Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

22.09.2008 özel sektör, 10.11.2014 kamu girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

*brucelee

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

25.09.1990 doğumluyum.
22.09.2008 tarihinde özel sektörde işe başladım. 1868 gün SGK primim var.
17.06.2013 tarihinde bankaya girdim. Banka Sandığında 264 günüm var.
10.11.2014 tarihinde Genel İdare Hizmetleri sınıfında memur oldum. Şu an kamuda 1445 gün primim var.

%41 oranında raporum var. Askerlikten muafım full çalışıyorum :) Vergi indirimi aldım fakat kamudan emekli olurken tekrar rapor almam gerekiyormuş.
Prime esas kazancım; şu an 2.472,37-TL yatıyor. Kamuda çalışırken özel sektör, banka sandığı hizmet birleştirmesi yaptım. SGK Hitap sisteminde; ''Emeklilikte 18 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde 20.09.2026 tarihinde, 13 yıl hizmeti doldurduğu taktirdeemekliliğe hak kazanır.'' hükmü var.

Ben şimdi 8 sene daha kamuda çalışırsam; (şu an 8/3' üm) emekliliğe hak kazanıyor muyum ve emekli maaşım şu an yatan prime göre düşük mü olacak ? Bir de emekli maaşımı yükseltmek için neler yapabilirim?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bende aynı durumdayım son 3.5 seneyi 4a lı geçirsemmi diye düşünüyorum.maaşı 4c sen daha yüksek olur gibi.

*brucelee

25.09.2008 + 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + memuriyet toplamda) 4680 primle emekliliği hak edeceksiniz.

bagkur.PNG

Emekli maaşınız engelli erken emekliliğinden dolayı düşük olmayacak. Artık herkesin maaşı düşük zaten. Memur, sigortalı, bağkur'lu fark etmiyor...

4a lı olursam pek 4300 tl gibi yatıyor.memurken 2521 tl yatıyor.sizce memurluğu bırakıp sözleşmeliye geçsem son 3,5 yıl emekli maaşı yüksek olurmu?

rainman57
Memuriyet başlangıç tarihiniz 2008 sonrası ise bahsettiğiniz yöntem evet sizin faydanıza olacaktır.
Çünkü 2008 sonrası memuriyete başlayanların emeklilik maaşı artık kademe derece ile değil, prime esas kazanç tutarına istinaden bağlanacak. 2.521 neredeyse asgari ücret denecek kadar az, asgari ücret şu an 2.029 TL.
Üç buçuk yıl neredeyse iki kat üzerinden prim ödenmesi emekli maaşınıza tabi ki olumlu yansıyacaktır.

Üst Alt