Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%21'i ortopedik engel için olan raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

kaplan0678

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar 05/12/2017 tarihinde raporumu aldım çok şükür % 64 pranın da rapor verdiler İSTİHDAM , ENGELLİ KİMLIK KARTI ÇIKARABILIR , 2022 SAYILI YASADAN yararlanabılır yazıyor geçerlilik süresine ömür böyu yazmışlar arkadaşlar .hipertrofık kardiyomıyopatilere 1. evre %50 diğer ortopedik engelime ise %21 vermişler rapordan çok menmun kaldım şükür yanlız ÖTV indiriminden yararlanabılırmıyım bu durumda yardımcı olurssanız sevinirim hepinizi öptüm ...

kaplan0678

ortopedik engeliniz (sağ sol el ve ayak kısıtlığı) şeklinde ise ,engelinizi ehliyetinize işlettirmeniz ; vergi dairesi müracaatı ile gerekli ortopedik şartları taşıyorsanız ve araca gerekli tertibat yaptırmak şartıyla rapor oranına bakılmaksızın ötv siz araç alabilirsiniz.

eğer bu durum söz konusu değilse ötv siz araç alabilmek için rapor oranınızın %90 ve üzeri ağır engelli olması gerekmektedir.

yok özgür abi şimdi ellerimde bir sıkımtım yok ama bacaklarımd a sağ dizkapağım da plak var sol kalçam dada leğen kemiğim yok platın var birde sol ayağımı bileğimden sonra hissedemıyorum sıcak soğuk ayırt t edemıyorum ortopedık sıkıntım bu şekilde bu halde yararlanabılırmıyım ...

hipertofık kardiyomıyopati kmp den %50 kas iskelet ve sinir hastalıklarından ise %21 verdiler raporun durumu böyle toplam da ise %64 verdiler

kaplan0678
raporunuzda ötv indirimi evet işaretliyse ve özel tertibatlı veya otomatik araç kullanır ibaresi varsa ötv siz araç alabilirsiniz.

Üst Alt