Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 model engelliden engelliye 2. El araç satışında prosedür nedir?

greenred

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
1
Herkese iyi günler. Sayfalarca arayıp bilgi bulmaya çalıştım ama net bir bilgi bulamadığım için burada başlık açmak zorunda kaldım. Net bilgisi olan arkadaşlarım, üstadlarım beni bilgilendirirseniz sevinirim.
2024 model Polo marka aracım var ve engelliden engelliye satış işlemi yapmak istiyorum. Bunun mümkün olmadığını belirttiler. Çünkü yerlilik şartı mı ne varmış. Resmi gazeteyi okudum 2. El araç satışı ile ilgili her hangi bir bilgi bulamadım

2. el araç satışında yerlilik şartı var mıdır?

Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

Önce vergisini ödeyeceksiniz maalesef... "Bu arabayı vergisiz almaya hakkı olmayan birine" satmış oluyorsunuz

Bilgilendirme için teşekkür ederim @OturanBoğa,
Bülent bey, aracı alan kişi de engelli sonuçta. Ayrıca başlıkta da belirttiğim gibi kanun maddesinde 2. El engelliden engelliye satışı ile ilgili hiç bir bilgi paylaşımı yok. O yüzden emin olamadım. Zaten normal prosedürü biliyorum vergisini ödeyip normal birine satmak. Onda hiç bir sorun yok. Yani bizler şöyle algıladık sanırım “ araç satışı 0 km araç alacaklar için bu prosedürler geçerli, 2. El araç alım satımında geçerli değil”
Bu yüzden ikilemde kaldık…

@greenred,

Arabayı alacak kişi ötv indirimli olacaksa sadece yerli otomobil alabilecekse eğer , bu 2. elde olsa bile (yine ötv ödemeyeceği için yinede yerli araç olması gerekmezmi ?

Haklısınız… Yeterli açıklama olmayınca bizde kendimize göre yorumladık sanırım.

Yanlış anlamayın bende kendimce yorumladım.Yanlış düşünüyor olabilirim.En iyisi vergi dairesine başvurmak

@greenred, @arizona,

Net anlatamadım. "Bu arabayı vergisiz almaya hakkı olmayan biri" demek tüm engelliler demek. Çünkü "bu araba" demek artık %40 yerlilik şartı olan araba demek.

Sizin araba bu şarta uymadığından...

Üst Alt