Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22.08.2008 sigorta girişim ve ağır tanım var. Emekli olmak için şartlarım uygun mu?

Galata1905

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Merhaba selamlar...

Ben kamuda işçi olarak çalışıyorum.
Raporumu 2019 yılında yüzde 82 süresiz tek hastalık olarak aldım.
2024 tarihinde çalışma şartlarım iyileştirilmesi için heyetten durum bildirir raporu çıkarttım ve yüzde 86 oran verdiler.
SGK hastalık listesinde ki benim hastalığımın karşılığı Görme alanı patolojileri

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Her iki gözde periferik görme alanı dört kadranda 10°’ye kadar daralarak sekel oluşmuş absolu görme alanı defekti (Sensitivite 10 db altı) olan kişiler )​

İlk sigorta giriş tarihim 22/08/2008 ve toplam prim gün sayım 2738.

Ben bu şartlarda 3600 gün primi doldurduğum da emekli olma şansım var mı?

Malulen emeklilik başvurusu yapsam maaş kaybım ne kadar olur?

Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler...

Yeni yasaya göre 16 yıl 3600 doldurdugunda normal engelli emeklisi olursun

@Galata1905,

Maalesef artık emekli maaşları açlık maaşı. Şimdi malulen emekli de olsanız 3600'e tamamladığınızda sıradan emekli de olsanız fark etmeni maaşının neredeyse aynı olacak, rezilce.

SGK Hastalık Listesi'ne göre verilecek tanının düzeyine göre emeklilik kriterleriniz belirlenecek. Eğer Ağır tanısı alırsanız Malulen emekli edilirsiniz ve çalışamazsınız. Orta tanısı alır ve erken Yaşlılık emeklisi olursanız o zaman emekli maaşı alıp çalışabilirsiniz (çünkü ilk sigortalılığınız 1 Ekim 2008'den önce)

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Üst Alt