Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Sgk ve Bağkur Emekli maaşları kaç TL olur?

deasn12

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
285
Merhaba arkadaşlar. Hepinize mutlu yıllar dilerim nice mutlu senelere inşallah.

2024 sgk ve emekli maaş zamları için çok farklı bir sistem çalışması tamamlandı.
3 ocak çarşamba günü saat 10:00 da enflasyon oranı açıklandıktan sonra 4 ocak veya 5 ocakta Sgk emekli ve Bağkur emekli maaşları açıklanacak.
Tamamlanan sistem emekli kök maaşı 5000 TL ile altında olanlar için enflasyon oranı + refah payı ekleme yapılacak.
En düşük emekli maaşının 12.500 ve 13.000 olarak uygulanması düşünüldü..

Beklemede herkes bakalım 4 gün sonra hayırlısı olsun inşallah.

bu durumda yıllarca elden maaş almayıp vergisiyle gerçek maaşı sisteme yansıyan namuslu insanlar kazık yemiş olacka değil mi? babam 9.500 tl alıyordu ona bir etkisi olmayacak ama 7.500 tl alanla maaşı aynı olacak bu adil mi peki? yanlış mı anlıyorum herkese aynı zammı yapacaktı .adil olan buydu , vergi kaçıranı maaşını düşük gösterip vergiden kaçınana ödül oldu ....

Devletin şuanda tek düşündüğü ve sistemledigi emekli kök maaşı düşük olanlara uygulanacak refah payı üzerine.
Emekli maaşı 7500 üzerinde olanlar içinde %38.50 enflasyon oranı + refah payı.

Emekli maaş 7616 TL olan bir emekli örnek verecek olursak
7616 × 38.50 = 10.548 TL

Maaşi 7500 TL olan geçen sene zamdan yararlanamadı bu durum neden oluyor anlamadım biri bu durumu açiklayabilirmi

Kök maaş vs ne demek oluyor anlamadım bu durumu açiklarsaniz sevinirim

(Gölge)
Kök maaş, en düşük emekli maaşı sınırlaması sonrası getirilen ek zamlar olmaksızın emekli maaşının ham halidir.
En düşük emekli maaşı sınırlaması ile sınırın altında kalan maaşlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eklenen zamla alt sınıra yükseltiliyor.
Bu farkların eklenmemiş halindeki emekli maaşı kök maaş olarak tanımlanır.

Örneğin kök maaşı 5 bin 500 lira olan bir emekliye 2024 ocak ayında yüzde 38.5 zam yapıldı diyelim. Bu zam 7 bin 500 lira üstünden değil 5 bin 500 lira üstünden yansıtılır.
Emeklinin kök maaşı yüzde 38.5 zam sonrası 7616 TL oluyor.
Kök maaşının ne kadar olduğunu merak edenler için de edevlet sisteminde emekli aylık tutarında gösterilen rakam dikkate alınır.
Net aylık ile Aylık tutarı aynı değildir hiç bir zaman..
NET AYLIK = 7500
AYLIK TUTARI = 5500

Son düzenleme:
Arkadaşlar 2024 SSK ve Bağkur emeli maaslari 3 Ocak itibariyle yapılacak zam ile birlikte endusuk maaş bence 11 bin ile 11250 TL olacagini düşünüyorum.yani yüzde 50 oranı bir zam olacak

sgk dan emekliler ile mmeur emeklileri arasında %10 fark var. adalet nerde?

arkadaşlar benim ek ödemem 411.45 ne kadar maşım olur hani 11250 TL olacaktı benmi yanlış anladım

E devlette ek ödeme cıktı sanıldı gibi zam yok % 37 verilmis

milletvekillerinin,bürokratların,bakanların ve benzer yerlerde kimler varsa bu sistemi bu hale getirenlerin aldıkları maaşlar haram zıkkım olsun

e devlette ek ödemelere yansımış olan %36.7 zam hayırlı olsun

1-2 gün içinde ; Gönlümüz razı gelmedi %50 ye çıkardık,en düşük emekli maaşınıda 11.250 tl yaptık demelerini bekliyoruz milletçe

müstahak bize

De-Kont

Evet, 37,6 artış olmuş, bunu ben de teyit edebilirim. 312,05 olan ek ödemem 429,28 olmuş. Yani 8100 tl olan maaşım 11.150 tl olacak. Artık istediğim boku yiyebilirim. Şükürler olsun.

