Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2100 prim günüm %45 raporum var. Nasıl ve ne zaman emekli olabilirim?

unalerol

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
01.09.97 DE Sigortalı oldum,
99 yilinda %45 rapor aldim,
ankaraya gönderdim 2003 de onaylandı.
daha sonra cesitli rahatsizliklarim oldu,
mesela böbregimin bir tanesi yokmus dogustan
2100 gün prim ödemem var.

nasil emekli olabilirim,
tekrar saglik kuruluna girip % deyi mi artırayım!
yoksa bekleyeyim mi, ne kadar beklemem lazim.

LUTFEN BIR AKIL VERIN BANA,

bana kalırsa hiç deneme bakarsın %45 dende olursun.normal emeklilik gününü bekle.zaten fırsat kovalıyorlar,iyileşmesen bile Ankara nın sihirli sopası var,hemen iyileştiriyorlar.

daha önce ANKARA ya gitti raporum,

onay geldi %45 tamam dediler zaten. Fakat ben simdi emekli olabilmek icin, %65 e cikartabilirim diye dusunuyorum, halim vaktim böyle gösteriyor cunku.

%65 olunca emekli olabilirmiyim.

gerekirse ankara ya yürürüm :)

doğuştan tek böbrek dikkat 2006 sonrası oran %10 a düşürüldü

Şu anda vergi indirim hakkını almışsanız, oranı arttıırmanızın çok da bir anlamı olmaz. Hatta arkadaşların yazdığı gibi, ters bile tepebilir... Bence hiç değmez.

Şu andaki verilere göre (defterarlığa başvurup 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmiş olduğunuzu varsayarak söylüyorum) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün primle emekli olabilirsiniz.

Her şey iyi gitse ve yeni raporunuz %60'ın üstünde olup defterdarlıkça 2. derece vergi indirimi onaylansa, o zaman ise 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün primle emekli olabilirsiniz.

Not: Bu halde malulen emekli olamazsınız.

vergi indirimi hakkini kazanmişiz ama, 2008 yılı sonrası rapor olmasi gerekiyor deniyor... Mecburen heyete tekrar girecegiz sanirim. Ayrıca emekli olmaya kalkincada raporun eski diyecekler... Haksizmiyim...

Bir kez dDefterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmişseniz, artık yeni raporla vs. işiniz olmayacak. Eğer emekliliğiniz çalışan ssk (4a) statüsüne olacaksa, yıllar önce elde ettiğiniz sakatlık indirim hakkı size erkn Yaşlılık eekliliğini de kazandrmış demektir.

Abiler, ablalar!!! %89 RAPORUM VAR... emeklilik için ne yapmam lazim!!!

98 yilinda %45 rapor aldim.
2000 yilinda sskli özel sektörde işe başladim.
2004 te vergi indirimi hakki kazandim. Ankaradan kagidim geldi, ama muhabeciler bilmedigi icin bisey olmadi öyle kaldi.
2014 te, tekrar basvurdum vergi indirimine. 2008 sonrasi rapor istediler.
Raporum %89 engelli raporu verdiler...

malulen emekli olabilirmiyim.
vergi indirimim kabul edilir mi?

Bana bir yol gösterin, ABİLER ABLALAR lütfen kafam karisti.

Hastanede emeklilik icin tekrar rapor alacan, araç almak içiin farkli rapor alacan diyip duruyor...

tesekkürler...

malulen emekli olman için 1800 günün olması gerek zaten vergi indirmi almışsın çalıştığın işyerinin muhasebesine ver vergi indirimin maaşına yansır sigorta başlangıcın ne zaman

erol kardeş işyerinden istanbul vergi dairesine başvurmak için evrak alacaksınız.istanbul vergi dairesine vergi indiriminden yararlanabilmek için,listede olan devlet hastanelerinden birine başvurup.% 40 ve üzeri heyet raporu alacaksınız.evraklarınız ankaradan onylanıp işyerinize gönderilecek.

