Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

21 yıllık sigortalılığım var. Engelli emekliliğine başvuracağım..?

Mete kağan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

21 yıl 7000 gün sigortalılık sürecim var .

İki gözümden katarakt ameliyatı oldum bel boyun ve uyku apne problemim var. Heyete girdim katarakt ameliyat ve sonrasında yaşamış olduğum problemler ile ilgili bir oran vermedi doktor. ( bu duruma itiraz edebilir miyim)

boyun ve bel fıtığından %6 ve %7 oranında oran aldım uyku apnesi için sıra bekliyorum onun da oranının 35 olduğunu söylediler.

Matematiksel olarak oranım tutuyor ama bu puanların brüt olduğu düşüşe uğrayacağı söylendi acaba oranım kaça düşer hesaplama olarak yardımcı olabilir misiniz.

Teşekkürler

iyi gunler
engellilik oran toplamları bildiğiniz sayısal toplam gibi degil balthazar denilen bir yöntemle hesaplanır. bunun hesabında aynı bolumden gelen oranlar kendı ıcınde hesaplandıktan sonrasında en son tum bolumlerın oranları gene bu yontemle toparlanır

oncelıkle 35 i cebe koyarsak ortepedı yada fızık tedaviden alınan iki oran 6 ve 7 nin toplamı 12,58 yapmaktadır

35+12,58 ise 43.1 e tekabul edıp eger bu oranlar verıldıyse 3.derece eneglli olup hersekılde emeklı olabılırsınızn %40 üzeri oldugundan dolayı umarım ısınıze yarar kolay gelsın ıyı hafta sonları

@Mete kağan katarata genel oran verilmiyor eğer görme sorununuz yok ise boşuna itiraz edip süreci uzatmayın: sakatlık oranı cetveli

Uyku apnesi ve boyun bel fıtıkları ile aldığınız toplam oran %43 eder bu rapor ile vergi indiriminiz onaylanır ise 3 derece olarak emeklilik için yeterli olacaktır.

merhaba vergi indiriminden emekliyim (apne bel ve boyun fıtığı ) . sgk tavandan yattığı için maaşım bir nebze yüksek.01.10.2022 tarihinde 3. kontrol muayenesini yaptılar ve sürekli vermediler.
1. sorum bu sene 4. kontrol muayenesinde sürekliye dönermi ?
2. sorum sürekli vermezseler eyt hakkımı kullanıp emekli olsam maaşım düşer mi?
teşekkürler

@Mete kağan,

Bunu kimse bilemez tabii ama bence dönmezse cimer'e yazıp durumun düzeltilmesini ve emekliliğin süresiz olarak ileme konmasını talep edersiniz
eyt ile maaşın değişmeyecektir. Maaş hesaplama yöntemi değişmiyor zira.

Üst Alt