Bazen iki işyerinde sigortalı çalıştım. Günün asgari 14-15 saatini çalışarak geçirdim. Cumartesi-Pazar dahil, tatile gitmeden, 20 sene sigortalı çalıştım. Pirimler daima yüksekten ödendi. Emekli olduğumda emekli aylığım bir asgari ücretin yaklaşık 2,5 katı idi! Bugün bir asgari ücretin birazcık üzerinde. Emekli aylığımın asgari ücret karşısında en az yarı yarıya, alım gücü bakımından ise yarıdan da fazla düştü. Çok değil birkaç yıl içinde bir asgari ücretin de altına iner.

Evvelen, nas dedi, faiz sebep dedi, yol dedi, köprü dedi, halk da çok yaşa dedi! Fakirden aldı zengine verdi. Kaşıkla verdi kepçeyle aldı.
Saniyen, ezanları susturamayacaksınız!
Salisen, tek yüreğiz! Aynı gemideyiz!
Rabian, kimse anarşistlik yapmasın!
Hamisen, bana yetiyor, haftaya marul da gelecek!

OturanBoğa

Şimdi tüm sgk emeklilerin kafasına takılan bir konu var ve gerçekten konu gibi konu.
En düşük emekli aylığı olan 7500 TL müdahale ederek 11.000 veya 11.500 yapıldığı zaman %37.6 zam ile emekli aylığı 11.150 olan emekliler ne yapacak??
Çok ama çok vahim bir durum bu..

Merhaba babamın normalde maaşı 9400 gibi bir rakam e devlette ödeme kaydına giriyorum şu anda net aylık tutar 1570 ek ödeme 499.80 gözüküyor bir hata mı var net aylık tutarı bu değildi

Bu arada aylık tutar gözükmüyor sadece net aylık tutar ve ek ödeme gözüküyor

Normalde net aylık tutarı 9000 felandı yanılmıyorsam

Edaeymen

Şuanda güncel gözüken sadece ek ödeme tutarıdır.

26 iş günü x 499.80 = 12.994.80 Net aylık

deasn12

ne yapacaklar??
karnımız doyuyor diye şükür edecekler. hele bi hilafet gelsin tüm sorunlar çözülecek inşaAllah :)) martın sonu bahar :))

ek ödeme 508 lira görünüyor edevlette. hesaplayınca 13.213 tl çıkıyor.
2022 de emekli olduğumda aldığım emekli maaşı asgari ücretten 500 lira fazlaydı, şu an 4 bin tl az. rızkımızın nasıl çalındığı ortada.
bunda kimin zerre kadar payı varsa hakkım haram olsun çoluk çocuğundan çıkar inşallah.

Ek ödeme bilgisi e-devlet sistemine düştü. %50 ile %64 arasında zam yapmışlar. 4A emeklisi ve Ek ödemesi 770tl olan birisinin maaşı 20bintl oldu. 26x770tl=20bintl şeklinde hesaplanır.

Yerel secimler olmasa %37 zam alacaktiniz. Belediyeleri kaybetmemek için daha yüksek zam yapmışlar.

Reborn

770 tl ek ödeme kiminse kıyak emekli olmuş hemde kıyak zam almış :D
ek ödemeye bakınca bizim zamcıklar %36.7

HakanEs26

Sana da zam yok demek. Bende de aynı görünüyor. Demekki bizi 7500 tl tamamladılar. Kok maaş 7500 tl altında kalıyor. Reisin ağzına bakacağız bakalım bize ne kadar acıyacak kıyak yaptım en az şu kadar diyecek o kadar alacağız bizde.

