Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 gün hava değişimindeyim. Bundan sonra ne olacak?

Emreblknc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle selamünaleyküm.
21 gün hava değişimine geldim ve bundan önce de 10 gün sıhıye izne gelmiştim uyum bozukluğu tanısı koydular .
Asker de gerçekten çok sıkıntı çektim.
Uyku problemlerim de vardı .
Evli ve çocuklarım da var ...
Ve şuanda 21 hava degimindeyim 4 gün sonra birliğime katılcam .
Bu süreç nasıl işler çok teşekkürler
@OğuzHan112

Aleykümselam/Geçmiş olsun.

F43.2 uyum bozukluğu 21 gün hava değişimi verilmiş,öncesinde 10 gün sıhhi izin verilmiş.

Birliğine katıldığında birlik amirleri (şikayetlerin devam ediyorsa) kıta işlevsellik kıta kanaat formu ile tekrar hastaneye sevk edecektir.

Amirlerin "Askerlik yapamaz" diyorsa hava değişimi tekrarlanıp elverişli değildir raporu verilebilir.

Genel kaide 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet,bazen 3-4 kez hava değişimi sonrası muafiyet verilebiliyor.

Fazla bir şikayetin olduğunu yansıtmamış yada yazmamışsınız?

Burada önemli olan hekimin kanaatidir,komutanların birliğe uyumsuz diyorsa,hekim de askerlik yapamaz kanaatinde ise 2 kez hava değişimi 3.de muafiyet.

@Emreblknc,

Şuan da ben birliğime dönersem beni kataya mi yollarlar tekrardan yolarlarsa askeri elverişsizlik verirler mi ve ne kadar sürede verirler @OğuzHan112

Şikayetlerim söyle...

Evliyim çocuklarım var .
Eşim kronik rahatsız
Babam kalp rahatsızı hastanede yoğum bakımda .
Ve ailede çalışan tek biriyim bütün ailenin ihtiyaçlarını ben kendim karşılıyorum ve askerlik sürecinde bunlar bana ister istemez psikolojik sıkıntılar yapmaya başladı dayanacak gibi değil uyuyamıyorum devamlı stres içindeyim onların yanında kendimi iyi hissediyorum.
Zorluyorum kendimi yaparım 6 ay diyorum ama inanın olmuyor abi

Şikayetlerim söyle...

Evliyim çocuklarım var .
Eşim kronik rahatsız
Babam kalp rahatsızı hastanede yoğum bakımda

Ve ailede çalışan tek biriyim bütün ailenin ihtiyaçlarını ben kendim karşılıyorum
Bunlar Askerliğe elverişli değildir raporu vermek için geçerli sebepler değil..Muhtac durumda olan Asker yakınlarına devlet her türlü sosyal yardımı yapıyor.

Önemli olan sizin hasta olmanız,hastalığa bağlı askerlik yapar veya yapamaz durumda olmanız.. sağlık durumunuza göre buna sizi muayene eden hekim karar verecektir.

Komutanların görüşü ve hekim kanaatine göre durumun değerlendirilir.

muafiyet verilir veya verilmez şuan için kesin bir şey söyleyemem,yazdığın nedenler muafiyet sebebi değil, söylediğim gibi sizi gören hekim sağlık durumunuza göre bir değerlendirme yapacaktır.

Son düzenleme:
İşte tam olarak bu ailevi sorunlar bana orada çok sıkıntı yapıyor bunalım yapıyor görevime odaklanamıyorum hep kafam ailemde kalıyor geceleri uyuyamıyorum hep devamlı bunalım içindeyim bazen çok farklı düşüncelere de giriyorum beni orada anlayan kimse yok hep isyan ediyorum kendime zarar vereyim istiyorum bazen arkadaşlarıma söylüyorum durumu mu onlarda anlamıyor geçiştiriyor .
Yani konu maddi değil tam olarak.
Buraya sağlıklı bir kişi olarak girdim deli olarak çıkıcam abi yapamıyorum dayanamıyorum 2 gün sonra yine gidicem ve ne yapacağımı bilmiyorum @OğuzHan112

Anlıyorum seni.

Aileden ayrılınca duygusal bir çöküş ister istemez olur,hiç alışık olmadığınız bir ortama giriyorsunuz..ister özel olsun; ister ailevi nedenler..bunlar bu çöküşe destekleyici oluyor.

Aslında askeriyede güzel arkadaşlıklar güzel dostluklar kurulur,hiç unutamayacağınız güzel anılar olur..siz bunu başaramadınız sanırım?

Pekii.
Olabilir.. olsun sıkıntı etme,her şeyin bir çözümü var.

Yapamayacak durumdaysanız zoraki bir şey söz konusu olmaz olamaz da,gerek komutanların gerek sizi muayene eden hekim durumunu değerlendirip bir karar verecektir, hekimlerin çoğu özellikle psikiyatri içeri girerken bile hasta olup olmadığını anlayabiliyorlar rahat olun.

Sizi rahatlatmak adına uzun yazıyorum,hiç sıkıntı etmeyin,deli olarak çıkacağım gibi şeylere kapılmayın, yapamıyorsanız yapamıyorsunuzdur,hekim de bu yönde karar verecektir..tabi bazı prosedürler vs..hava değişimin tekrar edebilir, sonrası muafiyet olacaktır,kanaatim böyle.
Sıkma canını.

@Emreblknc,

Üst Alt