Erol, rapor oranı değil de, esas belirleyici olan şey maluliyet cetveli'ne göre malul durumda olup olmadığın. Eğer malul sayılcak derecede işgücü kaybın varsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de tamamsa, evet, malulen emekli olaiblirsin

arkadaşlar teşekkur ederim. anladıgım kadarıyla hastaneylede gorustum 3-5 kez heyete girmem gerekiyor.
Vergi dairesi bana 2008 sonrası rapor almam gerektigini soyledi aldım. Fakat engellilik icin vermişler. simdi malulen emeklilik icin girmem gerekiyor.
sonra h sınıfı ehliyet almak icin girecegim galiba. Maluliyet cetveli biraz karısık. Benim 77 derece skolyozum var. cigerimin biri tamamen iptal. bobrek biri hic yok. digerinde taş var. Beni emekli ederler mi acaba. 3800 gunum var. 2000 yılından beri sigortam var.

malülen emeklilikte elinizdeki 89 raporun bir önemi yok kurum sevki ile alınan malüliyet tespiti şarttır yapmanız gereken malülen emeklilik için kuruma baş vurup malüliyet tespiti için hastaneye sevk almanız gerekli birde ilk işe başladıgınızda engeliniz malüliyet derecesinde ise kurum malülen emekliliginizi onaylamaz ozaman vergi indirimi alıp engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanırsınız

Eğer 1 yıl daha çalışmak çok zor olmayacaksa, gün/ay/2000 + 15 yıl sonunda erken Yaşlılık emekliliği için başvurmanızı öneiriim. Elinizdeki raporla defterdarlığa gidip "rapor oranım arttı, 3. derece olan sakatlık indirimimin 1. dereceye yükseltilmesini istiyorum" diye dilekçe verin. Bu hakkı aldığınızda, 2015 yılında erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilir olacaksınız (o tarihte sizden yeniden rapor vs. istenmeyecek)

İnanın bugünden malulen emeklilik için başvursanız şusu busu derken zaten 1 yıl süründürürler.

Emekliliğime azmı kaldı yoksa boşunamı umutlanıyorum... Tecrübeli arkadaşlar..

[FONT=sans-serif]
[/FONT]

[FONT=sans-serif]
14,11,2000 İLK İŞE GİRİİŞ..
2004'TE %45 VERGİ İNDİRİMİ onaylattim... AMA YARARLANMADIM...
2014'TE rapor oranimi yükseltmek için girdim heyete %89 RAPOR VERDİLER...
4200 GÜNÜM VAR...
15 YİLİ DOLDURMAMA 4 AY VAR...

sorum şu... %89'luk raporu Ankara'ya mi göndermem gerekiyor mu..
Yoksa direkt sgk ya mi başvuru yapayim...

Ne yapipta emekli olacagim... şu işleyişi anlamadim... teşekkürler.....​
[/FONT]

Mevcut vergi indiriminizle işlem yaparsanız 19 yıl 4240 güne tabi olursunuz ki daha 4 yıl var.
Ama elinizdeki %89 oranlı raporunuzu vergi dairesine vererek vergi indiriminizi 1.dereceye yükseltirseniz 15 yıl 3600 gün şartlarıyla 15 yılı doldurduğunuz 14.11.2015 tarihinde emekliliği hak edersiniz.

Teşekkür ederim. Ufuk bey...
Yani SGK beni tekrardan hastaneye göndermeyecek değil mi... ben sadece vergi dairesine verecegim kagidi.. Cevap gelincede SGKya..

unalerol

Evet ilk önce vergi dairesine vergi indirim hakkı içim müracaat edeceksiniz. 1. Derece vergi indirim hakkınız onaylanır onaylanmaz tarafınıza (iş yerinize) bildirilecek vergi indirim belgenizi alarak SGK ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz. SGK sizi tekrar rapor almaya göndermeyecek....

Üst Alt