Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıldır tıp 1 şeker hastasıyım. Malülen Emekli Olabilir miyim?

Abil_04

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Meraba Ben 43 Yaşındayım 21 yıldır şeker hastasıyım 3922 gün prim %40 ankara hacettepeden raporum var Acaba Emekli olabilirmiyim malül tabloda 17yıl 3920 gün %40 raporla emekli yazıyo ama tam anlıyamadım.Şimdi Ben Malül Yada Erken Emeklimiyim Şimdiden TEŞEKKÜRLER

Malülen değil erken emekli olacaksınız
Bunun için vergi indirimi almanız şart
Eğer elinizdeki rapor 16 aralık 2010 tarihinden sonra alınmışsa ve
hala aktif olarak bi yerde çalışıyorsanız vergi dairesine vergi indirimi için başvuru yapın

Şimdi Elimdeki raporu 2 gün önce aldım yani 11 şubat 2015 şimdi ben bunu vergi dairesine götürdüm takdirde kesin emelki olurmuyum teşekkürler

Vergi dairesine götürürseniz vergi indirimi için müracaat edersiniz
Vergi indirimi hakkı alırsanız erken emeklilik hakkı kazanırsınız
Doğum tarihiniz ve ilk sigortalı olma tarihiniz nedir

dogum tarıhım 01.01.1972 15.06.1997 Tescil tarihim Eyüp bey

15.06.1997 giriş ve 3.derece vergi indirimiyle 17 yıl 3.920 günle emekli olursunuz
Vergi indirim hakkı aldıktan sonra emeklilik için SSK ya başvurabilirsiniz

kusura bakmayın şimdi ben önce nereye gitmem lazım hangi evrakları götürmem lazım kusura bakmayın allah razı olsun eyüp bey

Erken Emeklilil Maaşı minimum ne kadar alırım

Son Soru Şimdi ben gelir idare başkanlıgına gittim dilekçe filan o dediklerin evrakları verdim son işte heyete gitti ben ne zmanemekli olurum mesela yarın gittim

Vergi indirim belgesi alırsanız,
Hemen emekli olmak için dilekçe verebilirsiniz
Hizmet Yılınız ve Çalışma Gününüz Yeterli

3921 gün primim var %40 raporum var erken emekli olmak için nereye muracaat edbilirim

Yaşım 42 başlıkta belirttigim gibi Şeker Hatasıyım tıp 1 sigorta başlangıcım 15.06.1997 raporumu 1 ay oldu ama nerye gitcem nasıl olacak anlatabilirmisiniz teşekkürler

"Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus" olmalı ki sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 oranlı rapor alabilesiniz. Ancak o zaman defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimine de hak kazanabilirsiniz.

Ben raporu aldım bülent bey hatta 1-2 hafta sonra başvuracam %40 hacetepeden

ama emekli maaşı az alırım diye gidemiyorum yasa filan çıkarsa onu beklıyorumm

Erken emekliligim ne durumda ?

1 06.02.2017 ankara sgim sıhhıye sgm sigortalı tescil ve hizmet servisi-1 elden sevk edilmek üzere işlendi

2 06.02.2017 ankara sgim sıhhıye sgm sigortalı tescil ve hizmet servisi-1

3 09.02.2017 ankara sgim sıhhıye sgm destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2 elden sevk edilmek üzere işlendi

4 09.02.2017 ankara sgim sıhhıye sgm destek hizmetleri( giden evrak) servisi-2

5 13.02.2017 kurum dışına taahhütsüz gön. üzere işlendi

6 13.02.2017 kurum dışına

Yaşlılık aylıgı alırsam çalısabilirmiyim

Meraba 1 hafta önce emekli olur yazısı aldım içinde yaşlilik ayligi baglanmasina karar verilmistir yaziyo sizlere sorum şu emekli olursam tekrar aynı şirketimde çalisirsam yaşlilik aylıgım kesilir mi ?

Abil_04

Eğer vergi indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliği oluyorsa, evet, sosyal güvenlik destek primi yatırarak çalışmaya ve aynı zamanda emekli maaşı almaya devam edebilirsiniz.

Eğer emekliliğiniz malulen emeklilik statüsünde olmuşsa, o zaman emekliliği sonlandırmadan çalışmanız mümkün değil.

Üst Alt