Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2029'da ne kadar emekli maaşı alırım?

akyıldız01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
17 Ekim 2014 de hizmetli olarak MEB'e atandım.Lise mezunuyum.Şu an 2300 civarı maaş alıyorum.Benim sorum şu olacak , 2014'den 15 sene sone sonra yani 2029 da üniversiite mezunu olsam ve memurluğa yükselmiş olsam ve evlensem :D tahminen ne kadar alırım ? 2029 da tahminen 3000 tl maaş alsam ; sonra emekli olmak istesem maaş ne kadar düşer ? Engellilerde çok az düşüyormuş diye biliyorum doğru mu ? Engel oranım %92

akyıldız01

bu hesaplamalar ile ne kadar emekli maaşı alacagın belli olmaz sgk ya yatan prim üstünden hesaplanıyor maaşın

Bunu bile bilmenin imkanı yok malesef.
sadece tahmin yapa bilirsiniz. her sene ortalama %8 zam aldığınız düşünün güncel maaşınızın üstüne %8 ekliye ekliye gidin. Bu arada 15 yıl sonra 3000 TL geçersiniz. Ama 15 yıl sonra 3000 TL alım gücü yani değeri nekadar olur bilinmez.

Ben çalışma hayatına başladığımda 92 TL maaş alıyordum Şu an 1500. Önünde uzun bir süre var. Bence şimdiden bunlara kafa yorma.

Üst Alt