HakanEs26
Kök maaşınız zam sonrası bile 7500 tl nin altında kaldığından dolayı 288 tl gözüküyor

De-Kont

Bu da doğru. Arkadaşımın 7500 tl olan aylığı %37 zamla, 7500 "oldu"! Tırnak içine aldım, çünkü kök maaşa zamla 7500 dahi olmadı, ALlah razı olsun Reis 7500'e tamamladı. Rabbim ona zeval vermesin, oy verenlerinden ömür alsın ona ve şürekasına versin.

meclis tatilde 16 ocağa kadar e biz 17 sinde maaş alıcaz ? her şey için acil toplanıyorlar adı üstünde millet vekilleri bizim için neden acil toplanmıyor ki ?

Hafta içi açıklama yaparlar sonra müjde niyetine refah payı tutarını söylerler. Refah payı farkınıda şubat ayında ödemeye başlarlar.
Kanka benim aklımda hala şu soru var.
Kök maaşı 4k 5k 6k olanlara uygulanacak refah payını zam gelmeden önce emekli maaşı 7501 lira olanlara da uygulama yapılacakmı..?? Zamdan önce maaşı 7501 lira olan emeklilerin şuanda güncel maşı 10280 lira.🙃🙃

Günlerdir konusuluyo refah vercekelermis acaba 2022 maaşını kapsarmi

HakanEs26

meclis tek adam rejimine geçildiğinden beri bir işe yarıyormu ki ! reis açıklar birkaç güne en düşük 11.250.- tl diye

%70 küsür engelliyim,ağrıdan geberiyorum,emekli oldum ama çalışmak zorundayım,bu yaştan sonra ve bu halde kimse beni işe almayacağından dolayı tamir üzerine işyeri açmak zorunda kaldım

De-Kont
Arkadaşım 50bintl emekli maaşı alan var. Benim yakın çevremde 30bintl ile 40bintl arası emekli maaşı alanlar var.

OturanBoğa
%75 ile %50 arasında zam yapılan bir kesim var. %37,5 zam alan genel bir çoğunluk var. Eşitlik ilkesine aykırı zam yapmışlar. Herkese tüm emeklilere %100 zam yapmaları gerekir.

Reborn

Ben somut olarak "%75 ile %50 arasında zam yapılan" birilerini bilmiyorum. Doğru olma ihtimali bence yok.

Ben yakın çevremden biliyorum. Buraya neden yalan dolan yazayım. Evet genel çoğunluk %37,5 zam aldı. Sanırım 2000 ve 2008 öncesi emekli olanlara ve yüksek prim ödeyenler, askerlık borçlanması yapanlar daha yüksek zam alıyor. Asgâri ücret üzerinden emekli olan %37,5 ve daha düşük emekli maaşı alıyor.

Askerlik ve doğum borçlanması ile yüksek prim ödeyen yüksek emekli maaşı alir. Evli ve çocuklu olan bekâr olandan fazla emekli maaşı alması gibi ya da çalısan evli memur ile bekâr memur arasındaki maaş farkının olması gibi bir dönem belediye başkanlığı yapan biri emekli olunca daha yüksek maaş alması gibi birçok faktör emekli maaş ve zam oranlarını belirler.

2000 öncesi ve 2000 ile 2008 sonrası yapılan tüm hamleler emekli maaş ve tazminatların düşmesini sağladı. Bugün en düşük emekli maaşı 15bintl olması gerekirken 7.5bintl olması hükümetin aylık bağlama oranlarına yaptığı müdahale ile gerçekleşti.

Eskiden babanız emekli olduğunda tazminatı ile ev, arsa ve araba alabiliyordu. Şimdi 40yıl çalısan bir memur 450bintl fazla tazminat alamaz. üst düzey memur ise 750bintl alir. Yani ne ev ne araba ne de arsa alabilir. Orta segment bir araba 1.6milyon bizi nasıl sömürdüler uyanın artık şimdi birileri gelip yalan eskiden emekli olan nereye ev alıyordu falan diye yazarsa şaşırmam çünkü akp zihniyeti artık bu şekilde savunma yapıyor.

Üst Alt