış miktarını doğrudan mal ve hizmetlere yansıtır.

En olası sonuç 3. şıktır. Yani asgari ücretteki aşırı artış doğrudan mal ve hizmetlerin zamlanmasına, enflasyon ve hayat pahalılığının artmasına yol açar.

Biz bu filmi geçen sene izledik. Cumhuriyet tarihinin en yüksek ücret artışı diye asgari ücreti aşırı arttırdılar, yaptıkları zam 6 ay gitmedi, temmuz da yeniden arttırmak zorunda kaldılar.

Ancak, mal ve hizmetlere yansıtılabilecek zam da bir yere kadardır. Dolayısıyla işçi azaltma veya yeni personel alımından vazgeçme yoluna gitmeleri de doğal sonuçtur. Yani işsizlik artar.

Burada bahsetmediğimiz diğer bir sonuç ise kayıt dışı istihdamın artacak olmasıdır. Yani bazı küçük işyerleri adamı sigortalı göstermek yerine sigortasız ve daha düşük ücretle çalıştırma yoluna gidebilir.

Sonuç olarak ne dilediğimize dikkat etmek gerekiyor. Sonra dileğimiz gerçek olabilir.

Anlayacağın herşeye zam gelir.
En sonda işte asgari ücrete gelir.

Zamlı maaşlara kavuşacağız ama öncesinde zamlara kavuşuruz.

MeTePe

İşveren emekli maaşlarını devlet ödüyor ve adam gibi zam yapsın diyor. Hükümet hiç oralı olmuyor ya...

8 ' li bir şey olur gibime geliyor .

asgari ücret 8500 tl oldu yani %55 zam geldi

Evet oldu belli net 8.500 tl

Bugün belli oldu evet.

hangi kurum olursa olsun gih sinifi memurlar hep besleme yerine konuyor. herkes bi sekilde ek odeme cikariyor fakat ne hikmetse o ek odemeleri hesaplayip yururluge konmasina vesile olan gih sinifi hicbir extra odeme alamiyor. ayni odada calistigin insanlar 20k alacak biz 10k yi gecersek sansliyiz. elhamdulillah evimi aldim yoksa eskisi gibi calismak zorunda kalacaktim.

Üst Alt